Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) vyžaduje, aby všichni cestující v letadlech létajících do Spojených států měli důkaz o negativním testu COVID-19, než budou moci nastoupit na let. Cestující v letecké dopravě jsou povinni absolvovat virální test (test na aktuální infekci) do 3 dnů před odletem do USA a poskytnout písemnou dokumentaci o výsledku svého laboratorního testu (v papírové nebo elektronické kopii) letecké společnosti nebo poskytnout dokumentaci po zotavení z COVID-19. Letecké společnosti musí potvrdit negativní výsledek testu u všech cestujících nebo dokumentaci o zotavení, než nastoupí. Pokud cestující neposkytne dokumentaci o negativním testu nebo zotavení nebo se rozhodne test neabsolvovat, musí letecká společnost cestujícímu odepřít nástup na palubu. Toto nařízení nabude účinnosti 26. ledna 2021.

0 0
možnosti

Pane autore,

každý z nás se může k očkování nejen vyjádřit, ale také se svobodně rozhodnout/nerozhodnout, zda ano, či ne. Ovšem nazývat odpůrce očkování za hlupáky, zesměšňovat je a dokazovat jim svoji "pravdu", jak tu předvádíte, je naprostá nehoráznost, svědčící o tom, že máte s pluralitou názorů velké obtíže.

Ještě jsem nezaznamenal, že by se podobně vyjadřovali o zastáncích vakcinace ti, kteří ji (ať už z jakéhokoli důvodu!)odmítají.

8 2
možnosti

"Vakcinaci je třeba zvažovat nejen s ohledem na zdraví vlastní, ale i druhých lidí a na společné dobro. Při svém rozhodování tedy nemysleme jen na sebe, ale zvláště na nejzranitelnější spoluobčany, pro něž nakazit se nemocí covid-19 znamená být ohrožen nejen na zdraví, ale též na životě.“

0 0
možnosti

Proč si ale firmy vymínily, že za případné vedlejší účinky nenesou odpovědnost. Označování hvězdou se mnohým zdá zavrženíhodné a neetické, ale očkovat nedostatečně prověřenými vakcínami a udělat tak z lidí pokusné králíky většině nevadí. Není známo, zda očkovaný může infekci dále přenášet, není jasná doba imunity, nejsou specifikovány dlouhodobé vedlejší účinky, ale očkovaným se zcela slibuje naděje na normální život, při čemž kýžený výsledek není ničím podložen.

11 4
možnosti

kdyř jdete na kolonoskopii co podepisujete?

4 1
možnosti

no jo, ale níže popisuje paní Bošková neochotu německých lékařů se očkovat? o těch se snad nedá říct, že by byli hloupí

3 1
možnosti

Ti lekari rozhodne ne, ale jak nazvat nekoho, kdo pise podobne pamflety o nemecky mluvicich zemich, a pritom neumi nemecky ani kvaknout? Ale hlavne je to uplne jinak. Ti, kteri maji na to ockovani narok se rozhodne uz ockovat nechali, ci nechaji. Podle informaci velkych spolkovych denniku se rozhodne necha ockovat 72% zamestnanych ve zdravotnictvi, 20% jeste nevi a jen 8% to odmita.

Ovsem zde se jedna o vsechny od primare pres zdravotni sestry, techniky, kuchare, uklizecky az po remeslniky v nemocnicich.

2 0
možnosti
Foto

Výsledky studie zatím neprošly oponentním řízením ve vědeckém časopise. Jaenischův tým je předběžně zveřejnil na serveru bioRxiv. „ Není to vědecky podložené a jak on sám říká jsou to pouze domněnky, které on považoval za nutnou zveřejnil. Prokázaná přítomnost covidu v organismu člověka, který jej prodělal a není nemocný, znamená že virus v okamžiku testování už je neaktivní, neškodný nebo se s ním člověk jen setkal a k onemocnění nedošlo. Jde tedy o bezpříznakovou infekci. Když se tímto způsobem testovat například chřipka, tak pozitivních budou ne stovky, ale tisíce denně. Pro lékaře to není nic udivujícího.

3 0
možnosti

Pokud jste ten Jiří Kindl, co ho zajímá historie Židů, mohl byste tu napsat něco k těm odpůrcům vakcinace se žlutou hvězdou na klopě ?

0 0
možnosti
Foto

Očkovací látka se vyvíjí tak, že se antigen připraví laboratorně mimo tělo osoby a po několika letech zkoumáním a ověřováním se antigen vpraví do osoby . Proti covidu se do těla vpraví genetická informace a tělo by si samo mělo antigen na covid vyvinout. Jenže všichni máme jinou imunitu, tak se neví, jak to bude u různých lidí působit. Jak přiznávají kulantně biochemici může dojít vakcínou spuštěním jiného problému. To, co vakcína udělá s očkovanými za rok a za další roky se neví. Vakcína firmy Pfizer je určen od 16 let výše a pro nouzové použití a nenese za ni firma odpovědnost.. Tento druh vakcinace zatím nebyl vyzkoušen

2 2
možnosti
Foto

Aby mohla být jakákoli vakcína ve Spojených státech nebo v Evropské unii uvolněna pro očkování, musí projít řádným, hodně přísným schvalovacím procesem. Ke schválení tak dojte jen po předložení tvrdých dat z testování na lidech (kterému musí předcházet úspěšné testování na zvířatech), kdy se prvně sleduje nezávadnost očkovací látky, následně pak její účinnost, přičemž ve třetí fázi klinických testů, jichž se účastnilo 44 000 lidí, měla vakcína od Pfizeru účinnost 95 procent. Naše legislativa dbá na to, aby v každé příbalové informaci (letáku) léčivého přípravku, ale i vakcíny, byly výrobcem uvedeny i možné nežádoucí účinky. Ty tak najdeme i u docela obyčejného Aspirinu německé společnosti Bayer, neboť podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Podobně je tomu i u vakcíny Comirnaty, vyvinuté firmami BioNTech a Pfizer pro prevenci onemocnění covid-19 způsobeného koronavirem u osob starších 16 let věku. Informace o přípravku Comirnaty byly, hned jak mu byla udělena podmínečná registrace, zveřejněny na stránkách Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA), kde si mohl každý přečíst jak informace o předepisování pro zdravotnické pracovníky, tak i příbalovou informaci pro veřejnost a podrobnosti o podmínkách schválení vakcíny. U nás více informací pro veřejnost najdete v dokumentu „Comirnaty přehledně“, včetně popisu přínosů a rizik vakcíny a proč EMA doporučila její registraci v Evropské unii.

Zde: https://www.sukl.cz/sukl/comirnaty-prehledne-dulezita-fakta-o-prvni-podminecne

2 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista