Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdepak...co je doma, to se počítá :))

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to "nakládání na talíř" je instinkt z dob komunismu, kdy nic nebylo a jakákoliv náhodná úroda se musela rychle nasyslit. Pokud jsem si všiml, tak mladá generace se chová podstatně "evropštěji".

1 0
možnosti
LN

.....ano...a směrem k východu se velikost hromad navyšuje....někteří příslušníci některých východnějších slovanů a jim podobných...jsou schopný si to rvát i do igelitek....:-/

1 0
možnosti
Foto

Kvůli zlodějinám to nebude - to by Češi úspěšně kradli i v té Itálii. Např. v Praze naopak "operují" mnozí exotičtí chmatáci. 

Nabízet aperitiv v běžných českých restauracích prostě není zvykem. Češi většinou pijí pivo.

Kromě toho limit alkoholu v krvi řidiče v ČR je 0.00 promile, zatímco v Itálii v Itálii je to 0,50 promile, takže malou sklenku můžete  během konzumace oběda na tuto úroveň úspěšně zmetabolizovat, zvlášť když máte trénink a dost času

Takže asi tak.

3 0
možnosti
Foto

Martino ja si myslim, ze uz i tady v Italii to dali na nulu, nekde jsem to nedavno cetla, ale to Italum vubec neva ;-D Tady se to vubec nekontroluje. I kdyz bylo neco malo povoleno, tak vsichni na veceri pili vino , pak jednu grappu a jezdili domu autem. Ale v Praze jezdi skoro vsichni MHD, takze by to nebyl problem. A ten kdo jede autem, ten si da Crodino a nebo neco podobneho, coz je taky aperitiv dost rozsireny.

0 0
možnosti
TH

V Praze bydlím celý život a okradli mě jednou,zatímco v Itálii jsem už párkrát byla a skoro pokaždé mě okradli a opravdu nezáleží jak moc si své věci hlídáte,tamní zloději jsou velice "šikovní". Každý národ má své chyby a své přednosti,podobný "článek" by se dal napsat o každém,opravdu nepovedený blog.

2 0
možnosti

A jste si jistá, že Vás okradli Italové? Pokud vím, tak naši čórkaři jsou velmi "mezinárodní".

1 0
možnosti
ZS

Teď jste to Čechům nandala! Oni si o sobě myslí, jak jsou kultivovaní, vychovaní, "západní";-D. Stačí jen vyjet ven a hned je vidět to "vychování". Švédské stoly - to je maturita výchovy. Přehrabují se v ovoci, nandají si vrchovaté talíře, co na tom, že snědí třetinu - "mámo, jsme si to zaplatili" řvou na celou hotelovou restauraci. V jídelně nakradou broskve, které stejně na pláži už nejsou k jídlu. Kdysi ve Španělsku hlídal personál u dveří a vracel Čechy s nacpanými igelitkami zpět do jídelny. Je zajímavé, že vzít si jídlo mimo jídelnu nenapadlo Francouze, Němce nebo Brity. Jen Čechy. Strašně jsme se za ně styděli.

Nicméně vítězem v téhle kategorii je pro mne obézní Maďarka, která si v SAE nabrala do igelitky 28 ks koláčků!

2 1
možnosti
Foto

to s těmi plnými talíři, jejichž obsah nejsou schopni zkonzumovat, dělají i Italové (nebo třeba Němci), a naprosto běžně. Asi podle hesla : "Z cizího krev neteče"

4 1
možnosti
LN
Foto

Ano - i - podle sebe, to - i - je však důležité! ............jsem upřímná. Sežeru toho víc jak Italové;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!