Nejen poltergeist

S potěšením mohu čtenářům svého blogu oznámit, že právě vychází v pořadí již třetí knížka, která vznikala na základě informací, které jsem na blogu iDNES zveřejňoval. Kromě jiných témat se opět zabývá i problematikou fenoménu zvaného poltergeist.

Text nové knížky navazuje na předešlé publikace. Ovšem tentokrát bylo třeba se věnovat i některým závažným, aktuálním tématům, která ne­mají s tajemnými jevy nic společného, zato se však bytostně dotýkají nás všech. To nezna­mená, že by se milovníci záhad měli cítit ochuzeni. V knize zbylo dost místa i na dosud ne­objasněné, tak trochu tajemné jevy. Třeba na s poltergeistem spojovaná samovznícení, nebo na materializaci, jeden z nejvíce sporných projevů mediumity. I když nadpřirozeno v těchto textech milovníci záhad nenajdou, jistě si nakonec přijdou na své.                      

Anotace editora:

Tato kniha navazuje na předchozí dva tituly stejné řady. Může se zdát malá svými rozměry, není však malá svým obsahem. Neboť svým zamě­řením a formou patří do žánru populari­zace vědy, i když se kromě některých závažných, aktuálních témat překvapivě zabývá i předsudky pozname­nanými feno­mény. Text knihy, který potěší i milovníky záhad, vychází z původních článků autorova blogu, jenž byl Národní knihovnou ČR zařazen do České ná­rodní bibliogra­fie a je archivo­ván v rámci jejího projektu WebArchiv. Záhadné jevy tím, že jsou nahlíženy z pozice objektivního skepti­cismu, autor představuje čtená­řům v  jiném světle, než v jakém jej prezentují naše sdělovací pro­středky. Navíc zde čtenáře seznamuje s řadou historických faktů a upozorňuje laickou i odbornou veřejnost na pozapo­menuté poznatky významných vědců průkop­nické éry moderního věku.                             

Jako nevýdělečný knižní titul právě vychází v nakladatelství Jonathan Livingston :

http://shop.jonathanlivingston.cz/nejen_poltergeist

Kniha je také k dostání v prodejnách LEVNÉ KNIHY :

http://www.levneknihy.cz/exec/market.aspx

 

                              

 

 

 

 

 

Cena: 69,-

Autor: Karel Wágner | úterý 25.11.2014 9:40 | karma článku: 18,52 | přečteno: 1035x
  • Další články autora

Karel Wágner

Záhady z České televize

14.3.2024 v 9:09 | Karma: 28,32

Karel Wágner

Sabotáž výroby elektromobilů

11.3.2024 v 9:09 | Karma: 18,59

Karel Wágner

Jak chudí platí na bohaté

29.2.2024 v 9:09 | Karma: 31,30