Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně jste mě přenesla do dětství a vybavila ty krásné vzpomínky, týkající se babičky, která pro mě byla ta z nejmilejších a je pevně uložena v mém srdci. I slzička ukápla. Moc děkujiV

1 0
možnosti
OH

Jo jsem starý, protivný a zapšklý. Některý by řekla, nojo, typickej chlap a ve věku vhodném leda na kontrolu ledniček.

Ale rozněžnil jsem se při čtení této vzpomínky a sám zavzpomínal. Jistě, kdysi bylo vše lepší a prý hlavně pro to naše mládí. No může být. Ale občas se mrknu na Dvořáka s Bohdalkou v Televarieté, bydlel jsem v Táboře a viděl naživo i "Kouzelníka" a mnoho dalších věcí, Miluji starého Cimrmana a chodil jsem na něj. Pány Voskovce, Wericha, Horníčka, Šimka a Grosmana, Menšíka, Brdečkova Limonádového Joe, padoucha Kopeckého v tolika rolích ...

No a teď mi ukažte někoho ze současnosti, kdy si při vyslovení jména začnete promítat hodiny zábavy, je symbolem zábavy, ale zvládne i drama, někoho kdo vám roztáhne líc když se na Silvestra jen objeví na obrazovce a vy s napětím čekáte, jak to začne, pomalu se stupňováním, nebo to rovnou odpálí a pak drží?

Jo bývali jsme prý méně nároční na zábavu, ale nevím, já hodiny trávil v knihovnách a byl jsem zatraceně náročný než si půjčím a přečtu celou knihu, do kin jsem chodil na kdeco, ale na máloco podruhé, i divadlo jsem rád navštívil a občas chodil i vícekráte a ocenil alternaci v kousku, který za něco stál - no fakt to nebývalo drahé a kdybych nešel tak moc neušetřím (jak divadlo, tak kino, knihy zadarmo nebyly, ale člověk si bez problémů půjčoval a ověřil si, zda za to stojí).

Díky za kouzelné vzpomínky, zrovna před pár dny jsem vzpomínal na všechny co tu nejsou a stále by měli co dávat v porovnání na ty co se nemuseli ani narodit, protože nejen že jen berou, ale druhým zakazují nabídnout si taky (obrazně).

2 0
možnosti
Foto

Rozněžnit zapšklého chlapa, tak to jsem teda dobrá R^;-) Je fajn, že je nás tolik, co rádi vzpomínáme. Občas si připadám ,,jiná" s tím vším vzpomínáním. Ale když vidím, že to tolika lidem zahřeje srdíčko, budu psát o vzpomínkách s radostí dál. Jedna holka ze skupiny Italky mi napsala, že díky popisu nábytku, vybavil se jí byt u tety, na který už dávno zapomněla. A já si zrovna u toho nábytku říkala, zda to psát či ne :-) Vidím pane Oldřichu, že jste kulturní člověk - já jsem pravý opak.Jen párkrát v divadle, nečtu, studovala jsem málo. Proto mne komentář od člověka jako Vy moc potěšil. Děkuju!

0 0
možnosti
AV

Já mám úplně stejné vzpomínky.  Ještě si dobře vzpomínám na pocit bezpečí a jistoty, který mi dnes velmi chybí.

1 0
možnosti
ZS

Ach, ta nostalgie. Je to milé, milé...! V

2 0
možnosti
TL

Tyhle časy se už nevrátí. Nu, taky jsem si jich užil...

2 0
možnosti
Foto

Paní Karlo, moc hezké a dojemné vzpomínání. Díky a R^.V

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuji pane Jiří. Myslela jsem si, že to pro čtenáře moc zajímavé nebude, ale když píšu ty ,,paměti" - musí tam být vše.:-)Na babičku Boženku ještě zavzpomínám. Měla jsem ji ráda VVám moc děkuji, že čtete mé blogy a píšete mi do diskuze, to vždycky moc potěší:-)

1 0
možnosti

Kájo, je to vzpomínka jak "přes kopírák". Jen jsme se sestrama nikam nechodily, a takto trávily Silvestra doma. Připadá mi neskutečné, že ty pořady, o kterých píšeš, jsou "na pořadu dne" v ČT (a nejen) pořád. Opakují se do zblbnutí. Naštěstí není člověk na tv závislý. A co chlebíčky? Nezkoušela jsi je naservírovat Italům?:-)

Hezký blogR^. Těším se na další.V

4 0
možnosti
Foto

Když je něco dobrého, tak lze na to koukat i opakovaně. Takové duo Dvořák - Bohdalová je nesmrtelné. Jdu si pustit Duhovou vílu, a kdo si chce odpočinout od politické masírky a vyčistit hlavu, doporučuji totéž :-)

1 0
možnosti
Foto

Silvestr u babičky, vaječňák, chlebíčky a Menšík. Také můj Silvestr v dětství:-))

Akorát babička bydlela v paneláku přes ulici.;-)

1 0
možnosti
Foto

A nesměl chybět Bohouš, pochopitelně;-D

1 0
možnosti
Foto

R^R^  Na youtube jsem u nádherných písniček šedesátých, sedmdesátých i osmdesátých let v poslední době také každou chvilku. Těší mě, že dokonce i mladší ročníky se tam vyznávají z toho, že se jim líbí. A co hrajeme a zpíváme, to jsou většinou skladby jen z těch dob.

3 0
možnosti
  • Počet článků 266
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3708x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!