Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spiri­tismu vůbec neodzvonilo, jak tvrdí někteří naši psychologové a psychiatři, neboť při­chází znovu do módy díky tabulce Ouija board, která se v mnoha zemích světa prodává v ob­cho­dech s hračkami a prostřednictvím největ­šího online obchodu Amazon a představovala kuriózní hit Vánoc roku 2014. Jak naznačují studie z Velké Británie, víra v duchy v posledních letech neustále roste. Značně alarmující se ukázaly být výsledky studie, které v roce 2013 zveřejnila britská organizace ASSAP. Více než polovina (52 %) dotázaných uvedla, že věří v nadpřirozené jevy, což byl výrazný nárůst oproti předchozím dvěma srovnatelným studiím z let 2005 a 2009, které obě ukazovaly na úroveň kolem čtyřiceti procent. Z pohledu dosavadních výzkumů je zřejmé, že tu jde pře­devším o kul­turní vlivy. Čím více duchařských příběhů má daná kultura k dispozici, tím více lidí je schopno je považovat (tzv. heuristika dostupnosti) za pravdivé.

0 0
možnosti
Foto

Enormní poptávka po spiritistické desce Ouija z roku 2014 byla ve skutečnosti odezvou dobře načasované premiéry nízko­rozpočto­vého amerického hororu Ouija, který jako svůj režijní debut natočil režisér Stiles White. A není tajemstvím, že se na financování výroby tohoto filmu, kromě jiných sponzorů, podílela i nadnárodní společnost Hasbro, jako jeden z nej­vět­ších výrobců deskových her (kam patří i Ouija board) a hraček na světě. Do amerických kin byl tento titul uveden 24. října 2014 a přes všechny negativní recenze se už první ví­kend stal skutečným kasovním trhá­kem. I u nás provozova­telé kin na tento film lákali teenegery šikovně sestaveným návěštím: „Chcete zkusit mluvit se záhrobím a nemáte po ruce vhodné médium? Mohla by vám pomoci Ouija – spiritistická deska pokrytá písmeny a čísly, jejímž prostřednictvím lze s duchy komu­nikovat. Stačí v ně věřit a respektovat jejich pravidla hry.“

Zde Ouija (2014) CZ HD trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=OgxY1ZLNv5Y

0 0
možnosti

Na to, že v tom domě podle toho youtubera dva roky nebo jak dlouho nikdo nebydlel, tam je vzorný pořádek. Všechno nádobí visí řádně na věšácích, je vyrovnané v policích a nevysypané, na zemi není žádný binec, střepy, žádný prach a špína... skoro bych čekal v báni mýdlo, teplou vodu a čerstvé koště :-)

Ale u videa jsem se docela bál až do té doby, co se tam začala zmítat ta taška a pak byl střih.;-)

0 0
možnosti
Foto

Obecně: pokud považujete dr. Flégra za vědce, pak zde věda strašila až až. :-)

Ovšem - jev, označovaný za poltergeista, jsem zažil. V noci mě probudil divný zvuk, jako by na půdě někdo posouval nábytek, občas byl slyšet tupý úder a pod. A to se opakovalo nepravidelně i v dalších dnech.

Až byl poltergeist přistižen: kuní rodinka.

Skupina vědců (z VÚZORTu) byla před lety vyslána, aby prozkoumala jev zvaný Bílá paní. Opatřeni instrumenty, zmíněnými v článku, měřili, nahrávali, filmovali, zkoumali - a nic. Reportáž odvysílala ČT.

Prof. Vondráček (věhlasný psychiatr) vysvětluje řadu jevů tím, že jde o představy, vyvolávané citlivou myslí - pohybující se stí, větvička, mlžný opar vytváří iluzi "předpokládaného" strašidla - ducha nebo pod. Podobně jako pozorujeme v oblacích tvary, které připomínají zvířata, tváře atd.

Ale hledat důkazy v natáčeném videu při dnešním stavu digitální filmové techniky - to moc průkazné není.

To ale neznamená, že podivné jevy neexistují. Pan autor zmínil působení infrazvuku. S tím se v našem podniky dělaly pokusy - frekvence kolem 7 až 10 Hz mohu u některých lidí vyvolat bolesti hlavy, nevolnost a dokonce i závažnější zdravotní poruchu, i smrt.

0 0
možnosti

J67a23n 11D51o12u12š56e94k

8. 7. 2021 19:04

Podle mých zkušeností si do huby berou slovo strašení jen ti co se buď snaží devalvovat vážnost tématu nebo jsou až za ušima. Toť k vašemu prvnímu odstavci.

0 0
možnosti

Vědec, který se nezpronevěří své profesi, má sdělovat veřejnosti ověřená fakta, nikoli vědu zneužívat ke strašení. Někdy lidem škodí přemíra informací, takže jeden můj známý si radši čte na uklidnění o historii železnic, já vydržím více, takže si čtu např. hrůzostrašnou historii o vývoji, úspěších i tragických nežádoucích účincích vakcín.

0 0
možnosti

Pokud si nejraději čtete hrůzostrašnou historii o "tragických nežádoucích účincích vakcín", hodně to o vás vypovídá...

0 0
možnosti
Foto

K videu se zmítající se taškou:

Před pohledem do prázdné tašky i po pohledu do ní je ve videu střih. Ať už se tam zmítalo cokoliv, filmař měl dost času to vyndat a zase vložit.

3 0
možnosti

Přesně tak! ;-D Zase jsem byl natěšený a chtěl jsem vidět, co se podle pana autora "vymyká balastu" tentokrát, ale ta slavná zmítající se taška není ani nahlédnutá v souvislém záběru. To je jako důkaz poltergeista fakt naprosto zoufalé. Dál jsem neměl sílu číst.

Pane autore, proboha, vždyť ten člověk se přímo živí tím, že mu lidé koukají na videa. Má přímý zájem na tom, aby byla poutavá. Má přímý zájem na tom, aby nějakého toho "ducha" natočil. V nějakém starém domě má vše naprosto pod kontrolou, výsledné video si sám sestříhá tak, jak se mu to hodí, může použít nepřeberné množství nejrůznějších triků a pokus opakovat tak dlouho, dokud není výsledek přesvědčivý. Ale jak je vidět, tak se ani nemusí příliš snažit, protože laťka je nastavena neskutečně nízko.

Aneb jestli se TOHLE vymyká balastu, tak to fakt nechci vidět ten balast. Každopádně díky, že jste se tím probral. Myslím, že tohoto youtubera si jako důkaz paranormálních jevů můžeme s klidným svědomím odškrtnout.

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista