Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už máš pro mne dárek ?:;)

1 0
možnosti

:-) Správně. Když nevím, tak se zeptám.;-D

2 0
možnosti
OS

R^ Pěkné a vlídné povídání. S tím "socialistické" jste si naběhla, to mnohým jistě hnulo žlučí. Nevylíčila jste tu dobu dost negativně a to se zde neodpouští ;-)

Mějte šťastné a klidné Vánoce V

2 0
možnosti

J13a20n 32Š22e95s97t43á27k

17. 12. 2014 17:54

Tak snad Vám zde  taky zase  odpustí amerikanismus "mějte";-D

0 0
možnosti
ZB

Tak to já si pamatuji, že na "socialistické" Vánoce moje mamka musela do práce , z které ženy milosrdně pustili kolem poledne domů. Takže prakticky přípravy na Štedrý večer byly neskutečně hektické dokud jsme my děti nepovyrostli a nemohli se účastnit příprav. Pak to bylo o chlup klidnější, protože máma "pouze" vařila, zbytek byl mimo ní. Na první a druhý svátek bylo sice volno, ale protože šlo o cirkevní svátek, vybrali si to soudruzi o pracovních sobotách. Mezi svátky se chodilo normálně do práce. Já dokonce měla i zkoušky na vyské škole.

Na Vánocích té doby byly pouze dvě hezké věci:

1. byli jsme mladí a hezcí

2. měli jsme kolem sebe milované lidi, kteří nás mezitím na věky opustili  

A tak si myslím, že stejným způsobem budou i dnešní děti a mládež vzpomínat na "kapitalistické" Vánoce.

1 2
možnosti
Foto

Zuzko mate pravdu tak napul. Kazdy rad vzpomina na detstvi a na sve blizke, ale ty Vanoce byvaly hezci. Vazili jsme si malickosti, deti si hraly v parku a nesedely cele dny u PC, byvaly besidky, tesili jsme se na pohadky - ted si je na youtube pustite kdykoli. Ted je to pohodlnejsi a nase maminky by za to urcite byly rady. Ale tenkrat to pro deti bylo hezci.

5 0
možnosti
JN

kapitalistické vánoce=ještě více reklam a nejlépe už od září:-P

1 0
možnosti
Foto

R^ to mate pravdu. Ja byla predloni v zari v Praze a Kaufland byl nacpanej kolekcema a vanocni cokoladou! To jsem docela cumela.

0 0
možnosti
BT

Žádné socialistické vánoce neznám !! Vám děkuji, že jste Mně i lidem, oči tím to  otevřela. Snad příště bude psát např. o Klauzových vánočních svátcích ?? Tak to dejte do roviny !! Nebo jste novinářka blesku?? Ti a Ty píší takovéto voloviny !!

1 8
možnosti
Foto

Socialisticke Vanoce nebo Vanoce za socialismu.........jestli si prectete dalsi moje clanky, tak to se nas....e jeste vic ;-D Nejsem novinarka. Bohuzel :-)

1 0
možnosti

Karlo, už jsem tě postrádala. Myslela jsem, že už jsi celá "upečená".:-)Vzpomínka na vánoce v dětském věku je fajn. Já si hlavně vzpomínám, jak bylo krásné se rádi probudit, v pokoji voněl stromeček a venku byl na stromech sníh, až se větve ohýbaly. Nádhera! To mi teď chybí. Tak si to pěkně užívej!

3 0
možnosti
Foto

Ahoj Maruško V Díky, že jsi mne postrádala :-) Peču, nakupuju, chodím na kávičky, užívám si ten adventní čas ;-) O tom Štědrém dnu u nás doma zrovna píšu R^ Jak si ten Advent užíváš ty?

1 0
možnosti

J13a54n 46Š38e58s68t74á77k

16. 12. 2014 22:31

nádherný, a o těch dikobrazech jsem to ani netušil, a mrzí mě, že jsem tam nikdy ani jednoho nespatřil:-)

1 0
možnosti
Foto

Buďte rád. Spatřit ho živého je skoro zázrak. U krajnic jsou jich spousty, jako v Čr koček :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!