Za socialismus bez chyb !!!

Heslo teplických komunistů během generální stávky v listopady 1989 se zdá být populární i v dnešní EU. Přece kdo jiný nás může vytáhnout z bryndy, než ti co nás tam dostali? Opravdu jim na to skočíme ? Kdybychom na to skočili komunistům, střídá se nám ve vládě soudruh Čalfa se soudruhem Štěpánem dodnes.

Eurooptimisté tvrdí, že za krizi přece nemůže evropská integrace a společná měna. To je pravda, chyba není v principech, ale v tom jak byly zavedeny a jak jsou řízeny stávající garniturou. Tato 'elita' se nám snaží prodat ideu, že teď je třeba víc plánování a centralizace, což připomíná silně reinkarnaci marxismu. Chyba přece není v jejich neschopnosti, ale v systému. A tak dál pokračují v dalším pumpování peněz připomínajícím spíš pyramidiální hru typu letadlo než ekonomické řízení. To všechno jen aby nemuseli přiznat pravdu, stáhnout ocas mezi nohy  a zmizet na politické vrakoviště.

Pokud Vám zedník postaví křivou zeď a ta spadne, tak mu určitě nedáte další zakázku. Proč tedy tolerujete zmetky v politice?

Od euroskeptiků (k nimž se považuji za čest počítat), se očekává, že jsou zcela xenofobní a negativističtí.  Někoho tak může překvapit, že jejich vzájemná mezinárodní spolupráce je možná na vyšší úrovni než u eurooptimistických stran a že nabízejí jinou cestu jak ven ze stávajícího marastu.

Řešení není (pro někoho možná překvapivě) zrušit společnou měnu a ukončit integraci evropských států. Řešením je štíhlá unie i její členské státy, které omezí rozkrádání snížením přerozdělování (kde nic není, ani smrt nebere ... ), podpoří jen ekonomicky smysluplné projekty a odstraní zaplevelení společného trhu od desetitisíců direktiv a úporné snahy unifikovat vše do posledního detailu.

Řešení je kapitalismus a ne dirigismus. Jak a kde začít? Napadá citát ze Šimka a Grossmana - "Střídat ! Jsme taky unavený !".

A hlavně rychle ! Než přijde Final Countdown.

Začít můžeme hned se zrušením pár zbytečných úřadů.

Autor: Václav Kareš | sobota 8.10.2011 10:24 | karma článku: 18,92 | přečteno: 962x