Diskuse

Rubikova kostka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když nad tím tak přemýšlím, tak jsem tam možná nikdy víc nejela proto, že na to nebylo finančně. Každopádně s tím tátou je to pravda. To mi vyprávěla ségra, a ta nikdy nekecá ;) Říkala, že neměl rád komunisty, že nechtěl ani platit ty známky ROH, ale to si brali z výplaty. A tak tu knížečku před nima taky roztrhal. Ale mamka asi ve straně byla, jinak by podle mne nemohla dělat vedoucí na poště. I když, dneska už je to jedno, hlavní je, že to byli normální fajn lidi V

0 0
možnosti
Foto

Hezké, ale i vzpomínky mohou být občas děravé... :-/

1 0
možnosti
VK

Nechci zpochybńovat údajné protikomunistické smýšlení Vašich pánů rodičů, ale tvrdit, že vyjet si do Maďarska bylo podobné, jako dnes do Karibiku, je zcela zcestné.Na tyto "bratrské" státy stačila pouze Doložka k Občanskému průkazu a tu snad dostal na rozdíl od pasu každý.

0 0
možnosti
PK

Já měl za to, že k cestě do libovolného zahraničí byl potřeba pas, ale ten, aspoň v osmdesátých letech, už vydávali celkem bez problémů. Ovšem k cestě do Jugoslávie či na západ byl potřeba devizový příslib a doložka, a ty už získat nebylo nijak snadné. Ale do NDR a Maďarska se dalo jet bez problémů, to byl skoro něco jako místní Schenghen. Do Polska se snad taky dalo jezdit bez větších problémů, aspoň dokud tam nezavedli tu Solidárnošč a výjimečný stav.

2 0
možnosti
Foto

Poznámka v třídní knize, 24. září 2014

Slezáková vyměnila žákovskou knížku za Rubikovu kostku.

3 0
možnosti
FF

Poslyšte, Řeháčku.....vy jste školník, či co?

2 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!