Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mind The Gap

15. 7. 2011 1:23
Odpověd

1) dukazy o slavení přečtete si blogy pana Matejky anebo Kouckeho jez se tváři jako kdyby ČR nebyla v Evropě jak jsem pánům psal stát není karavan neda se přemístit kdyz nám nevyhovuje soused, proto vznikl onen článek podrobujici testu tvrzení pana Macha (efta) a příznivců SSO nic se nestáne pad eura. 2) co navrhuji - v teto fázi nejde dělat nic co se děje se děje mimo ČR a tǐm, ze začne ČR panikarit nic nezíská. Ono totiž utéct není kam, problémy ma cely svět lze se jen na ne připravit a příprava není útěk či výsměch druhým. Tím se nezachráni nic. Jen zhorší. Uvědomte si, ze euro je mnoha miliardovy projekt a ty staty co jej mají jen tak nemohou zahodit co investovaly. Tudíž divit se, ze to dane staty mají snahu řešit není takové překvapeni stejně jako například Obama nemůže jen tak vyhlásit bankrot USA protože ma velký dluh. Takhle jednoduše to nefunguje.

0 0
možnosti

Kestrel

15. 7. 2011 14:03
Re: Odpověd

Dekuji za odpoved. Asi Vas neprekvapi, ze se s ni prilis neztotoznim. Cetl jsem pozorne blogy pana Kouckeho (kde je mi zcela nejasna souvislost se stranou Svobodni) i Frantiska Matejky (ktereho mam cest osobne znat), ale ani v jednom prispevku jsem nenasel nejake oslavy konce Eura. Pan Matejka mimoto dost jasne rika, ze jsou to jeho OSOBNI nazory. Ale nemuzete obou panum uprit, ze se stalo jen to co dlouho rikaji. Oznacit je za hlupaky neni dobry vstup do diskuze, ze?

Druha cast tykajici se Petra Macha (EUxEFTA) je trochu o necem jinem - problem neni v Euru nebo EU, ale v jejich stavajici implementaci. Stat sice neni karavan, ale je zde pripad Svycarska, ktere sve politicke a ekonomicke zajmy vyresilo clenstvim v EFTA a soucasne v Schengenu. Mozna je to cesta hodna nasledovani. Pan Petr Mach jen rika, ze kdzyz CR zitra vystoupi z EU, tak se nic nestane (zkuste si precist jeho knihu yde = http://petrmach.cz/cze/stranka.php?sekce=110).

0 0
možnosti

petrph

14. 7. 2011 16:48
studentské mejdany??

Vzpomínáte jak to zpíval Prokop?    "To bejvávaly na koleji časy, už ráno začal večírek,

někdo dal dvacet, někdo stovku a stavěli jsme Eiffelovku ze snů a peří, ze sirek.

To bejvávalo na koleji snění,bramborák voněl v kuchyni,

někdo dal dvacet, někdo pade,za to jsme měli, kamaráde, hned štěně píva ve skříni."

Proč se nám tu někdo stále snaží vsugerovat, že máme platit za jakési minulé mejdany, na kterých stříkalo šampaňské a rozhazovali jsme tisícovky po způsobu uherských grófů???

0 0
možnosti

Kestrel

14. 7. 2011 16:59
Re: studentské mejdany??

To je sice pravda a stejně jako Vy bych mel rad na vyber co mam /nemam platit. Rada mych pratel a kolegu to vyresila prestehovanim mimo EU, vetsinou do Asie.

Pokud bude EU pokracovat takhle dal (a my vsichni to dovolime), neni treba se stehovat, Asie prijde sem za nami :-P.

0 0
možnosti

perhaps

14. 7. 2011 14:43
Já k pumpám nepůjdu, já na mejdanu nebyl, ani nic neukradl

Ano mejdan skončil , neboť čeští vyčuránkové už všechny výhody , které plynou z ekonomickáých i sociálních synergií, které vznikly připojením  zaostalé poskomunistuické země k vyspělé evropské společnosti, vyčerpaly.

Ano mejdan už skončil,  protože čeští vyčuránci už stačili rozkrást všechny výhody, které z připopjení k evropské integraci patřily a nyní se kupodivu pro ty vyčuránky, mimo čerpání a rozkrádání výhod, od Čechů vyžaduje i odpovědnost k EU, plnění závazků ve vztahu k EU a spoluodpovědnost za další vývoj této integrace .

A na tuto odpovědnost a loajalitu k celku vy pane Kareši a ostatní čecháčkové prostě nejste stavění, že?

A tak je tady doba, kdy je potřeba strašit a ti , kteří výhody plynoucí z integrace k EU dovedli v Česku dílem rozkrást a dílem diskreditovat, najednou doporučují, aby se nastoupojo k pumpám . Mimochodem u které pumpy budete stát vy, pane Kareši?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 7. 2011 14:51
Re: Já k pumpám nepůjdu, já na mejdanu nebyl, ani nic neukradl

Byl jsem zcela proti vstupu do unie. Hlasovat jsem kvůli věku nemohl. Nehodlám se na nějakém budpováíní itegrace podílet. Nehodlám se podílet na budování čehokoli s kýmkoli.

Už tak mi bylo uděleno "evropské" občasnství proti mojí vůli toto odmítám. Jsem výhradně občanem ČR. S unií nemám a nechci mít zcela nic společného. Občanem Evropy jsem nebyl, nejsem a nikdy nebudu. I kdybych měl být poslední občan ČR ve vesmíru.

O žádné čerpání výhod jsem se neprosil. takže se nějakou odpovědností a loajalitou jděte do háje. Každý jeden člověk by se měl rozhodnout sám za sebe.  Kolektivní rozhodnutí si strčte víte kam.-

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

14. 7. 2011 14:27
0 0
možnosti

rezjirrezjir

14. 7. 2011 14:19
Nechápu, proč by mělo vadit, že

"poslední dobou nám chybí dobré zprávy ohledně ekonomiky eurozóny". Kdy nějaké dobré zprávy byly?

Jestli se nemýlím, tak euro začínalo k dolaru 1:1, dokonce kleslo na 0,8 : 1, dnes je to 1,5: 1. V čem je problém?

0 0
možnosti

Gašpo

14. 7. 2011 14:22
Re: Nechápu, proč by mělo vadit, že

Problém je v tom, že to nie je sposobené rastom eura, ale katastrofálnym pádom doláru. V podstate padajú obe meny, tieto pomerné čísla len udávajú, ktorá z nich momentálne rýchlejšie.;-D

Neveríte? Pozrite ako stúpa cena zlata.;-)

0 0
možnosti

Gašpo

14. 7. 2011 14:14
Návrhu sa nedočkáte

Skutočne sú len dve cesty. Buďto tento "projekt" ešte relatívne včas ukončiť, alebo poriadne padnúť na držku o pár rokov neskor.

Bohužiaľ stále je dosť ľudí, ktorí považujú oddialenie problému za jeho riešenie. U politika, ktorého rozlišovacie schopnosti siahajú len po koniec volebného obdobia je to, dá sa povedať, pochopiteľný jav.:-P

Je to pochopiteľný jav aj u existencií, ktoré sú na podržaní eurozóny zištne zainteresované. Žmýkať dokiaľ to ešte ide.

Ale je to smutný jav u ľudí, ktorí sa nechajú vyššie uvedenými kategóriami oblbovať. Taká "pomoc" je predsa ušľachtilý čin, že? K tomu pre pobavenie prihodím toto vtipné video:

http://www.youtube.com/watch?v=llGzz22UgAg&feature=player_embedded

1 0
možnosti

lada222

14. 7. 2011 16:44
Re: Návrhu sa nedočkáte

Samozřejmě je lepší ta druhá varianta, ne z důvodu jakési ušlechtilosti, ale z hlediska pragmatického a systémového.

0 0
možnosti

hvarcz

14. 7. 2011 14:13
hihi

nestane se nic, banky si spočítají že bude levnější nacpat tam prachy, případně skoupit dluhy než turbulence kdyby některý stát havaroval, protože na tom by prodělali všichni

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

14. 7. 2011 14:08
soudný člověk se řídí heslem:

není hanba upadnout, hanba je zůstat ležet. v případě eurohujerů mi to přijde ještě tragičtější. to, že leží v blátě označují za let v oblacíh a ještě se tím blátem stále víc oplácávají

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1609x
This work is licensed under
a Creative Commons Attribution 2.5 Generic License.