Zasloužená Nobelova cena míru aneb v čem se prezident Klaus zmýlil

Nejen pan prezident ale i lidé jako kolega František Matějka setrvávají k bludu. Ostatně není divu i mě trvalo dost dlouho než mi to došlo. Pověstným posledním kamínkem do skládačky byl článek z Financial Times přeložený iniciativou reformy.cz.

Článek poukazuje na fenomén zvaný Nigel Farage, předsedu britské strany UKIP a poslance Evropského parlamentu. Ostatně i nás tento politik dosáhl nezvykle vysoké podpory 92% v Hyde Parku na ČT24. V článku  redaktor ukazuje,  že to oč se snaží papaláši EU klopotně za naše peníze, to pan Farage už dosáhl pomocí sítě dobrovolníků.

A tady je ukryté to magické tajemství v čem EU přispěla tak významně ke sjednocení lidí v celé Evropě. Tím že vytvořila drahý, byrokratický, nefunkční a šikánózní moloch nám v duchu nejlepších cimrmanovských tradic ukázala : "TUDY NE, toto je slepá ulička vývoje."

A tak EU spojila lidi v celé Evropě.

A my jen nedokážeme docenit vizionářsví komise pro udílení Nobelových cen a jejich skandinávský sarkasmus. Ještě máme co zlepšit ve vzájemném pochopení, ale  EU nám s tím pomůže.

Nobelova cena míru ve správných rukou a  uvidíme, kdo najde odvahu si pro ni dojít. 

 

Autor: Václav Kareš | sobota 13.10.2012 14:01 | karma článku: 13,81 | přečteno: 953x