Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^Píšeš poutavě a vtipně a zajímavě a....prostě seš úkaz;-D

1 0
možnosti

Ale fakt se tam to kafe má tak jaksi udusat, utemovat :-P.. Dělá to pěkně silný kafe, to jo, ale mně tam děsně chybí ta pěna..

1 0
možnosti
Foto

Zase báječný článek, díky R^R^

2 0
možnosti

Píšete skvěle. Já již několik let uvažuji o stěhování na jih Italie. Tedy - stěhování bez ničeho. Dá se koupit domek s vybavením levněji než v Česku.Žádnou zahrádku a trhat olivy. Kousek od náměstí na malém městečku. A s dědkama sedět u hospůdky a koukat na holky a svět vůbec.

2 0
možnosti
Foto

Dekujuuuu:-)..............cist ,,pisete skvele,, to je fakt super pocit. Hospudky tu nejsou, jen bary, pred kteryma se sedi a nebo restaurace. Ale i tam se sedi a rozjima moc dobre R^ Tak kdyby jste se stehoval, dejte vedet :-) Idea je to uzasna !

2 0
možnosti

Jeje, to je hezký a zajímavý blog!! Já před časem kouzlu Itálie tak podlehl, že jsem se naučil italsky (což postupně zapomínám..) a chtěl se tam stěhovat. Právě do Predazza v Dolomitech, jelikož kromě espressa, gorgonzoly, parmigiana atp, miluji také hory.

Myslím, že z toho , co píšete je vidět, že vám to v podstatě skvěle klape.. A to je fajn!

Molto felice!

Federico Lebedini :-P

PS Myslím, že naštěstí již i v Praze sedá sehnat opravdu dobré espresso.

2 0
možnosti
Foto

Buongiorno :-) Grazie :-) Moc me tesi, ze se Vam libi blog. V kolonce Italie je blogu o mem zivote tady v Italii vic. I ten predposledni, jak jsme jeli do Dolomit se Vam treba bude libit. To jsem rada, ze je tu dalsi spriznena duse. Ja Italii miluju, i kdyz Praha je moje doma;-) S kafem uz je to tam urcite mnohem lepsi, ale rikaji, ze je to i vodou. To huste a male presicko se tezko hleda. My ho nasli jen v kavarne, co ,,dela,,roh Svetozoru - tam pry bylo skoro jak italske. To vite, Ital ;-D Ja si konecne koupila domu Dolce gusto na kapuco, ktere ma moje segra v Praze uz tri roky R^

2 0
možnosti

Kájo, doufám, že za ten blog u vás nebudou lítat talíře!:)))) Ale moc hezky si Maurizia vykreslila. S čím absolutně souhlasím je fakt, že když někam jdu, nebo jedu, tak na to mám, a nebo tam nelezu. V tom má Maurizio stopro pravdu. Já se o tom vždycky dohadovala s mužem.

P.s.s tou prací a tančením Italů je to obráceně.:))))

Palec nahoru a srdíčko!

0 0
možnosti
Foto

Ciao:-) Ja ti nevedela, jak to je, tak jsem to hledala u strycka Googla. A bylo to tak i tak. Tak jsem vybrala to, co psaly noviny a ceskej trener fotbalu v Italii, zdalo se mi to nejduveryhodnejsi ;-D Diky za palec, nejak me ty palce chybej ;-D Ale jak jsem doma nastydla, tak pisu a pisu. Dnes dopisu ty Dolomity ;-) 

PS: psala jsem ten blog o Mauriziovi, protoze kdybych psala Ital, a pak to dala do nasi skupiny Ceskoslovenky v Italii, tak by me tam holky roztrhaly, ze ten jejich takovej neni atd. Pry nekterej nemusi testoviny, jinej nekouka na fotbal, nekdo se dokonce doma i zouva - az tak jim ty Ceskoslovensky krasky zblbly hlavu. To mn2 se nepovedlo ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!