Tak nám zabili Slávii paní Mullerová ...

Dnes ráno mě potěšil blog "Pazdrát pražskej" a to ve spojení s dnešním jednáním licenční komise ČMFS. Jak souvisí tyto zdánlivě rozdílné náměty ?

Humbuk ohledně rizika, že SK Slavia Praha ztratí profesionální licenci (a nedejbože zkrachuje) stále plní stránky novin a to přesto, že tato agónie trvá spíš roky než měsíce. Pokaždé když se podařilo získat odklad splátek všichni zúčastnění se zaradovali a rezignovali na systemové (nebo jakékoliv) řešení, tak se problémy nabalovaly se podle principu sněhové koule. Přístup "slibem nikoho nezarmoutíš" se neukázal příliš efektivní. Teď hrozí, že roky neřešené problémy všechny převálcují a tato situace přiměla tak svazového předsedu Haška k horečné aktivitě několik hodin po dvanácté.
Jaká je tedy souvislost s "pražáky" ? Na jednání licenční komise se nebude řešit jen Slávie, ale i situae Ústí (které nemá pořádný stadion) a Brna, jehož finanční situace je podle dostupných informací jen zlomkem "sekery" Slávie. Protože se mi nechce věřit, že by vedení ČMFS nevyvíjelo stejnou aktivitu vůči mimopražským týmům, je víc než zjevné, že zlotřilí novináři nám tyto informace tají.
A tak se těším na výsledek dnešní licenční komise. Jistě nebyli pozváni jen "zachránci" Slávie, ale i ústecký magistrát a všichni, kdo mohou pomoci Brnu. Je nejlepším zájmem vedení ČMFS, aby tyto aktivity konečně publikoval.
Jinak by si někdo mohl myslet, že je zajímají jen Pražáci ...
Na závěr bych rád předešel očekávaným obviněním z osobní zaujatosti. Jsem sudetský Čech rodištěm, pražák (nebo Pražák :-) zaměstnáním a středočeský venkovan domovem ...

Autor: Václav Kareš | čtvrtek 5.5.2011 15:00 | karma článku: 10,21 | přečteno: 1487x