- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bezva Sdílím na FB... Pište dál, prosím..
Děkujuuuuu
To se dělá? Dělat mi chutě na noc, když jsem v "úsporném režimu stravování"?
x
Díky, báječný článek, na všechno mám chuť
Jani díky Já taky clanky o jídle s prazdnym zaludkem nectu
Kajine mas tam karmu a potvrzuji carbonara jedine bez smetany. Staci do rozslehanych vajec pridat nastrouhany parmazan a pomalinku vlivat do horkych spaget s opecenou pancetou. Nesmi se z toho udelat vajecina. Hned vypnout sporak a opatrne promichat. Pak je carbonara kremova a uzasna.
Tak to je divný Ital, co to dělá se smetanou! To nemůže být špatné, když jsou tam samé dobré věci.
Ještěže jsem po obědě, jinak bych asi sežrala monitor
Miluju sýry (krom tavených, to nepovažuji za sýry),ale Parmegiano reggiano (je to správně?) na tenkém hovězím carpaciu- to jsou orgie:-) Máme u nás také šikovný obchůdek (ale díky za tip s tou Křižíkovkou), kde mají krom vín i italské speciality, právě i ten parmezán. Takže jednou za čas tam nechám docela majlant
Jinak carpacio jsem se naučila dělat dle Romana Pauluse (videorecepty z Alcronu). Ale chce to dobré maso ze svíčkové, takže max. 1x do měsíce...
Kájo, já tušila, že to bude lehce "sadistický" blog. Italská kuchyně je přesně to, co mám ráda. Mám radši studenou kuchyni, než teplou, a v té mají velký výběr. Ty těstoviny co píšeš s tou salsicciou dělám podobně - jen místo smetany dávám vejce. Obšlehla jsem to z jedné pizzerie v Praze - říkali tomu contadine. Dělám to hlavně v létě - je to lehké a rychlé. Olivový olej já používám řecký z Kréty - ten mi chutná nejlíp. Kupuju ho na trhu od Řeka. Díky moc za ten blog, budu ho číst jistě ještě několikrát.
p.s.s krabama a langustama to vidím stejně - když je vidím svázané na ledu, je mi z toho nanic - to bych nejedla).
Maruško jak tak koukám na karmu, nic moc, ale psala jsem to hlavne pro tebe Já mám také v restauracích nejraději ten velký studený mix předkrm. Ale i těstoviny můžu furt. S vajíčkem to neznám, to dělám jen carbonaru. Dneska máme pesto od tchýně, to je úplně nejrychlejší
Dobrý den, v loňském roce jsem navštívil Kalábrii a moc jsem se těšil na vyhlášenou italskou kuchyni, neb se považuji za velikého gurmetta i slušného kuchaře a Italská jídla jsem zatím jedl a vychutnával všude možně, jen ne v zemi původu. Popravdě, zažil jsem takové menší zklamání. Tedy, rozhodně ne u sýrů, vína, uzenin nebo zdejší červené cibule, ale u hotových jídel, která jsem jedl v restauracích.
Možná jsem měl smůlu na restaurace, nebo na kuchaře, ale většina těch jídel strašně moc plavala v olivovém oleji a byla na můj středoevropský jazyk také poměrně málo výrazně ochucena, takže si z nich pamatuji pouze tu chuť oleje. Který je samosebou dobrý, ale v tomto množství, to bylo až moc.
Ovšem jedna výjimka byla, při výletě na Sicílii jsme si jedné malé, příjemné restauraci dali zdejšího vyhlášeného mečouna a to bylo opravdu moc dobré. Tahle ryba s piniovými oříšky, sultánkami, česnekem, bazalkou a rajčaty, byl hotový koncert pro chuťové buňky.
Domů jsem si přivezl spoustu ovčího pecorina, vína, sušené krkovičky i cibulové marmelády, ale i trošičku zklamání z některých restaurací...
Asi tam budu muset vyrazit ještě jednou a ten kapku pošramocený pohled si napravit
Musela jsem si otevrit lahev cerveneho, autorka a ted Vy Petre, to vse tady dostanu v delikatesach take, ale svycarskou Gorgonzolu s Mascarpone jedine v Evrope. V Italii si davam jen morske produkty, ten olivovy olej na namaceni chleba ale zavidim.
Dostanu zde spoustu druhu, ale to co primo nekde na venkove vytlacili, tezko.