Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

007karlik

31. 1. 2012 13:09
Méně známa historická fakta

Roku 1999 ověřoval Italský fyzik Spaghetto Levitazzioni samovolné pohyby objektů a zjistil velmi zvláštní věci, které o rok později zveřejnil v časopise Nature v článku "Basic Levitating Bodies". Na jeho práce navázal o 2 roky později německý fyzik Dr. Eck Scheisemann, který zjistil jejich korelaci se slabými rádiovými vlnami v  pásmech "K" a "W". Výsledky nazval pracovně "KW" (kurze welle, podle zjištěných vlnových délek). V těchto výzkumech potom v roce 2008 pokračoval Holanďan  Do van Blayd se svým irským asistentem Day Sam Keeble, bohužel však s malými úspěchy. Následkem globálního oteplování (odtávání ledovců v Arktidě) se totiž začaly ztenčovat světové zásoby přírodní studené plazmy potřebné k těmto pokusům (naleziště pouze v Grónsku). Nakonec se ti vědci sešli na kongresu v Ženevě (2010), kde se rozhodli v projektu pokračovat dál pod souhrnným názvem "Kurze Welle - Basic Levitating Bodies". Projekt lze lehce nalézt, pro urychlení stačí zadat zkratku ze začátečních písmen názvu.

0 0
možnosti

007karel

31. 1. 2012 20:32
Re: Méně známa historická fakta

Dobrý ! R^ Sranda musí bejt, i kdyby na chleba nebylo...;-)

1 0
možnosti

Pavel_D

27. 1. 2012 11:01
Hloupý nápad?

Nemohou být jevy, způsobené "poltergeistem", souviset  s nějakým prolnutím hyperprostoru, červí díry a nebo nějaké momentální gravitační poruchy, působené kdoví čím?

0 0
možnosti

dolch

27. 1. 2012 9:00
Lifter

Lifter má jeden drobný nedostatek - že totiž v pozemských podmínkách neutáhne svůj zdroj. Tak moc energie je potřeba na to aby to tak málo táhlo.

0 0
možnosti

007karel

27. 1. 2012 16:13
Re: Lifter

Kolem lifterů vznikla celá řada mýtů, podle jednoho z nich měl být dokonce princip lifteru uplatněn v budoucnu jako pohon nových kosmických lodí. Experimenty ve vakuové komoře finacované NASA však ukázaly, že se ve vakuu lifter nepohybuje. ;-)

0 0
možnosti

PosteRestante

26. 1. 2012 20:17
Jo, jo, levitace, poltergesti atd., to Vám jde ......

Je-li je spontánní levitace předmětů podle Vás reálná a historicky skutečně doložená, potom je divné, že se jí současná věda nezabývá. Proč asi ? Vždyť by to bylo velice zajímavé a zvládnutí toho jevu by bylo nesmírně užitečné. Viděl jste sám (ve střízlivém stavu !!!) skutečně něco takového ? Případně znáte někoho skutečně věrohodného, kdo to viděl ? Na to by bylo vhodné odpovědět a neplést čtenářům hlavu nereálnými věcmi. Je totiž už dávno známo, že papír a dnes i modernější média snesou všechno (kdejaké nedoložené kecy). Jinak proti samotnému lifteru nic nemám, protože ten skutečně funguje (ale s hypotetickou spontánní levitací nemá nic společného).

1 0
možnosti

007karel

27. 1. 2012 8:30
Re: Jo, jo, levitace, poltergesti atd., to Vám jde ......

Vážený pane Poste Restante, snažíte se již tradičně mystifikovat čtenáře tohoto blogu. Dobře víte, že neježe znám osobně spolehlivé svědky zmiňovaných fyzikálních jevů, ale většinu otázek, kterých se tato diskuse dotýká, jsem již zodpověděl v publikaci Poltergeist existuje!, která vyšla na podzim roku 2011 v nakladatelství Československý spisovatel a je ke koupi (za lacino) v Levných knihách, neboť tuto knihu jsem nevydal za účelem zisku, ale pouze za účelem seznámení široké veřejnosti, ale i české vědecké obce, s fakty klubem Sisyfos a jeho příznivci popíranými.

1 0
možnosti

petrph

26. 1. 2012 12:09
to se ale pořád točíme v kruhu

Lifter je technické,účelově sestrojené zařízení, kterému musí být navíc zvenčí dodávaná potřebná elektrická energie. pro vysvětlení levitace bychom museli předpokládat že "něco jako lifter " může vznikat samovolně a samovolně si nějak získává potřebnou energii..

0 0
možnosti

007karel

27. 1. 2012 8:49
Re: to se ale pořád točíme v kruhu

Pokud jste si všiml, nikde ve svém článku nehovořím o tom, že by snad princip lifteru vysvětloval princip spontánní levitace, pozorované badateli v 19. století a dnes při projevech fenoménu zvaného poltergeist. Jediné, co spojuje lifter a spontánní levitace stolu, je zřejmě studená plazma. A říkám "zřejmě", protože o fyzikálních jevech, provázejících fenomén zvaný poltergeist, toho víme zatím moc málo. A víc toho nebudeme vědět do té doby, dokud naši (nadmíru aktivní) skalní skeptici nepřestanou mystifikovat jak naši vědeckou obec, tak nejširší veřejnost. K poznání neobjasněných fyzikálních jevů je totiž třeba zahájit základní výzkum. Ale jak mají naši vědci zahájit základní výzkum nějakých fyzikálních jevů, když jim  někdo, kdo se zabydlel na pozicích Akademie věd ČR neustále tvrdí, že takovéto jevy neexistují ?

0 0
možnosti

Jožin z planin

26. 1. 2012 10:25
Reaktivní pohon lifteru

Demonstrovat, že v případě lifteru jde o reaktivní pohon, je docela snadné. Stačí do prostoru jeho elektrod fouknout trochu kouře a ten se velmi rychle vyfoukne ven tím správným směrem. Na netu jsou i videa. Jestli tam působí ještě nějaká další síla, nevím, ale proud vzduchu je tam určitě.

1 0
možnosti

Pavel_D

27. 1. 2012 10:50
Re: Reaktivní pohon lifteru

Podobný jev je ve starých učebnicích fyziky označován jako "elektrický vítr". Demonstroval se pomocí ostrého hrotu připojeného k nabité leydenské lahvi (nebo jinému zdroji) , který z malé vzdálenosti dokázal zahnout plamen svíčky.

0 0
možnosti

Velkej chytrak

26. 1. 2012 9:58
každopádně

je třeba nějakou formu energie použít,abychom hmotný předmět vymanili z působení gravitace.

Ve středověku by také stěží pochopili,co je to vztlak na křídle.Tato síla ovšem nepůsobí sama od sebe,nejdříve tělesu s křídlem musíme udělit pomocí nějaké energie rychlost.

Myslet si,že můžeme indukovat levitaci jen pomocí nějaké  psychické koncentrace,mouhou jen slabomyslní lidé (poltergeist) ...

0 0
možnosti

007karel

26. 1. 2012 10:03
Re: každopádně

Naprosto s Vámi souhlasím, indukovat levitaci jen pomocí nějaké  psychické koncentrace, to je opravdu nesmysl. ;-)

1 0
možnosti

Sípomat

26. 1. 2012 9:32
Nic takového

Žádné levitující stoly pozorovány nebyly. Veškeré pořízené fotky byly padělky. Na padělání fotek není třeba Photoshop.

0 0
možnosti

007karel

26. 1. 2012 9:47
Re: Nic takového

Celá řada takových pozorování byla publikována přírodovědci v 19. a na počátku 20. století, celá řada případů projevu fenoménu(dost neštastně) zvaného  "poltergeist", kdy byl pozorován spontánní pohyb a vznes různých těles, byla zaznamenána i v Čechách a na Moravě. Nepleťte sem podvody a eskamotáže kouzelníků jako u nás Kožíšek, nebo v zahraničí Randi, kdy kouzelník ukazuje levitaci stolu a přitom má v rukávech držáky, na kterých stůl zvedá. A pokud jde o photoshop, ten ještě v 19. století a v první půli 20. století neexistoval.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista