Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Omlouvám se za +, mělo to být - ;-)

0 0
možnosti
GK

Taky mam kamaradku ale v Bergamu, rodila italka, jsem s ni hodne casto v kontaktu 1-2 si tydne volame a rika defakto to same jak pisete. Pravda ovsem je ze na jare na to vsichni a hlavne mladsi totalne kaslali a meli veskera opatreni na haku. Jenze se poucili a pokud to nekomu nedocvaklo cvaka pokuty a ne male.

0 0
možnosti
JK

Morava má hospody v garážích? Vy jste nějaké viděla? Běžte pražando se svými kecy do pr...;-O

0 1
možnosti
Foto

Mám na Moravě kamaráda, takže toho vím dost o ,,domácích hospodách."

1 0
možnosti
MS

Minulý rok jsem byl 5 měsíců v Itálii. Co tady píše autorka o Italech je samozřejmě nesmysl.

Je to stejné jako u nás. Někdo na to kašle a někdo chodí s 2 rouškami i do postele. V Itálii je to o rozdílných přístupech od jihu k severu. Jako vždy.

1 1
možnosti
DT

Italové co bydlí v Německu na to kašlou. ;-D Jo a právě italská komunita nakazila celou naši rodinu hned na začátku v březnu.

Taktéž na to kašlou i předběžně poslušní Němci, takže si o věrohodnosti zpráv o velice poslušných a opatření dodržujících Italech nedělám iluze. Právě Italové jsou pověstní tím, že nejsou schopní dodržovat vůbec nic. Ani ta hloupá pravidla silničního provozu, co platí i v Africe.

4 1
možnosti
JF

Škoda, že jste v té Itálii nezůstala navěky

0 3
možnosti
Foto

Kdo odjede, ať už se nevrací, že? Tady přece víme všechno nejlíp. Rv

3 0
možnosti
JP

Není otázka nošení roušek spíš jako propagace očkování "narychlo" vyrobenými vakcínami? Naše vysoká čísla mrtvých i pozitivně testovaných aj. jsou falešná, děláme světovou propagaci nemoci, která má označení covid-19 . Jaktože se pronásledují odborníci, kteří nesdílí oficiální stanoviska obchodníků s kovidem, jako je bývalý primař Ctirad Musil z Biochemie v Hranice na Moravě?

7 1
možnosti
MJ

Je fakt zajímavé, jaká se z roušky stala modla. Když necháme stranou výroky našich vládních chaotiků a budeme se držet vědeckých studií, (např. dříve zveřejněných na idnes), správně používaná rouška snižuje přenos viru o cca......14 %! Podle dříve zveřejněných studií při nesprávné manipulaci (např. když se na roušku z vnějšku sáhne, nebo se opětovně sundává a nasazuje) rouška riziko přenosu naopak zvyšuje. Když proti tomu postavíme ještě zdravotní rizika pro ty, co je nosí (zpětné vdechování vydechnutého vzduchu, nedostatečné dýchání, vyšší riziko infekce - dle klinických studií), jeví se jejich masové používání jako totální nesmysl...

9 1
možnosti
MB

Souhlas. Rouška v obchodě nebo MHD, oukej... nebudeme na sebe prskat. Chápu. Ale jinde je její adorace dost na vodě.

6 0
možnosti

V podstatě jste si odpověděla v první části článku. V Itálii vláda dělá logické kroky, které jsou asi lidem jasné a tím pádem jim důvěřují a plní je. U nás naše vláda zamtkuje až to hezké není, každý ministr říká něco jiného a zákazů je tolik a tak často se mění, že se v tom nikdo nemůže vyznat. Pak se není co divit, že vládě lidi nedůvěřují a odmítají poslouchat. Zkuste se prokousat mimořádnými opatření vlády: https://koronavirus.mzcr.cz/category/mimoradna-opatreni/

3 0
možnosti
Foto

Co jste zvolil, to máte.

1 0
možnosti
PB

Prosím vás, kde jste přišla na to, že v Itálii počty nově nakažených klesají? Zkuste příště než napíšete "fake news" ověřit si informace.

5 2
možnosti
Foto

Cože? Tak to si snad děláte srandu ;-D To je vtip ne ;-D Vždyť to bylo i u nás v TV. Ale hlavně je to v Italských zprávách :-) Stačí se podívat na stránky ministerstva zdravotnictví Itálie, takže než tu začnete psát něco o fejkách, tak si to přečtěte! Navíc to vím od spousty kamarádů, co tam žijí. V lednu byla Itálie v červená, teď je skoro celá žlutá - to je o dva stupně lepší, jestli mi nevěříte, tak se podívejte na odkaz.http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?area=nuovoCoronavirus&id=5351&lingua=italiano&menu=vuoto

0 0
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 3456x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.
Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat na dětství! 
Zpátky do osmdesátek se dostanete s mou knihou Zrzavé dětství v socialismu.