Případ Středočeského magazínu - pštrosí taktika

Máme tu třetí pokračování našeho seriálu. Uplynulo už více než měsíc a pokud si myslíte, že se nestalo nic, tak máte pravdu. Dne 28.9. 2009 jsem odeslal žádost o poskytnutí informací ohledně Středočeského Magazínu podle zákona č. 106/99 Sb. na adresu elektronické podatelny Středočeského kraje s kopiemi na tiskový odbor, pana hejtmana Davida Ratha a jeho náměstky. 

Bejvávalo ...Foto Michaela Feuereislová
Protože jsem emailové adresy na pana hejtmana a jeho náměstků v době odeslání zprávy na webu Středočeského kraje nedohledal (našel jsem je až později v telefonním seznamu úřadu), odhadl jsem je tedy podle jmenné konvence a až na dvě výjimky jsem měl úspěch. Jedna ze špatných adres byl bohužel hejtman Rath, neboť pan hejtman používá adresu rathd@kr-s.cz. V emailu jsem nastavil kontrolu na přečtení a tak jsem si ověřil doručení nejen do podatelny, ale i na náměstky pana hejtmana.  Netřeba jistě dodávat, že ani náměstci ba ani podatelna se neobtěžovala potvrdit příjem nebo  sdělit důvody, proč se podáním nebudou zabývat.

Pokud se úřad pana Ratha spoléhá na moji nedůslednost, rád je přesvědčím o opaku. Takže mě v pondělí čeká odeslání žádosti v dopisu s doručenkou na adresu Krajského úřadu a pojistím to i ověřeným podpisem na Czechpointu.

Já tuhle hru na schovávanou vydržím hrát dlouho :-). Třeba nám to vydrží do voleb . A zase se ozvu :-).


P.S. Když jsem hledal na pana hejtmana Ratha emailový kontakt, navštívil jsem i web Poslanecké sněmovny a na stránce pana poslance Ratha jsem zjistil, že jednou z jeho asistenek je i JUDr. Barbora Snopková-Haberová. Pamatujete na akci Čisté ruce a mělnickou Libertu, že ...

Autor: Václav Kareš | sobota 31.10.2009 7:00 | karma článku: 30,33 | přečteno: 2502x