Jak moc jste si jistí?

Od soboty gradují emoce ohledně událostí během zápasu mezi Slavií a Teplicemi. Na úvod chci poznamenat, že jsem se narodil v Teplicích a tedy nejsem nestranný. Přesto (nebo právě proto) jsem se pokusil dát dohromady pár otázek. Nikdo si určitě nepřeje zažít podobné okamžiky každý zápas, ale co rozpoutali bafuňáři Slávie se mi jeví dost ujeté.

Celý zápas jsem viděl v televizi a můj dojem je, že všechna zranění jsou důsledek neštastné náhody v zápase s vyhecovanou atmosférou. Jak se ale zdá, někteří si myslí že šlo o záměr a ďábelsky provedený plán.

"Jedná se o mimořádně hrubý zákrok motivovaný zcela nesportovními úmysly s cílem zranit jednoho protihráče a zastrašit ostatní."

"Hráč Milan Matula šel do souboje bez možnosti hrát míč a s jednoznačným úmyslem srazit a zranit hráče Petra Jandu."

A tak jsem se dozvěděl nejen z úst představitelů Slávie, ale i z různých diskuzních fór, že Milan Matula by již nikdy neměl hrát. Na základě čeho tak soudí ? Srážka se odehrála velmi rychle a tak jsem se chtěl podívat na její časový průběh. Protože jsem měl zápas nahraný, extrahoval jsem si srážku snímek po snímku.

Tady je výsledek

Celá situace se stala tak rychle, že od momentu kdy Matula vyskočil, přes Jandovo odehrání míče až po srážku uplynulo 0.4 vteřiny. Janda odehrál míč v době, kdy Matula byl ve výskoku bez kontaktu se zemí a ke srážce hlavami došlo 0.2 vteřiny po odehrání míče.

Troufnete si tvrdit, že Milan Matula mohl plánovat na rozdíl 0.2 vteřiny ? Tak moc jste si jistí, že v tom byl úmysl a proto chcete zničít Matulovi kariéru i život ?

Petr Janda má otřes mozku, Milan Matula má poškozený zvukovod a momentálně na jedno ucho neslyší. Co se týče druhého zranění v tomto zápase, většina se shodla, zlomená noha Naumova byla smůla.

Neměl by být podle stejné sešívané logiky potrestán také on? Klein přece odehrál míč a Naumov se s ním poté střetnul holeněmi.

To je "zvláštní" logika, že ? 

Celý zdroj videa zde.

 

Autor: Václav Kareš | úterý 16.3.2010 21:45 | karma článku: 13,68 | přečteno: 1457x