Nauka o Síle Rytířů Jedi jako povinný předmět do škol

Rád bych reagoval na článek pana Hřebenáře, který tradičně neotevřel pod svým článkem diskuzi. Nejen Rómové, ale i my Rytíři Jedi máme svá práva !!!

Podle posledního sčítání lidu je nás víc než Rómů a pro svou národnost a náboženské přesvědčení jsme vystaveni šikanování na úřadech (a Jedi asistenti nejsou v rozpočtu ani na rok 2013), nemáme ani svůj vlastní vládní úřad, jsme utlačováni ve svých právech a dokonce se i veřejně pochybuje o existenci Síly.

Přitom způsob jak to změnit a utrousit nejaký ten milionek ze státního rozpočtu na podporu Síly je známý a dobře zavedený, jen si musí náše vláda správně utřídit priority. Jednou se rozhodli protlačit sčítání, zaplatit to z našich krvavě vydřených daní a tak teď nemůzou strkat hlavu do písku nad výsledky.

Proto požadujeme zařadit do školních osnov volitelný předmět "Historie a současnost Starobylého Řádu Rytířů Jedi" a tento učinit povinným v oblastech, kde mají rytíři Jedi zastoupení obyvatel alespoň 20%.

Jen tak naplníme obecně platný Hřebenářův teorém "POZNÁVÁNÍ JINÝCH KULTUR A SBLIŽOVÁNÍ JIŽ OD DĚTSKÉHO VĚKU JE SPRÁVNÁ VĚC."

Malý problém je co se Sithy, kterých jak se zdá tolik není. Ale uznejte - jak můžeme být takoví klaďasi, nebýt temné strany Síly. To je jako kdyby elektrický proud měl jen plus a chyběl by minus pól ...

A teď trochu vážněji na závěr - pokud Rómové nezačnou u sebe, nikam se nedostane. Dokud se Rómové (včetně těch slušných a poctivých - a není jich tak málo) nebudou ochotni přihlásit ke své národnosti a ukázat, že Rómové nejsou jen skupina vyžírků okolo romea.cz, pak jakákoliv bohulibá snaha ze strany gadžů je jen vyhazování peněz oknem.

Autor: Václav Kareš | čtvrtek 19.1.2012 12:27 | karma článku: 25,32 | přečteno: 1297x