Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KW

007karel

30. 12. 2010 23:22
Připomínka k připomínkám

Připomínka k připomínkám Poste Restante: v článku se hovoří o 1) viditelném světle, 2) infračer­veném světle, 3) infračerveném záření a 4) terahertzovém záření (všechny podle mých klasickým vzděláním nabytých vědomostí patří do spektra elektromagnetického záření). Samozřejmě je kvantem viditelného světla foton. Ale co je podle Vás kvantem záření označovaného za infračervené světlo, infračervené záření a terahertzové záření .... ?

0 0
možnosti
P

PosteRestante

30. 12. 2010 12:41
Připomínky k nepřesnostem a nesmyslům v článku

Elm. vlny mají i počáteční fázi. Na ní značně záleží jak se sečtou príspěvky různých vln (různé zdroje). Polarizace není "úhel" vlění (moc zjednodušené), ale poloha roviny (v prostoru) ve které kmitá vektor elektrické složky. Foton sám není jednotkou elm. energie, ale částicí světla. A dotaz : použil Reichenbach při pokusech metodu 2x naslepo ? Pokud ne, je to všechno přinejmenším neprůkazné (spíše bezcenné). Doporučuji se nad tím zamyslet.

0 0
možnosti
KW

007karel

1. 1. 2011 9:08
Re: Připomínky k nesmyslům

Jak je řečeno v článku, vlnové délky viditelného světla v Ma­xwel­lově duze nachá­zíme mezi vlno­vými délkami ultrafialového záření a infračerveného záření. V ně­kterých ob­lastech vědy a techniky může být však světlem chápáno i elektromagnetické záření libo­volné vl­nové délky. Proto se také někdy o in­fračerveném záření hovoří jako o infračerveném světle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,70
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista