Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Mě ta setkání vyvolených blogerů příjde stejně důležité a zábavné, jako "Mezinárodní mírová konference proti násilí a válce," která se konala v Praze v r. 2014, nebo nějaké zasedání OSN..

1 1
možnosti
Foto

J40a61n 57A17n25d87r91l22e

21. 6. 2023 18:46

to bude tim, ze Vas ani tam ani onde nikdo nezve...

3 0
možnosti
Foto

"Všichni jsou hrozně fajn" - to už tak na oslavách bývá. Jestli je člověk fajn nebo není fajn, to se pozná jinde než u stolu plného jídla a pití. To není nic proti oslavám a setkáním lidí. Občas si tady něco přečtu, sice čím dál méně, ale nehlasuji. Pro koho bych měla? Každý je nějak dobrý, každý je originál. Jednomu to hodím, a co ti druzí? Tyhle soutěže jdou mimo mě.

4 3
možnosti
Foto

Nojo no. Tak jsem trochu píchl do vosího hnízda kdy se vlastně zjistilo, že se blogeři až na svou vlastní skupinku až tak moc ocenění od ostatních nedočkají i když by o to moc stáli. Karma a čtenost opravdu není o tom kdo má koho rád. Dobře to v diskusi vystihl pan Šik. No a to jestli někdo má rád mě, nebo ne je mi opravdu jedno.

4 3
možnosti
Foto

Kájo, napsala jsi to moc pěkně, vnímám to podobně a úplně stejně mě to mrzí. Pro mě jako pro autorku není blog žádným odpadištěm pro ty, kdo by se jinak literárně neuchytili a pokud by to tak někdo rád viděl, tak se moc mýlí. Je tu hodně autorů, kteří píší velice dobře, je zde pestrá žánrová rozličnost, každý si může vybrat čtení podle svého gusta. Budu teď hovořit sama za sebe, ale já sem píšu moc ráda. Vážím si prostoru, který je zde autorům nabídnutý, těší mě čtenářské ohlasy, jsem velice spokojená vstřícností adminů, kteří mi ochotně odpoví a poradí, když se třeba potřebuji ujistit, jestli můžu použít vybranou fotografii, abych neporušila autorský zákon a podobně. Já blog obvykle píši v době od půlnoci do druhé hodiny ranní, kdy mám na to největší klid. A v šest vstávám do práce . Ale nelituji toho času, protože vím, že se přes den půjdu několikrát kouknout, jakou čtenost můj blog má, jestli téma zaujalo, jestli někoho potěšilo, zlepšilo mu náladu... A zase na druhé straně ve volné chvilce s chutí pročtu nové blogy těch, koho čtu ráda já, nebo i jiných, protože mě zaujme téma. A tak se nelze divit, že když mi není zatěžko psát třeba na úkor vlastního spánku, když mi pak opravdu hodně čtenářů píše ohlasy nejen v diskusi, ale i na fbc a na e-mail, a většinou jde o poděkování, jak se o tom zmiňuješ i ty, že je někdo v těžké životní situaci, nebo je mu jen smutno, řeší zdravotní či rodinný problém a můj blog mu rozsvítil den, tak v tu chvíli autor ví, že jeho psaní má smysl a hned je motivací pro příště, protože i my blogeři máme svoje krize a potřebujeme je překonat. A tak je mi líto, že zatímco my své čtenáře těšíme rádi, tak většině z nich opravdu nestojíme ani za to kliknutí. Asi si říkají, proč by oni měli dělat radost nám? Smutné je to i z toho důvodu, že se jedná o akci 1x za rok, není to obtěžování čtenářů každých 14 dní, ale jen a pouze 1x za 12 měsíců.

6 0
možnosti
Foto

Ještě jsem se chtěla zmínit o finanční odměně, protože i já se setkávám s názorem, o kterém píšeš. Kdo má alespoň přibližnou představu, jak střídmý plat mají knihovnice, tak pochopí, že si hodně čtenářů naší knihovny myslí, že si psaním blogů přivydělávám a moc mi to přilepšení přejí. Kamarádčin manžel mi k tomuto tématu nedávno řekl, že to abych mu ani neříkala, tedy on se na to zeptal, protože pro něj to je, jako by on coby instalatér přišel někomu vyčistit odpad a nenechal si za to zaplatit, protože on to přece dělá rád. To totiž byla moje odpověď, když se mě ptal, proč to dělám?

Jenže my blogeři jsme s tímto srozuměni, známe pravidla a kodex blogera, a kdyby se mě na to občas někdo nezeptal, vůbec bych o tom nepřemýšlela.

A co se hlasování pro Blogera roku týká, tak si myslím, že udělat oblíbenému autorovi radost a ocenit ho, není nic proti ničemu, vždyť je to naopak krásné a přející. Já hlasuji ráda, vždy mám své favority, které podpořím a nedočkavě vyhlížím, jestli v anketě uspěli podle mého přání. A samozřejmě se stejným nadšením rozklikávám blog redakce s výsledky kvůli sobě a očima honem letím po žebříčku umístěných s tichým přáním, abych se tam taky našla.

Je to dětinské? Není. Jsou to prostě takové ty tiché radosti života, které jsou důležité proto, aby vše bylo v rovnováze. A nedbejte na ty blogery, kteří tvrdí, že jim to je jedno. Říkávám, že drobných radostí se odříká jenom ten, kdo ve skutečnosti čeká něco mnohem většího a nechce to dát najevo.

A vás čtenáři chci poprosit, hlasujte příště pro své blogery, vždyť je to jako byste přišli na akci, kde je vstupné dobrovolné, užili jste si tam všechno příjemné a do kasičky nehodili ani pětikačku.

8 3
možnosti
Foto

J51o26s93e17f 26B63á19r24t83a

19. 6. 2023 14:22

Málo hlasů v anketě a někdy vysoké karmy. Myslím si, že karmu může udělit jakýkoliv i nezaregistrovaný čtenář blogu. V anketě můžou hlasovat jen zaregistrovaní čtenáři a mám pocit, že těch rapidně ubývá, jako i blogerů a vidím za tím určité znechucení, kdy jiný názor je označen za trolling, reklamu...Tak zmizel z blogu třeba pan Hewlit a mnoho dalších. Možná mám pravdu, možná ne.

3 4
možnosti
Foto

To se pletete pane Bárta, ve druhém kole mohl hlasovat kdokoli, stačilo 3x kliknout a opsat kód.

4 1
možnosti
LS

Na jedné fotce je pan Vodvářka s bratrem dvojčetem.

1 1
možnosti
IL

I93v17a97n57a 52L70a27n59c40e

19. 6. 2023 12:53

Já hlasuji, vím, proč lidé píší, protože podobně jsem postižená i já. Blogy čtu ráda, protože je dobré: pár přátel mít, A jsem ráda, když se dostane ocenění těm, kteří opravdu dokáží čtenáře potěšit nebo rozesmát.

8 0
možnosti
Foto

Ty, Kajdo? A od kdy vlastně redakce přestala za blogy platit?

4 0
možnosti
Foto

Milá Karlo, a proč to děláš, když ti za to neplatí? (nic z toho nemáš?) jsou ty nejčastější dotazy, co dostávám. 🤔 Odpověď: protože mě to baví, někoho třeba pobavím, dojmu. A hlavně jsem na blogu našel spoustu nových přátel.

8 0
možnosti
Foto

Kájo, letos to bylo opravdu naposledy, kdy jsem, dle některých "žebrala" o hlasy. Příští rok už mi to bude úplně jedno.

A není to proto, že jsem se neumistila, ale přesně to, o čem píšeš.

Navic budu mít příští rok bohatý na jiné zážitky, než je Bloger roku.😀

2 0
možnosti
Foto

Jak jsem psala Zuzce, ty kecy o žebrání jsou mi u zadele, spíš ti co to píší, měli by se nad sebou zamyslet - proč to píší. Asi si tím rýpáním sami v sobě léčí nějakej komplex Já příští rok, pokud budu psát, zase budu soutěž propagovat na Fb a i víc než letos - dřív. Protože jedině tak se to dostane do podvědomí mých známých.

2 1
možnosti