Rathgate – panika začíná ?

David Rath bručí v Litoměřicích a posílá odsud vzkazy svým spolustraníkům (a možná nejen jim). Podle našich médií se zdá, že není většího padoucha pod sluncem. Byť má daleko do Mirka Dušína, určitě není vinen za všechny hříchy našich politiků.

David Rath pilně pracoval na svém image zlého muže a tak teď sklízí zaslouženě ovoce svého konání. Ale nikdo si snad nedělá iluze, že je vyjimkou mezi našimi politiky, myslím že je dost zřejmé, že opak je pravdou. Hezky to vystihl pan Větvička ve svém blogu. A tak je dost pravděpodobné, že zpráva o vzkazu Davida Ratha o vzkazu z vězení je pravdivá.

A nemusí jít jen o něho, máslo na hlavě je obecný jev přes celé politické spektrum. Zatímco ODS má dlouhou historii od Lajose Bácse, přes horolezce Béma, Dalíka až ke knížeti z Hluboké.  ČSSD  má svého kočárkového Svobodu, strojvůdce Standu, literáta Paroubka, kakaového Krause a nyní vinaře Ratha. Není třeba ztrácet čas s ABL a Bártou, protože větší ryby je jistě najdou u lidovců Čunkových nebo Kalouskových. Ostatně tento i americký velvyslanec věřil, že Kalousek si už může dovolit být poctivý.

Celá tato stavba „nás hochů co spolu mluvíme“ se může sesypat jako domeček z karet. Pokud jste si domečky z karet někdy stavěli, tak víte, že můžete odebírat karty z horních vrstev a někdy dokonce i ze základních. Ale pak se Vám lehce stane, že stačí jen drobný pohyb a celá stavba se sesype v okamžiku.

Bude zajímavé sledovat v příštích dnech, jestli policie a státní zastupitelství jsou opravdu tak nezávislé, jak se říká. Další legraci jistě přinese návrat Tomáše Pitra s jeho znalostí Mrázkova archívu.

Jistota je, že se nebudeme v příštích týdnech nudit.

Poznámka nakonec:

A pokud Vás opravdu vadí jak se rozkrádají naše peníze, pak si uvědomte, že je jen jeden způsob jak to zarazit. Trefné přísloví říká - „Kde nic není ani smrt nebere“. Problém bude vyřešen, až nebude co rozkrádat a k tomuto stavu se dá dostat dvěmi způsoby. Buď necháme všechno rozkrást  nebo klepneme politiky přes prsty a sebereme jim možnost rozdělovat naše peníze.

Já v tom mám jasno, co Vy ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Kareš | pátek 18.5.2012 10:43 | karma článku: 32,25 | přečteno: 2013x