Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJŘ

Dodnes si pamatuji, jak jsme s kamarádkou na chatě (ona o rok a 10 dní mladší) dělali mezi kořeny stromů pokojíčky. Ona měla větvičkové děti Gulju a Gajane a všichni jsme ji ta jména záviděli.Svoje si už nepamatuji. Také jsme pořádali olympiády. Na začátku prázdnin vymýšlení disciplín, pak trénink a na konci prázdnin olympiáda i s medajlemi. Některé disciplíny si i pamatuji. Skok z rozhoupané sítě do dálky, do výšky, na zemi totéž a jako vrchol, kamarčádka, která dělala gymnastiku, nám vymyslela sestavu s kužely, což bylo poleno, ši s šátkem, který nahrazoval libovolný hadr.;-)

1 0
možnosti
Foto

:-) vy jste to měli skoro jak na pionýrském táboře R^

0 0
možnosti
Foto

Zrovna minulý týden jsme vzpomínaly s kamarádkou na dětsví. Dobře jsme se pobavily a nasmály. Měly jsme krásné a veselé dětství.

Vám děkuji za příspěvek.:-)

1 0
možnosti
Foto

Dekuji za komentar - vzpominat s kamaradkou je uplne nej, ja to delam jen obcas po fb a nebo po telefonu.

0 0
možnosti

Karlo, máte pravdu, že dětství bez dnešních vymožeností bylo kreativní. Žila jsem ho dříve než Vy, ale podobně. Bydleli jsme vedle Letné, blízko Choťáku (Chotkovy sady), kam jsme chodili na čolky. Nosili jsme si je v zavařovačkách domů, kde jsme dostali vynadáno, ať je netrápíme. A běželi je zase pustit.:-) Byl tam v okolí terén pro dětské řádění, jako stvořený. Kromě těch her, o kterých píšete, jsme hráli Krvavé koleno. Byla to hra oblíbená, ale už si nevzpomenu, jak se to hrálo.

Karlo, ta Vaše Sunny je westík?

1 0
možnosti
Foto

Jo jooo krvave koleno jsme taky hrali, ale uz si to taky nepamatuju. A colku jsme meli taky plnou vanicku v parku ;-D to je bomba, jak jsme delali vsichni stejne veci R^

0 0
možnosti
Foto

Dětství...dětské lásky...vypadaly opravdově někdy...

1 0
možnosti
Foto

J41a56n64a 85M32a50j94o17v34á

5. 10. 2014 22:59

Jee, v první třídě mi Radecek nejen nosil aktovku, ale taky mi daroval opravdový prsten. Dokonce snubní - asi po babičce. Maminky to pak nějak diskrétně řešily. Prasklo to hned, protože jsem se upřímně bála, že jsem fakt vdána:-(

4 0
možnosti
Foto

Ono to dětství za socíku asi špatný nebylo. Já na něj taky vzpomínám rád. Ale jen co člověk pobral trochu rozumu, tak se to prudce zhoršilo... :-)

Moje oblíbená hra byla "na ovoce". Děcka se posadila do kruhu a jeden uprostřed dostal složený noviny. Každý měl přiděleno jedno ovoce (banán, švestka atd). Pravidla připomínala hru "na třetího" akorát se nepřehazoval míč ale "ovoce" a to výkřikem. Když se tomu uprostřed podařilo majznout vyřčené "ovoce" novinama po hlavě dřív než se dotyčnému podařilo vyřknout nějaké jiné ovoce, tak šel do kruhu ten co právě zaspal.

3 0
možnosti
Foto

A víte, že na tohle si nevzpomínám? Pamatuju si ještě hru na města, ta se hrála v kruhu, uprostřed byl jeden s míčem, ten vyhodil, pronesl název města..kdo nestihl chytit, šel zase doprostřed...pokud se pletu, opravte mě;-)

1 0
možnosti
Foto

Karlo....jak já jsem se krásně zasnila:-)...jsem sice "dřívější dítě", ale hry přetrvávaly stejné, je nač vzpomínat a Tys to napsala perfektně!R^

2 0
možnosti
Foto

Díky :-)..........jen těch čtenářů mám čím dál míň :-(

0 0
možnosti
Foto

R^Všude byly ty hry stejné;-) Akorát u toho skákání gumy už si nepamatuji tu sestavu:-)

Přebíračku jsme nedávno zkoušeli s manželem, dcera nám upletla z gumiček dlouhou šňůru..a pár obratů jsme společně dali, holky na nás koukaly, co děláme;-D

3 0
možnosti
Foto

;-D na netu je popis, az zas budete priste prebirat ;-)

0 0
možnosti
JO

Jak píšete, že sníh byl celou zimu, to potvrzuji. S kamarádkama jsem vyzkoušely kopců...Já tenkrát chodila do houslí, 3x týdně , 2x hraní, jednou nauka. Vzpomínám, jak jsem často housle strčila do sklepa, tam se i převlékla a hurá s holkama na kopec. Horší bylo, že učitel chtěl pak omluvenku a já jich potřebovala hafo, ale neměl mi je kdo napsat. Nakonec si zavolal mé rodiče, prasklo na mě, jak se ulejvám a on se slovy: "kde není ani talent ani píle, tam je to zbytečné", ukončil mou hudební kariéru;-DBrácha mi to děsně záviděl, on musel chodit celou základku, učitel ho měl rád;-D

Letos přijel brácha se synem na měsíc v zimě do ČR  a nasliboval klukovi, jak si užije sněhu. On sníh nezná (žijí v Austrálii). Sníh vůbec nenapadl, za celý měsíc ani ň. Sice jsme párkrát zajeli do lyžařského střediska, ale to zdaleka nebylo ono.

A pamatujete na klepadla na koberce? Já se tam pořád houpala a dělala různé gymnastické triky. Jednou jsem se za ruce rozhoupala, neskrčila nohy a obrovskou rychlostí narazila na spodní kov. Uštípla jsem si kus kosti.

2 0
možnosti
Foto

Dneska by to rozmázla média a na provozovatele klepadla by rodiče podali trestní oznámení:-))

4 0
možnosti
JO

Taky jsem Husákovo dítě. Dětství jsem prožívala podobně, měla jsem ho nádherné. 

Sama mám dva kluky a dětství nemají špatné, jak by mohli, když je milujeme, ale....

Oni tráví nejvíc času na PC, případně na mobilu. Tráví spoustu času uvnitř - v bytě. To já lítala celé dny venku. 

Navíc jsem měla babičku na vesnici, kde jsme s bráchou trávili celé prázdniny. Suchý záchod byl na dvorku. Co jen my si užili dobrodružství dojít si v noci na malou, když světla venku nebyla, záchod byl až na konci dvorku a ten záchod byl plný pavouků;-DBráchu mám jen o rok mladšího, jezdili jsme na kole po vesnici, chytali žáby, chodili na borůvky, hráli všechny ty hry, o kterých píšete. Na tu dobu dětství, ač za komunistů, taky nedám dopustitR^

6 0
možnosti
Foto

R^...........a kadibudka? Ta byla v Samopších, kam jsme jezdili na dovču. V noci jsem chodila za chatku, abych nemusela pres louku ;-D a ti pavouci, ani chlor ci co to bylo to bíle na ne nestacil.

0 0
možnosti