Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemám sklerozu. Jak A.B., to nevím. Mnohé lze za sklerotika označit. Gen. Svoboda byl nejen ,,produktem"doby, ALE I STŘÍDAVĚ TU AŽ ADOROVÁN, ČI zas ZATRACEN. Vždy však, a to především(!), komunisty. P.S.: nejsem sklerotik, pamětník vskutku mnohého však ano, což jistě není mou zásluhou;-)

2 0
možnosti
Foto

Svoboda byl ten, kdo nechal zmasakrovat naší jednotku na Dukle. Byl to ten, na čí rozkaz se podílela naše armáda na vraždách civilistů sudetských Němců a byl to ten, kdo se významně podílel na puči v roce 1948. Byl to opět ten, kdo mlčel k politickým procesům, když byla likvidována elita naší armády. Byl ten, kdo tlačil naší delegaci k popisu Moskevských protokolů. Já měl to čest jej slyšet mluvit na ČT v roce 1968. Byl to zážitek, ale v záporném smyslu. Jako kluci jsme se tomu smáli.

2 0
možnosti
Foto

S Duklou to bylo jinak. Pokud by gen. Svoboda odmítl na Duklu jít, hrozila všem kulka nebo gulag. Do Moskvy letěl, aby zachránil unesenou vládu. Ono je potřeba k hodnocení použít všechna pro i proti.

3 0
možnosti
Foto

S Duklou to bylo velice jinak. A S TOU CESTOU DO Moskvy také. Kreml mu jí nejen povolil, ale jí i uvítal;-)Jinak, dost dobře funguje na ,,konzumenty" autorův oslí můstek;-)

1 0
možnosti
Foto

Dukelské operaci původně gen Kratochvíl, který měl výhrady proti operaci. Maršál Koněv jej odvolal i když k zomu neměl právo a nahradil jej Svobodou, který byl povolnější. Část našich vojáků byli branci nedostatečně oblečeni v letních botech. Byla to jejich první válečné střetnutí a když se dostali do mlýnice začali utíkat. Svoboda nařídil střílet po nich, tak jak to dělali sověti. Na ČT byl program o Dukle a tam pamnětníci říkali, že to celé bylo nesmysl. Svoboda stále hnal vojáky stále do stejného útoku na stejném místě i když bylo jasné, že němci jsou zde zatříleni. Ztráty byl obrovské a Svoboda útoky vedl tak dlouho aniž jej nějak změnil ,až za cenu oprovských ztrát. prorazili. Čechoslováci měli na Dukle podle dochovaných hlášení velitelů praporů 935 padlých, 4 518 zraněných a 590 nezvěstných vojáků. Sbor navíc přišel o 90 procent velitelů.

2 0
možnosti
Foto

;-) Dobití, natož překročení Karpat nebylo rusy ani v plánu. Postup jejich vojsk byl plánován jinudy. Předpoklad pomoci SNP za pomoci slov. jednotek navíc, padl, neb se vzdaly.

2 0
možnosti
Foto

Dělejte už něco s tou gramatikou.

0 0
možnosti
Foto

A vy zase raději něco se svou hlavou:-P

0 0
možnosti
Foto

Od vás to opravdu, ale opravdu sedí.

0 1
možnosti
Foto

Já dodnes nezblbnul. Ani po pivu:-P

0 0
možnosti