Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Použití ivermectinu na novou indikaci, k léčbě COVID-19, by nebylo ničím neobvyklým. Šlo by o takzvaný "drug repurposing" - použití známého léčiva na nový účel. Takový postup je čím dál tím častější. "Nejznámějším takovým repurposed lékem je bezpochyby Aspirin. Nejprve se začal používat pro své bolest a zánět potlačující vlastnosti. Na základě výzkumu Dr. Johna Vana, též oceněného Nobelovou cenou (a dalších), se v nízkých dávkách používá k předcházení dalších infarktů a mozkových příhod v léčbě rizikových pacientů," říká Ondřej Halgaš. Více o ivermectinu zde:

https://lekarskenoviny.sk/index.php/2021/02/21/v-medicine-je-ivermektin-dobre-znamy/

2 0
možnosti
JP

Klub Sisyfos je praktickým příkladem nesprávnosti a jednostrannosti dnešní vědy. Jejich jednoduché posudky snadno odsoudí solidní výzkum či názor, typ uvažování fake news. Na základě čeho se takové názory - falešná zpráva prosadí? Na základě mediální moci a nemožnosti napadeného k účinné obraně. Takováto je naše jednostranná "demokracie. Demokracie bez dostatečně hájené plurality názorů je už jen ostuda.

0 0
možnosti
Foto

KARMAR^

Léčit ivermektinem lidi, kteří už jsou v nemocnici, je pozdě, měl by se předepisovat, třeba i na vlastní riziko pacienta, ihned po pozitivním testu. (V Rakousku se prodává volně, bez předpisu.) Lék zastavuje množení viru, ale má nevýhodu: je levný, takže by snížil zisk farmakoncernů i obchodníků se zdravím a smrtí. I na epidemii se dá vydělat, stejně jako na válce.

3 0
možnosti
MP

Sisyfos - symbol nesmyslné, otupující a bezvýchodné činnosti, ze které nikdy nemůže být užitek :-).

0 0
možnosti
HP

To máte jako s tím ruským Sputnikem. A dnes ve zprávách: Evropská léková agentura (EMA) začala s průběžným hodnocením ruské vakcíny Sputnik V, které urychluje proces nutný ke schválení. Poté by se vakcína mohla používat v zemích EU.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vakcina-sputnik-v-ema-posuzovani.A210304_110556_domaci_rapc

0 0
možnosti
JR

J29a53n 95R38á25ž

4. 3. 2021 11:35

Kdyby bylo nutné dodržet stejné byrokratické postupy před povolením použít Penicilin, jaké brání použití Ivermectine v čase aktuální jeho potřeby dnes , tak by zemřelo o mnoho desítek tisíc spojeneckých vojáků za druhé světové víc.

2 0
možnosti
MS

Je zde jeden rozdíl, pro léčbu covidu má být podstatně vyšší dávkování než pro odčervení, a na takové dávky nejspíš nebyla bezpečnost prokázána. Proto chápu opatrnost některých lékařů, podle nichž by použití mělo být napřed sledováno v nemocnicích, a po získání klinických dat uvolnit i pro praktické lékaře.

1 2
možnosti
Foto

Zde nejde o veterinární léčivo, ale o antiparazitikum užívané v humánní medicíně. V případě covid-19 pak slovenskými lékaři doporučeno: Dávkování ivermektinu je v počáteční i v pokročilé fázi nemoci 0,2 miligramu na kilogram váhy na den v případě hmotnosti člověka do 90 kilogramů. Pokud má člověk hmotnost nad 90 kilogramů, tak dáváme 0,3 miligramy na kilogram váhy na den. Je jasné, že se nesmí podávat těhotným ženám a dětem pod 20 kilogramů.

3 0
možnosti
EK

Když pacient s léčbou souhlasí a podepíše to, tak by neměl být problém. Tyhle věci okolo neregistrovaných léků by měl řešit pandemický zákon, nevíte někdo, jestli se tím ten nový zabývá? Nikde jsem to nenašla.

6 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista