Ať žije rokenrol!

Na rozdíl od Blanky Fay se necítím povolán hodnotit cokoliv z hudební branže, ale přesto bych se rád podělil o několik pocitů. Ke své hanbě se musím přiznat, že na muzikálu "Ať žije rokenrol!" jsem byl už 21. října, ale až teď jsem se dostal k tomu něco vyplodit. Třeba budete souhlasit, že lépe pozdě než vůbec :-).

Představení samo o sobě bylo netypické obecenstvem, které tvořili suchaři z IT branže, pozvaní jednou nejmenovanou velkou modrou a s věkovým průměrem hodně přes 40 let. Hrálo se druhý den po oficiální premiéře, takže pro toto herecké obsazení to byl nejspíš křest ohněm. Všechny předpoklady pro katastrofu byly splněny.

Každý z nás podobné záležitosti prožívá optikou vlastních vzpomínek. Až na muzikál půjdete a budete mít chuť o přestávce odejít jako já, nedělejte to! Přemýšlejte CO se Vám tak vadí. A třeba objevíte, že bizardní není představení, ale Vaše vlastní asociace. V prvomájovém průvodu si připadáte jako v mrazivě reálném panoptiku. Vojenský odvod (ví proboha ještě někdo co to bylo ?), se scénou "Tykám tomu, kdo tyká mě", připomene věci, které si už radší nechcete pamatovat. Prostě se přestaňte bránit, buďte součástí děje a poddejte se tomu mrazení na ledvinách. A pak se přistihnete, že tleskáte i když závěr je všechno jiné jen ne happyend.

Vyjdete ven na rozzářené Příkopy a budete mít o čem přemýšlet.

Ať  jste ve věku 40+ nebo Vám připadá prvomájový průvod stejně vzdálený jako bitva u Lipan, jděte se podívat. Neuvidíte dokonalou výpravu ani boj dobra se zlem, tak to nefunguje. A právě proto to stojí za to.

Na závěr Vám dlužím obsazení s hlavními představiteli Janem Toužimským a Zdenkou Trvalcovou, ve vedlejších rolích pak s Petrou Černockou, Pavlem Nečasem a Bohoušem Josefem.

Autor: Václav Kareš | úterý 30.11.2010 7:55 | karma článku: 7,83 | přečteno: 895x