Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Boma

25. 1. 2010 13:09
Je to jako UFO

Spousta lidí ho viděla, spousta lidí byla unesena. Nechtěl bych se před ně postavit a říci jim že lžou. Ale dosud nikdo nepředložil pořádné nezpochybnitelné důkazy např. foto, film, zvuk. A jak že se k nám dostávají? Když usoudím že každý den jsou do vesmíru obráceny možná statisíce dalekohledů na celém světě, tak by snad někdo něco musel vidět.

Jsem zastánce teorie o mimozemském životě ale né fanatik.

Hezký den.           

0 0
možnosti

007karel

28. 1. 2010 9:03
Re: Je to jako UFO

Nepleťte prosím do problematiky fenoménu poltergeist Vaše UFO, které nemá s poltergeistem vůbec nic společného !Rv Ale pokud jde o to Vaše "foto, film, zvuk", uhodil jste hřebík na hlavičku... Za posledních 50 let byl fenomén poltergeist doslova po celém světě mockrát nejenom vyfocen, ale i natáčen kamerami.R^Sedíte u počítače, dejte si tedy tu práci a vyhledejte si v internetové síti záznamy. A pokud jste na to moc pohodlný, opatřete si alespoň záznam i v Čechách na ČT odvysílaného seriálu Svět tajemných sil Arthura C. Clarka, nebo alespoň knižní vydání, které mají v každé knihovně.:-)

0 0
možnosti

Poste Restante

23. 1. 2010 16:16
Každý má právo věřit na co chce.

Asi skutečně věříte v existenci nějakých fyzikálních dosud nevysvětlených jevů. To Vám neberu. Každý má právo věřit na co chce. I mně by se to líbilo. Ale je zde ten problém, že jevy které se údajně odehrály už v 19. století (i později) máme popsány stále jen zprostředkovaně a nemůžeme si je na přání zopakovat. :-)

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

23. 1. 2010 15:07
K těm Foxovým

to byli Mráčkovi ze Strašic v bledě modrém. Lišilo se to stoletím a pohlavím "Poltergeista". A dobou, než to na mladou prasklo (že to dělala ona a že si jen dělala srandu, se přiznala až po letech).

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

23. 1. 2010 13:55
Poltergeist existuje

a přestane zlobit, když dostane na ( ! ) rákoskou. ;-)

0 0
možnosti

Elev

23. 1. 2010 4:06
Vedci lzou proto

aby zaujali  dulezite misto v nasem vedomi. Nahradili boha vedou ( ve svem vedomi). A sugeruji nam to. To je jednoducha odpoved.  Dle nich nezalezi na tom jestli se to  shoduje s realitou, ale jestli je ta pohadka  k uvereni.....

0 0
možnosti

Obludni_K

23. 1. 2010 19:42
Ty jsi

zjevně nepochopil o čem je co :-) Ale nevědomost nevylučuje možnost zmoudření takže máš pořád šanci :-)

0 0
možnosti

Antarr

22. 1. 2010 18:38
Úvaha

Díky za článek a snahu přiblížit skutečné děje těm, kteří jsou ochotni o nich nepředpojatě uvažovat. Jev zvaný Poltergeist samozřejmě existuje. Věda však nemá příslušné nástroje pro jeho smysluplné vysvětlení. Zvykli jsme si pokládat vědu, ohraničenou prostorem a časem, za vrchol lidského poznání. Co se nachází nad touto hranicí, je proto automaticky odmítáno, znevažováno a odkazováno jako ad absurdum. Patří k nim paradoxně děje, jejichž projevy jsou viditelné a nezpochybnitelné. Kdo chce probádat pozemskými prostředky mimozemské děje, ten nechápe nesmyslnost svého počínání. Věda má samozřejmě své nezastupitelné opodstatnění, ale jenom v mezích, které si sama stanovila. Neměla by proto a priori odmítat jevy, které jsou mimo její kompetenci.

0 0
možnosti

Martin V

22. 1. 2010 18:45
Re: Úvaha

Podivné - věda nemá prostředky na jejich zjištění a přitom se jedná o jevy viditelné pouhým okem. K vědcům jeěte nedorazili zprávy o záznamových zařízení obrazu? Já myslím, že ano a jsou schopni (vědci) zaznamenávat děje i v jiných než okem viditelných spektrech a nic..., není to divné?

0 0
možnosti

Adam Mydlář

22. 1. 2010 17:15
Humorné

Vždy mne pobaví teorie o existenci něčeho opřená o jediný příklad.

Nečetl jsem příspěvěk do konce takže nevím kolik "prokázaných" příkladů zde autor uvedl, nicméně mi není jasné (v dnešní době, kdy se u kde jaké hovadiny vyskytne nejméně 10 kamer 30 fotoaparátu a 100 svědků) jakto, že neexistují stovky či tisíce podobných svědectví jako například o kulovém blesku.

V všichni kteří se tímto vážně zabýváte - pokud chcete veřejnost o těchto jevech přesvědčit, dodejte průkazné materiály. V opačném případě přestaňte planě plkat a jděte raději ve svém volnu chytat ryby či dělat něco podobně užitečného :-).

0 0
možnosti

Rendlahopkirk

22. 1. 2010 18:36
Re: Humorné

Opravdu humorné ! Někdo, kdo to ani nepřečetl celé, tu rozdává své rozumy!;-D Milý pane Sisyfe, neotravujte tady a jděte raději ve svém volnu chytat ryby či dělat něco podobně užitečného ;-)!!

0 0
možnosti

Johny_S

22. 1. 2010 15:13
Jen aby to nebylo

jako s tím "poltergeistem" ve Strašicích. Heřt už tehdy říkal, že to s velkou pravděpodobností dělá ten kluk. Někteří se do Heřta naváželi a přirovnávali ho k bolševikům. Nakonec se ukázalo, že to skutečně ten kluk dělal...

0 0
možnosti

Johny_S

22. 1. 2010 15:35
Re: Jen aby to nebylo

Ha, nebyl to Heřt, ale Pekárek. Ale to je jedno. Každopádně mi připadá pochybné autorovo srovnání, že ještě před pár lety či desetiletími věda neuznávala existenci kulového blesku. Kulový blesk je jev, u něhož není potřeba vymýšlet nové, doposud neznámé energie. Vystačíme si s elektromagnetismem. Kulový blesk vzniká díky obrovskému náboji, který se akumuluje v bouřkovém mraku. Kde by se ovšem brala energie poltergeista? Nebo vzniká z "ničeho"?

0 0
možnosti

www.evlada.cz

22. 1. 2010 14:36
Neexistuje nic spiritistickeho

Existuji jen fyzikalni oblasti, ktere clovek jeste nechape. Az je pochopi, racionalne je popise. Proste je to stale stejne. Nejdriv strasidla a pak vzorecky. Furt dokola.

0 0
možnosti

tuccy

22. 1. 2010 14:45
Re: Neexistuje nic spiritistickeho

Nejdřív strašidla, pak důkazy, že se něco děje. Ty není tak těžké opatřit, stačí sada dobrých kamer a dost času... Ale kamer se Poltergeisti nějak bojí :-)

0 0
možnosti

radim36

22. 1. 2010 13:37
poltergeista jsem měl doma v pracovně

Ráno rozházené papíry na stole, zhozené věci ze skříně na zem....

Když  vybral ze země z květináče na okně naklíčená semena dýně, stalo se to jasnější.  Poltergeist měl 4 nožičky a ocásek. Byl to potkan, co se dovnitř dostal pravděpodobně otevřeným oknem. Když byl někdo uvnitř, byl schovaný a potichu a v noci běhal  všude a prohrabával věci ve snaze najít něco k snědku......

0 0
možnosti

Cocotus___Interruptus

22. 1. 2010 13:47
Re: poltergeista jsem měl doma v pracovně

;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista