Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Bezva ;-D Sdílím na FB... Pište dál, prosím..R^

1 0
možnosti
Foto

J16a81n72a 61M12a92j86o26v83á

26. 1. 2015 22:27

To se dělá? Dělat mi chutě na noc, když jsem v "úsporném režimu stravování"? ;-O

x

Díky, báječný článek, na všechno mám chuť;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Jani díky :-) Já taky clanky o jídle s prazdnym zaludkem nectu;-D

3 0
možnosti
Foto

Kajine mas tam karmu a potvrzuji carbonara jedine bez smetany. Staci do rozslehanych vajec pridat nastrouhany parmazan a pomalinku vlivat do horkych spaget s opecenou pancetou. Nesmi se z toho udelat vajecina. Hned vypnout sporak a opatrne promichat. Pak je carbonara kremova a uzasna.

2 0
možnosti

Tak to je divný Ital, co to dělá se smetanou!:-) To nemůže být špatné, když jsou tam samé dobré věci.;-D

1 0
možnosti
Foto

Ještěže jsem po obědě, jinak bych asi sežrala monitor;-D

Miluju sýry (krom tavených, to nepovažuji za sýry),ale Parmegiano reggiano (je to správně?) na tenkém hovězím carpaciu- to jsou orgie:-) Máme u nás také šikovný obchůdek (ale díky za tip s tou Křižíkovkou), kde mají krom vín i italské speciality, právě i ten parmezán. Takže jednou za čas tam nechám docela majlant;-)

1 0
možnosti
Foto

Jinak carpacio jsem se naučila dělat dle Romana Pauluse (videorecepty z Alcronu). Ale chce to dobré maso ze svíčkové, takže max. 1x do měsíce...:-)

1 0
možnosti

Kájo, já tušila, že to bude lehce "sadistický:-)" blog. Italská kuchyně je přesně to, co mám ráda. Mám radši studenou kuchyni, než teplou, a v té mají velký výběr. Ty těstoviny co píšeš s tou salsicciou dělám podobně - jen místo smetany dávám vejce. Obšlehla jsem to z jedné pizzerie v Praze - říkali tomu contadine. Dělám to hlavně v létě - je to lehké a rychlé. Olivový olej já používám řecký z Kréty - ten mi chutná nejlíp. Kupuju ho na trhu od Řeka. Díky moc za ten blog, budu ho číst jistě ještě několikrát.:-)V

p.s.s krabama a langustama to vidím stejně - když je vidím svázané na ledu, je mi z toho nanic - to bych nejedla).

3 0
možnosti
Foto

Maruško jak tak koukám na karmu, nic moc, ale psala jsem to hlavne pro tebe V;-) Já mám také v restauracích nejraději ten velký studený mix předkrm. Ale i těstoviny můžu furt. S vajíčkem to neznám, to dělám jen carbonaru. Dneska máme pesto od tchýně, to je úplně nejrychlejší ;-)

1 0
možnosti

Dobrý den, v loňském roce  jsem navštívil Kalábrii a moc jsem se těšil na vyhlášenou italskou kuchyni, neb se považuji za velikého gurmetta i slušného kuchaře  a Italská jídla jsem zatím jedl a vychutnával všude možně, jen ne v zemi původu. Popravdě, zažil jsem takové menší zklamání. Tedy, rozhodně ne u sýrů, vína, uzenin nebo zdejší červené cibule, ale u hotových jídel, která jsem jedl v restauracích.

 Možná jsem měl smůlu na restaurace, nebo na kuchaře, ale většina těch jídel strašně  moc plavala v olivovém oleji a byla na můj středoevropský jazyk také poměrně málo výrazně ochucena, takže si z nich pamatuji pouze tu chuť oleje. Který je samosebou dobrý, ale v tomto množství, to bylo až moc.

Ovšem jedna výjimka byla, při výletě na Sicílii jsme si jedné malé, příjemné restauraci dali zdejšího vyhlášeného mečouna a to bylo opravdu moc dobré. Tahle ryba s piniovými oříšky, sultánkami, česnekem, bazalkou a rajčaty, byl hotový koncert pro chuťové buňky.

 Domů jsem si přivezl spoustu ovčího pecorina, vína, sušené krkovičky i cibulové marmelády, ale i trošičku zklamání z některých restaurací...

Asi tam budu muset vyrazit ještě jednou a ten kapku pošramocený pohled si napravit :-)

3 0
možnosti
JR

J22a42r62a 80R98a25n71k

26. 1. 2015 9:24

Musela jsem si otevrit lahev cerveneho, autorka a ted Vy Petre, to vse tady dostanu v delikatesach take, ale svycarskou Gorgonzolu s Mascarpone jedine v Evrope. V Italii si davam jen morske produkty, ten olivovy olej na namaceni chleba ale zavidim.

Dostanu zde spoustu druhu, ale to co primo nekde na venkove vytlacili, tezko.

1 0
možnosti