Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já mám rád v zimě Italské Alpy - Lombardii. V létě mám rád městečka ve střední Itálii. Co mají to kouzlo té doby. Jako Porto San Giorgio, Ancona, Pescara a jeho okolí.

1 0
možnosti
Foto

A byl jste v Umbrii? Tam to má kouzlo, tam jsou ta malá kamenná města s úzkými uličkami

0 0
možnosti

Itálii mám projetou od Alp a Dolomit až na Sicílii a netroufal bych si říct, kterou její část mám nejraději. U LdG jsem něco přes půl roku pracoval a toulal se, ale později i jezdil na kole a vyšlápl i na Monte Baldo. Malcesine, Sirmione, Arco... Toskánsko se vší tou kamennou krásou, ale pro mne TOP Pitigliano, Sorano nebo Sovana, přírodní termály Saturnia... Co vybrat? Pobřeží Amalfi, nebo Cinque Terre? Ligurie nebo Capri? Kalábrii nebo Sicílii? A co historická velká města? Nebo Vieste? Itálie je úžasná a pro mne nepřekonatelná. Těším se na to, až se tam zase rozjedu. Letos aspoň na tři týdny. Jen se rozmýšlím, jestli mám navštívit jeden z posledních koutů, kde jsem nebyl, Apulii s Truli a Materou, nebo se vrátit na místa, která jsem sice navštívil, ale zasloužila by si víc času. Těžké, ale přiznám že hodně příjemné dilema.

3 0
možnosti
Foto

Tedaaa Vy to máte procestovaný víc, než lecjakej Ital

0 0
možnosti
Foto

Rád jsem se prošel, a i když dělám mušle nejednou i tady ... tak u moře opravdu chutnají nejlépe.... ( Ne že by se i u moře nedalo koupit jídlo z velkoobchodu, ale to je přeci pro cestlovatelské zelenáče, ne ? )

2 0
možnosti
Foto

To mě těší Včera jsem koupila slávky v supermarketu, nechtělo se mi po celodenním výletě do přístavu. Hodinu jsem je čistila, zvenku špinavější, uvnitř poloviční a ani né tak dobré. Rybárna v přístavu je nejlepší

1 0
možnosti

Krásné počteníčko Kájo.

2 0
možnosti
Foto

Děkuju moc Věrko, je tu krásně, tak se píše od srdce

0 0
možnosti

M24a50r77e61k 59M61a43c12h

11. 7. 2023 14:04

Moc krásně napsáno a díky moc za další tipy!:-)

Jezdíme do Itálie také pravidelně a letos jsme konečně dali podpatek (Puglia) karavanem bez dětí, jen se psem a byli naprosto nadšení (hned bych sedl do auta jel tam zpátky..:-). Úplně nám učarovalo městečko Otranto (mimo jiných) s krásnými plážemi s bílým pískem(v druhé polovině června poloprázdné) a stejně průzračnou vodou jakou popisujete, se starým aragonským hradem, výbornými restauracemi a kavárnami.

Arrivederci:-)

2 0
možnosti
Foto

To musí být nádhera ... no karavanem, to se to jede, to je cesta cíl, parádička. Autem až dolů je to jinak masakr, jela jsem to jednou se zastávkou v Marche, když jsem byla mladá, ale i tak to bylo strašně dlouhé

0 0
možnosti

No krása! Taky jsme na pár dní Itálii vč Gardy plánovali. Ale přišla práce a tak do tepla až v prosinci - ale daleko a alespoň na 3 tejdny. Aktuálně rybníky, přehrady, bazény a řeky, když je čas. Krásný pokračování léta preju, Karlo.

1 0
možnosti
Foto

Tři tejdny, tak to je velká paráda Krásné léto taktéž přeji A díky Marku

0 0
možnosti

víte vy , vy..vy jedna!!! Polykám tu a hravě překonávám nejlepšího Pavlovova psa...ani zvonit mi nemusí...

1 0
možnosti

Jsem 14 dní zpět doma ze Sardinie. Připomněla jsem si tu krásu...

2 0
možnosti
Foto

Sardinie je taky nádherná, jen ten trajekt sedm hodin bych nedala.

0 0
možnosti
Foto

Super, ale do té klece by mne nikdo nedostal!

2 0
možnosti
Foto

Dole to vypadá pohodově, jede to nízko nad zemí, ale pak nad těma skalama jsem se taky trošku klepala

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!