Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Farmaceutická společnost Pfizer vyvinula vakcínu ve spolupráci s německou firmou BioNtech. Jejich produkt je jednou ze čtyř amerických vakcín, které byly schváleny ke třetí a poslední fázi testování. Společnost Pfizer již podala vakcínu okolo 38 000 dobrovolníkům a nyní jako první ve Spojených státech dostala povolení od FDA, že může vakcínu testovat na dětech. Právě děti jsou podle odborníků zásadní pro kontrolu šíření nemoci. Neboť na přenosu se nejčastěji podílí takzvaní superpřenašeči, což jsou hlavně děti a mladí dospělí, kteří nákazu šíří uvnitř domácností.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/ve-spojenych-statech-zacinaji-prvni-testy-vakciny-na-detech.A201014_102121_ln_zahranici_livs

0 0
možnosti
HP

Pro kontrolu infekce jsou děti zásadní z toho důvodu, že mohou být přenašeči, kteří nemají příznaky. Často se pak děje to, že nakazí ohrožené skupiny jako jsou jejich rodiče, prarodiče, mohou šířit infekci mezi zdravotníky a podobně. „Myslíme si, že vakcína pro adolescenty a děti bude zásadní proto, abychom dostali covid pod kontrolu,“ řekl Dr. Robert Frenck, ředitel výzkumu, pro CNN. Doktor Frenck rovněž věří, že dětí bylo infikováno chorobou více než uvádějí oficiální data. „Pokud máte doma dítě, má často rýmu a vždycky ho neberete k doktorovi,“ říká výzkumník. „Většinou to, co dětem covid způsobuje, je něco jako rýma,“ dodává. Frenck však zdůraznil, že i když děti často mívají mírnější průběh, objevují se případy, kdy tomu je naopak. Existuje mnoho případů dětí, které s covidem zemřely, či si nesou dodnes následky. Vakcína by měla těmto komplikacím rovněž zamezit.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/ve-spojenych-statech-zacinaji-prvni-testy-vakciny-na-detech.A201014_102121_ln_zahranici_livs

0 0
možnosti
Foto

J95i97ř57í 69K48i95n35d92l

19. 10. 2020 14:31

MUDr. Jiří Beneš z Nemocnice na Bulovce, zvláštnosti koronavirové infekce spočívají v tom, že se virus množí jen na sliznicích, protože potřebuje se rozmnožit a hostitele opustit. Pokud se dostane do krevního řečiště je to věc náhody a pro vir věcí nepříjemnou, protože už nemá možnost hostitele opustit .

0 0
možnosti
Foto

Velký manuál ke koronaviru: co se o covidu potvrdilo, jak se chránit a co s podzimem. aktualizováno: 10. 8. 2020, zdroj: Lidovky.cz. Nový koronavirový manuál, zpracovaný profesorem Benešem, přináší nejdůležitější aktuální poznatky na jednom místě. Jeho text vydáváme bez redakčních zásahů:

„Zvláštnosti koronavirové infekce spočívají v tom, že virus se někdy množí jen na sliznicích, jindy pronikne do plic a u některých pacientů se dostane i do krevního řečiště. Každé této situaci přísluší jiná intenzita imunitní odpovědi.“

Zdroj: http://bulovka.cz/covid-19/odbornici-o-covid-19/

2 0
možnosti
Foto

J87i83ř66í 14K53i96n32d78l

19. 10. 2020 14:27

Opakovaně již mnozí lékaři konstatovali, že až kolem 95 % osob, u kterých byl covid-19 odhalen testy, má bezpříznakový, případně lehký průběh.

0 0
možnosti
HP

A...? Co tím chtěl básník říci ? ;-)

0 0
možnosti
DS

Už se nejspíš stalo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,18
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista