Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Toto krátké video stojí za shlédnutí. Uzdravený Čtvrtníček poslal vzkaz Klausovi a Šmuclerovi:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/video-uzdraveny-ctvrtnicek-poslal-vzkaz-klausovi-a-smuclerovi-124533

6 0
možnosti
PK

Díky. Řekl to srozumitelně, věcně a navíc jako člověk, který tuto nemoc prodělal. Není víc co dodat.

3 0
možnosti
HP

Chřipečkáři spolu s odmítači respirátorů a roušek horují pro stádní imunitu. A přitom třeba australský tým odborníků, jenž vede profesorka Raina MacIntyreová, už 21. dubna na základě nashromážděných dat upozorňoval, že stádní (kolektivní) imunita u Covid-19 není než pouhý mýtus. Přičemž se zpráva dotýkala i dalších témat, jako důkazů o asymptomatickém přenosu a přenosu aerosolu, trvání imunity a potenciálu reinfekce. Profesorka Raina MacIntyre je vedoucí programu biologické bezpečnosti v Kirby Institute a hlavním výzkumným pracovníkem NHMRC. Má za sebou historii výzkumu v oblasti respiračních přenosných virových infekcí včetně chřipky, sezónních koronavirů a MERS koronavirů a kontroly epidemických respiračních infekcí, mimo jiné prostřednictvím vakcín a obličejových masek. Zde 6. 9. 2020 prof. Raina MacIntyre zodpovídá některé aktuální otázky na téma děti, učitelé a Covid-19 :

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2944&v=VzoDVP2G2C8&feature=emb_logo

5 2
možnosti
Foto

J15i42ř96í 26K71i68n55d36l

15. 10. 2020 16:22

Nesmíte věřit všemu co je na internetu. Trochu používat věstní hlavu.

0 6
možnosti
ZZ

Šmucler teď prochází těžkým obdobím, protože byl zbaven statutárního postavení v soukromé nemocnici na Pleši, kde měl podíl 45 %.

Policie teď vyšetřuje její personál, kde se prokázalo, že nemocnice připravila zdravotní pojišťovny o víc než 16 mil Kč, vyfakturováním neprovedených výkonů a léčby.

V roce 2007, za vlády hejtmana Petra Bendla (ODS), bylo sanatorium Středočeským krajem spolu s některými dalšími zařízeními zprivatizováno za 45 milionů korun. Roman Šmucler byl v nemocnici jednatelem, který byl teď většinovým majitelem odvolán.

Inu další typický příklad praktik známého politika ODS.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
HP

Sanatorium na Pleši s jeho postoji nemá vůbec nic společného. Je to o něčem jiném. Zatímco jeho kolegové z lékařských řad, kteří zpočátku koronavirus bagatelizovali, nyní po výzvě ministra zdravotnictví raději mlčí a k věci už se nevyjadřují, stomatolog Roman Šmucler je až nebývale aktivní a na své sociální sítě dává jeden příspěvek za druhým. Chce jimi dokázat, že vše je v nejlepším pořádku, není se čeho bát a že koronavirus bez problémů zvládneme. Často se také odvolává na nemocnice, které prý mají vše pevně v rukou. “Já se řídím podle vědců ze Standfordské a Harvardské univerzity a oni nám posílají predikce pro Českou republiku. V epidemiologii proto spoléhám spíš na lidi ze zahraničí, kteří mají úspěšnost ve světě. Žádný český vědec se jim neblíží,” řekl Roman Šmucler k tomu, čím se ve svých názorech vlastně řídí. Dodejme, že na vážnou hrozbu upozorňuje také renomovaný vědec Jan Kulveit, který se epidemiemi zabývá na Oxfordské univerzitě a který konzultuje s ministerstvem zdravotnictví. Kulveit na svém facebooku nazval Šmuclera konspirátorem:

https://www.mix24.cz/pripadam-si-jako-jan-hus-rekl-smucler-na-svych-slovech-trva-i-ve-chvili-kdy-se-cesko-potaci-na-hrane-kolapsu/

1 0
možnosti
Foto

J46i34ř17í 28K43i39n89d54l

15. 10. 2020 15:38

prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce Jiří Beneš se v polovině března podílel na vzniku velkého koronavirového manuálu. Říká : V médiích se objevily alarmující zprávy o tom, že onemocnění zanechává závažné nebo nevratné poškození plic, srdce a dalších orgánů. Všechna tato pozorování však byla zjištěna na velmi malých souborech nemocných anebo u osob, které na koronavirovou infekci zemřely. Od statisíců lidí, které se dosud ve světě touto infekcí nakazily, nepřicházejí žádné podobné zprávy. Komu tato argumentace nestačí, mohu posloužit podrobnějším rozborem. U naprosté většiny nakažených osob se infekce odehrává na úrovni dýchacích cest, virus tedy nenapadá žádné vnitřní orgány. Jestliže přece jen dojde k postižení plic (pneumonii), pak je pravda, že tento typ zápalu plic ustupuje pomaleji a může zanechat následky v podobě snížené roztažnosti plicní tkáně nebo vést k obtížím, které připomínají bronchiální astma.

0 0
možnosti
HP

Poznatky přibývají, názory pneumologů se mění. Tým Vladimíra Koblížka z Fakultní nemocnice v Hradci Králové pracuje na rozsáhlé studii pacientů, kteří prodělali onemocnění covid-19. Renomovaný pneumolog na základě jejích výsledků tvrdí, že covid není žádná chřipečka. Zásadně nesouhlasí s vyjádřením „zemřít s covidem“. „Považuji to za sociální darwinismus hodný fašistického přístupu,“ říká v rozhovoru po Zoomu:

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/koronavirus-covid-vladimir-koblizek-pirk-smucler-umrit-s-covidem-studie-fasismus.A201004_125733_veda_vov

3 0
možnosti
PM

P96e26t40r 65M75u23n17z24a72r

15. 10. 2020 14:03

Myslím, že by stomatologové měli vybrat jestli chtějí být vnímáni jako trochu vzdělanější kováři nebo jako lékaři, kteří se starají o lidem o zuby. A podle toho si zvolit svého reprezentanta, který bude umět nejen pěkně mluvit.

6 3
možnosti
Foto

J37i11ř86í 68K38i67n12d41l

15. 10. 2020 15:47

Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. Vyšetřování promořenosti je dobře proveditelné u nemocí, jako jsou spalničky, příušnice nebo klíšťová meningoencefalitida. U těchto nemocí se virus dostává do krve a vyvolává jednotný typ imunitní odpovědi. Typickým projevem této imunitní odpovědi je tvorba protilátek IgM (v akutním období) a IgG (později v akutním období a dále dlouhodobě jako hlavní projev ochrany před opakováním infekce).Výsledky sérologických vyšetření je pak možné hodnotit podle jednoduché šablony. U covidu-19 takto postupovat nelze, protože imunitní odpověď je individuálně odlišná podle průběhu nemoci. Můžeme u reprezentativního vzorku populace zjistit procento osob, které mají v krvi protilátky proti koronaviru, a u nich předpokládat, že jsou chráněny. Ve skutečnosti ale bude počet chráněných jedinců vyšší, protože tímto způsobem nezachytíme ty, jejichž imunita se opírá o cytotoxické lymfocyty nebo o protilátky vylučované jen na povrch sliznic (sekreční IgA). Nemáme žádná vodítka ani pro hrubý odhad, kolik takových jedinců může být. Situace je o to složitější, že tento typ imunity není tak stálý jako přítomnost protilátek v krvi, může podléhat různým výkyvům v závislosti na aktuálním zdravotním stavu. Odolnost naší populace tedy neznáme a současnými prostředky ji nejsme schopni spolehlivě určit.

0 0
možnosti
VB

Zdravím všechny, protože jsem taky v kategorii senior tak se chtěl podělit o svůj pohled. Dnes jsem byl pro krouhané zelí, ohromný nával, ale jenom ti ohrožení senioři, kteří v 95% případů nedodržují rozestupy. Včera Kaufland, ten samý obrázek a ještě ta arogance když někoho upozorníte ať dodržuje rozestupy.

0 0
možnosti
KK

Řekl bych, že většina dnešních mladých nemá vůbec tušení, co je to krouhané zelí, takže se ani nemůžou ve frontě na něj objevit.

7 0
možnosti
HH

Pan Šmucler má jistý vlastní názor na covid. Ti, co s ním nesouhlasí, by ale neměli uzurpovat jeho právo na tento názor a snažit se jej umlčet a dohenestovat.

Jistě je covid velký problém, ale větší je ten, že k vůli jedné nemoci, zapomeneme má ostatní. To pak může přinést mnohonásobně více mrtvých a u dalších desítek tisíc chronické stavy jejich nemocí.

11 0
možnosti

U těch ostatních nemocí ale známe průběh, víme co dokáží a nemocnice jejich léčbu za normálních okolností zvládají. Nevěříte-li, uvidíte už příští týden co se bude dít, zcela logicky se hledají možnosti jak navýšit kapacitu lůžek a techniky, s kvalifikovaným personálem už to bude bohužel horší.

3 0
možnosti
PT

P58e48t33r 79T47o18m89e33k

15. 10. 2020 12:28

Šmuclere styď se.

0 7
možnosti
ZD

Zajímavé shrnutí a názory. Rád jsem přečetl, děkuji.

3 0
možnosti
JH

Pan docent, který se, dle vlastních slov, cítí jako mistr Jan Hus, je ochotný plácnout takřka cokoliv, jen aby se dostal do médií....jak to jen slušně říci - promarnil příležitost moudře držet hubu!

11 0
možnosti
ZD

Vstup do politiky s sebou nese i určité povinnosti dané "vyšší mocí". Osvícení, kterého se vstupujícímu dostane málokdo ukočíruje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,18
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista