Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Já jsem tyhle akce nesnášel už jako dítě. Nemohu za to, je to zřejmě u všech lidí nějak vrozené.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, a z těchto dítek nám vyrostli někteří politici, blogeři a diskutéři.

0 0
možnosti
Foto

No mě to nadšení taky v deseti letech přešlo a na blogu o politice nepíšu.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že ani pro děti nebyl radostnou událostí :)

1 0
možnosti
Foto

Pro hodně jo. Dala jsem to do skupiny Českoslovenek žijícich v Itálii a to bys koukal, jaká diskuze vzpomínek se tam rozjela. Jak rády vzpomínají :-P

0 0
možnosti
MK

No, já jsem jako malé dítě na 1. máje chodil hrozně rád do průvodu, to se ještě mašírovalo přes Václavák. Otec do průvodu nechodil nikdy, protože pracoval mimo Prahu a jaksi by měl problémy s dopravou;-D Matka však se mnou musela, protože já jsem chtěl nést nějaký transparent nebo velikána "marxismu-leninismu", či alespoň prápor. Ten jsem vydindal od pracovních kolegů matky. Ti, co to nafasovali, tak byli naštvaní, protože průvod museli dokráčet až do konce a tam složit transparenty či vlajky na náklaďák. Později, kdy se díky "metru" na Václaváku přesunuly máje na Letnou a já již byl starší, tak jsem tam taky chodil rád, protož jsme netrpělivě čekali, až se otevřou hospody, což bylo po desáté. A tam jsme seděli všichni svorně bez ohledu na víru, sociální, pracovní i rodinné postavení (pozor včetně odpůrců režimu) a popíjeli pivo + něco k němu. Do průvodu nás totiž manželky, milenky, či starostlivé matky musely pustit, což bylo výhodné zejména pro ty s tvrdším domácím režimem (proto i ti "disidenti", doma to zdůvodňovali tím, že je mohli vyhodit z práce, i když ve skutečnosti by jim to bylo jedno ;-D) A tak jsme slavili svátek prací, u piva v družné pracovní poradě, i když jsme žádné pracovní problémy neřešili.

1 0
možnosti
Foto

R^;-D;-D;-D Já je zažila jen na Letné jako dítě. To o náklaďáku jsem nevěděla, alespoň to netáhli domů. Jo a dočetla jsem se, jak jsem hledala fotku k blogu, že v roce 1989 to bylo zas na Václaváku.

0 0
možnosti
JN

To tak bejvá fašisti vás prvně nutí do průvodu a potom do koncetráku. Je jedno jestli se nazývají Národní socialisti nebo Komunističtí socialisti. Činy odlišují, ne názvy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!