Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Matkám, co ten domácí porod vyjde, to přeju, je hezké mít z toho (pěkný) zážitek v domácím prostředí. Nicméně bych každou, co o tom uvažuje, od toho zrazovala. I když porod a rodička vypadá dobře, vždycky se to může zvrtnout a pak jde o vteřiny. Ano, většina z nás dokáže odrodit sama v pohodě, ale lidí je hodně a statistika je neúprosná, procento těch u kterých se komplikace vyskytnou, může působit malým číslem, ale v tom počtu lidí to stále znamená výskyt na denním pořádku. Osobně kdybych nerodila v porodnici, bůhví, jak by to dopadlo. Po bitvě je každý generálem, pokud si dobře pamatuji, tak v předchozí řadě také jedna paní (ta lesbička s krátkými vlasy) uvažovala o porodu doma a nakonec jí kluka zachraňovali. Spíš jsem za stálé zlepšování přístupu v porodnicích, než zavádění domácích porodů u nás. A když už by na to přišlo, a mělo se to prosadit do zákonné úpravy, tak bych domácí porody ponechala zakázané alespoň pro prvorodičky. Ne že by se napodruhé a dále nemohlo nic stát, ale ženský už vědí jak tlačit, jsou víc v klidu a většinou to i jde snáz a rychleji, popřípadě se při prvním porodu ukáží komplikace, které by se mohly vyskytnout i u dalšího, a domácí porod si tak žena sakra rozmyslí.

0 0
možnosti
Foto

Poslední větu rozhovoru - Neříkám, že by každý měl rodit doma, ale že by každý měl mít možnost volby, informovaného rozhodnutí a k tomu adekvátní zdravotní podporu od státu. Myslím, že stojí za to prosazovat, co je pro člověka důležité, nikdo jiný to za nás neudělá. - tesat do kamene!! R^

3 0
možnosti
JJ

Děkuji, paní Tenzler, Majové a Stárkové za velmi kvalitní a zároveň kultivovanou oponenturu. Je jasné, že děvčata, která mají svá přesvědčení založení především na víře a touze "nebýt jako oni", jste nepřesvědčily. Ale člověk má přece jen lepší pocit a naději, že "permakultury" a "bodyngy" nadobro nepřeválcují zdravý rozum. ;-)

1 1
možnosti
MP

Většina z vás o pupečníku a poporodní adaptaci novorozence nic neví, přesto tu vykřikujete do tmy. Paní jasně psala, že jí dopředu řekli, že dítě odstřihnou, ne že ho odstřihnou v případě nutnosti resuscitace, tedy preventivně a bezdůvodně. V současné době je jasně dané doporučenými postupy a to i české neonatologické společnosti, že je vhodné tzv. odložené přerušení pupečníku, tj. chvíli vyčkat než je pupečník přestřižen a to platí i pro nedonošené. Pokud je nutnost dítě ihned resuscitovat, pak se dělá tzv. milking, kdy se krev z pupečníku nahrne do dítěte rukou lékaře. Že to velká část lékařů nedělá je jejich pochybení nebo neznalost. Odložené přerušení pupečníku má velký vliv na dlouhodobé zdraví novorozence i kojence, ještě v roce věku mají děti s odloženým přerušením pupečníku lepší hodnoty zásobního železa a železo nemáme jen kvůli červeným krvinkám, ale i pro rozvoj mozku.

7 0
možnosti
DT

Protože zjevně nevíte, jak pupečník funguje, doporučuju Wikipedii. Ve skutečnosti to opravdu není tak, že pupečník pumpuje do dítěte krev a když se to přeruší, tak má dítě krve málo. Ve skutečnosti stejně tak tu krev zase odvádí, takže nějaké dotepávání má nejspíš jen symbolický nebo "jemný" charakter.

0 0
možnosti
DS

To jsou ale mrchy ti doktoři! Resuscitovali předčasně narozené dítě a narušili, ne přímo ukradli tak matce její naplánované rituály! A ona si kvůli nim nemohla dokázat, jaká je dokonale kompetentní supermatka a superhrdinka! A tím, že dítě, napojené na pupeční šňůře, neresuscitovali přímo na matčině těle, ještě navíc narušili bonding. Hajzlové!

No to jste mě, Karlo, pobavila;-D;-D;-D. Víc tak skvělých příkladů!

8 0
možnosti
Foto

Dášo, zkuste si přečíst text ještě jednou, nebo možná raději dvakrát. Kde se píše o resuscitaci? Nikde. Ani předčasně narozené dítě není nutné okamžitě přestřihnout od pupečníku, pokud má dobré Apgar skóre, a jak sama Pavla vypovídá, dnes už se to ani v Anglii (při dobrém AS) nedělá.

2 0
možnosti
DT

Jasně, měli ten pupeční nechat tepat ještě 6 týdnů. Tohle bylo naprosto proti přírodě. :-)

Pobavilo. R^

4 0
možnosti
Foto

Pupečník se nechával dotepat už před 25 lety, ještě dřív, než k porodům naběhli tatínkové, v době, kdy slovo "dula" nebylo v českém slovníku zapotřebí. Tak mi to celé přijde....nedůvěryhodné.

0 0
možnosti
AT

... věřím, že stále mají a vždy budou mít vliv (pobyt na jipce) na jeho a tedy i můj život ....

Já i moje žena věříme, že porod obou našich dětí v porodnici zásadní vliv na jejich život nemají.

Která víra má větší váhu?

3 0
možnosti
MT

Obě.:-) Pokud si paní bude celý život omílat, že to má na jejich život vliv, tak ho to samozřejmě mít bude. Pokud si budu celý život přivolávat něco nepříjemného (anebo i příjemného), tak to můj život prostě ovlivňovat bude.

Já spíš nechápu, co jí udivuje na tom, že dítě narozené předčasně o 6 týdnů (!) skončilo na JIPu.

6 0
možnosti