Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Myslím, že za chvíli se tu objeví příspěvek některé z rodiček a zaručené svědedctví, že té a té rodičce zrůdní lékaři z nemocnice XY prováděli Kristellera dokonce sbíječkou a že to všichni viděli...

2 4
možnosti
DT

Já tomuhle hmatu vděčím  za život svého nejstaršího dítěte. 

:-/

Zbytek jsou kecy. Co platí, je život, ne nějaké dojmy.  Rv

0 7
možnosti
BN

Dalsi vdecna nebozacka, obet porodniho nasili. Vite pani, kdyz reknete A, musite rict i B. V jake poloze jste rodila, ze se vase dite dostalo do uzkych?

4 0
možnosti

Mně se tlačilo nejlépe v leže na zádech, mám takovou pánev. Pořád mi nutily kleky, na bok, balon...

0 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem si něco přečíst o té Kristellerově expresi a (vědecký) Internet ji pod tímhle názvem nějak nechce znát. Říká se tomu v zahraničí jinak? A co konkrétně zakázala WHO v roce 1952? Můžete uvést konkrétní regulaci WHO nebo smlouvu, ze které ten zákaz vyplývá?

1 0
možnosti
KN
JT

My mame zkusenost zcela odlisnou. Dve hodiny se porodni baby dost drsne snazily vypudit dite tak aby bylo prvni v roce. V 0:15 toho nechaly, v 1:15 prisel lekar a v 1:30 bylo dite bez problemu na svete.

0 0
možnosti

Vždy záleží na lidech.

Ale dnes mám někdy pocit, že lékaři porodníci jsou líčeni jako nepřátelé a porodní asistentky jako spasitelky.

0 0
možnosti

Tak se mi zdá, že se dnes ze všeho dělá věda. Proč se pořád řeší porody. Sestra pracuje v porodnici a když vypráví, s jakými porodními plány mnohdy rodičky přijdou, připadá mi to jako v blázinci. Myslím si, že doba se hodně změnila a nikde nebudou ženu k něčemu direktivně nutit. Prostředí v porodnicích se hodně změnilo, tatínkové mohou k porodu, ale nic se nesmí přece přehánět a vždy jde hlavně o zdraví miminka.

Ale mě dnes z diskuzí připadá, že jde hlavně o maminky a jejich pohodlí. Porod není nemoc, ale vždy se může cokoliv stát. A jestli budu rodit ve vodě, nebo zavěšená na laně - to je přece jedno, hlavně ať je miminko v pořádku. Moje pohodlí jde v tu chvíli stranou.

Rodila jsem třikrát, pokaždé v jiné porodnici a nikdy jsem z toho neměla žádné trauma. A to byl poslední porod před 15 lety, kdy se podobné věci ještě vůbec neřešily.

10 6
možnosti
Foto

P { margin-bottom: 0.21cm; }

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Pane Nový, velmi děkuji za příspěvek!Já, přírodní matka (snad se to počítá, i když jsem přebarvená), pro změnu zase poučím vás. ;-) Lékařivelmi rádi nazývají Kristellerovu expresi pouhým přidrženímfundu, aby tak sami sebe kryli. Ve vašem zdroji je v technice výkonujasně popsána KE namísto přidržení fundu. Přidržení jelogicky přidržením, obvykle dlaněmi, ne vyvíjením tlaku směremk pánvi, jak je zapovězeno, kdežto slovo exprese, jak jistě víte,znamená vytlačení.

1 0
možnosti
Foto

Pane Nový, velmi děkuji za příspěvek! Já, přírodní matka (snad se to počítá, i když jsem přebarvená), pro změnu zase poučím Vás. ;-) Lékaři velmi rádi nazývají použitou Kristellerovu expresi pouhým přidržením fundu, aby tak sami sebe kryli. Ve Vašem zdroji je v technice výkonu jasně popsána KE namísto přidržení fundu. Přidržení je logicky přidržením, obvykle dlaněmi, ne vyvíjením tlaku směrem k pánvi, jak je zapovězeno, kdežto slovo exprese, jak jistě víte, znamená vytlačení.

1 0
možnosti
JN

a zase ta demagogie...

autorka a přírodní matky opět dokazují svoji základní neznalost...

Exprese plodu přidržením děložního fundu vs Kristellova exprese

zdroje jsou i online a světe div se pod termínem Kristellerova exprese

http://www.wikiskripta.eu/index.php/Exprese_plodu_p%C5%99idr%C5%BEen%C3%ADm_d%C4%9Blo%C5%BEn%C3%ADho_fundu

P.S.:předem díky za mínusy

4 5
možnosti
MH

minusy mate za svou insitnost :)

0 0
možnosti