Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Je zvláštní, že když je porod doma bezpečnější, když podle statistik v průběhu 28 dnů po něm umře z 10 000 dětí 12,6, zatímco v porodnici to je 3,2. Ovšem rozhodně bych nikomu nebránil jít proti statistikám, vaše tělo, vaše volba.

1 0
možnosti
BN

Muzete dat odkaz na tuhletu statistiku? Cislo 10000 domacich porodu za 28 dni mi ceskem prostredi neprijde realne. A taky, co vsechno se za domacim porodem skryva? Pocitaji se tam i zeny, ktere svoje dite hodily po porodu do popelnice?

2 0
možnosti

Přečetla jsem několik Vašich příspěvků a zajímala by mne jedna věc. A nemyslím to nijak ironicky, prostě mě to zajímá.

Kolik jste porodila dětí a jestli máte nějaký "hrozný" zážitek z porodnice. Já porodila tři a tak si myslím, že mohu o porodu docela dobře psát. A nemohu si porodnici vynachválit, jak přístup lékařů, sester. Neměla bych žádné zvláštní požadavky a o porodu mohu psát jenom pozitivně. Kde se vzal u vás ten odpor k nemocnici? Já si vždy myslela, že tahle propagace přírodních porodů je reklama některých porodních asistentek. Ale vám se stalo v porodnici něco hrozného? Ještě jednou, nehledejte za tím žádnou ironii. Je to opravdu jenom zájem.

1 0
možnosti
Foto

Paní Šebestová, jak píšu v "medailonku", ve svých blozích se zaměřuji na to, co se mne dotýká, a co ale myslím, že lze změnit - v případě porodů právě například tím, že se nebudeme bát my, obyčejné ženy, o tom, co je zde špatně, mluvit a že se nebudeme bát chtít naplnit naše práva. Vše o čem píšu, vychází z reálných zkušeností žen, které slýchám nebo čtu téměř denodenně. Což ovšem neznamená, že u nás neexistují zdravotníci, kteří chápou význam přirozeného porodu a ve své praxi jej podporují. Odborné poznatky, které zde vkládám, si lze snadno ověřit - ve statistikách, příručkách WHO apod. A ano, máte pravdu, mám za sebou traumatickou zkušenost s porodem, a to přestože jsem si vybrala porodnici s dobrými referencemi. Bohužel jsem měla smůlu na PA a odehrálo se vše, co se odehrát nemuselo, včetně Kristellerovy exprese. Pochybení PA bylo uznáno i primářem gyn.-por. odd. a PA byl na čas odebrán její post. Nicméně se snažím v každé negativní zkušenosti vidět i pozitivní aspekt a proto jsem se rozhodla přispívat k osvětě, aby byly ženy skutečně vědomé a aby se toto nadále nemuselo dít. Některým ženám medicínské porody vyhovují - a mají na ně plné právo. Některé z nich by ale možná zvolily jiný přístup, kdyby věděli VŠE. Chápu, že na Vás působí mé blogy negativně, bohužel pravda obvykle příjemná není. Kéž budu jednou moci psát o tom, jak je přirozený přístup u něčeho tak přirozeného, jako je porod, standartem.

3 0
možnosti
JS

J62o85s54e47f 31S92u58k

22. 5. 2015 11:07

Střípky podnětných postřehů jsou ve vašich příspěvcích opravdu vzácné. Současná medicína říká, že porod se může rychle a zásadně "zvrtnout" nejen doma, ale i v nemocnici. Nebetyčný rozdíl je v možnostech řešení komplikací doma a v nemocnici. Proto naši lékaři považují všechny, kteří chtějí rodit v naší zemi mimo nemocnici za špatně informované či nezodpovědné..

O vaší zaslepenosti velmi dobře svědčí i vaše citace paní K., tedy jedné z těch podnikavých porodních asistentek, kde výsledek jejího vedení "přirozeného porodu doma" /se všemi těmi dle ní jasnými časnými  známkami toho, že je něco špatně/ -  zná snad již celá republika..

9 1
možnosti
Foto

Současná medicína popírá spoustu faktů, aby nemusela přiznat, že i přes veškeré pokroky ve vývoji medicíny ví pořád ještě velký kulový.

To, že říká že se něco může rychle a zásadně zvrtnout, nic neznamená. Rychle a zásadně se může zvrtnout i váš život a přesto vás nikdo nechce zavírat v nemocnici kvůli trvalému dohledu.

4 3
možnosti