Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkrátka jen další loupež!

1 0
možnosti

Černý pátek 13.10.2023 započal novou umělou inflační vlnu.

0 0
možnosti
Foto

Já bych tedy se schválením takového "balíčku" moc nelezl na veřejnost.

Vláda, jejíž osud v příštích volbách vidím jako katastrofu, byla zvolená především jako ochrana a záchrana před katastrofou hrozící od tandemu Babiš-Šilerka (ostatně i dalších). Jenže, jakoby se styděla za svou neschopnost, tak se ukrývá před veřejností a přijímá rozhodnutí, posléze pak zákony v některých případech nezbytné (byť nedůsledné a chaotické), v některých případech nedomyšlené, vždy však s odérem diletantizmu a neschostie. Když pominu finanční dopady, tak stejně musím vládu nazvat zbabělou a pominutou, protože krátkými a nereálnými termíny přímo vyvolává zmatky a nejasnosti jak podnikatelů, tak i obyvatel jako celku - ZP, důchody, "balíček", .....

Vláda pracuje skoro v ilegalitě, pak vyběhne zpoza rohu, předhodí ohlodanou kost a zase zmizí v nedohledatelnosti.

Skoro se nedivím voličům této vlády, že na ní nadávají a hledají někoho jiného pro příští volby.

Pro mne je konání současné vládnoucí sestavy naprosto nepochopitelné. Připadá mi, jakoby vyhráli konkurz, do něhož šli jen do počtu a proto dělají (a to velmi jakostně) všechno pro to, aby si pro příští volby zajistili, že se vítězný výsledek nebude opakovat. A tím opravdu nemyslím opatření ke zvýšení příjmů rozpočtu, to muselo nastat a myslím, že to mělo být i razantnější, ale mám na mysli především ZPŮSOB vládnutí a NEkomunikace s občany. Má-li toto být trend a v budoucích letech budou občané výhradně jen voliči a v mezidobí nežádoucí přítěží, no tak potěš koště.

1 1
možnosti

Zásadní problém této vlády je v tom, že pouze holí daňové poplatníky tak, jak to dělali v minulosti někteří feudální vládci, kteří uvalovali čím dál větší daně na poplatníky, aby měli feudálové na své vojenské výdaje a rozmařilý život.

Nějak tato vláda zcela opomněla na to, že je třeba dělat především prorůstová opatření a zvyšovat HDP, aby byl vyšší daňový odvod při stávajících % sazbách.

3 3
možnosti

Úspory? Jaké úspory? Vláda rozháže jakýkoli peníz, co vyrabuje z lidí. V situaci, kdy jsme na tom hodně mizerně, musíme koupit F-35? Musíme koupit Ferrari v situaci, kdy nemáme ani na Trabanta?

6 2
možnosti

Takže je to okradení dańových poplatníků o 70 mld Kč / rok ?

A kde jsou ty slibované úspory státních výdajů ?

3 5
možnosti

Nevím, jestli jsou všechny ty kroky nezbytné. Co ale vím jistě, že "vybrané" peníze se rozhážou někde jinde. A to je ten největší problém.

4 3
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 420x
Kandidoval jsem do Senátu v obvodu Beroun, jsem otec, manžel a právník http://lide.pirati.cz/profil/2297/ https://cs.wikipedia.org/wiki/Martin_Karim https://www.martinkarim.cz

Seznam rubrik