Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Evabezjablka

9. 5. 2012 7:11
K samovolným pohybům předmětů

Něco více konstruktivního. Tzv. samovolné pohyby předmětů byly prezentovány i v dokumentu Discovery Channel. Autentické záběry pořídil fyzik Andy Coppock z Los Angeles, odborník v oboru termodynamiky. V nejzajímavější sekvenci (od 18. do 25. minuty dokumentu) najdete záběry na místa, kde k tzv. samovolným pohybům dochází, pořízené ultraviolet kamerou. Zde je pak vcelku dobře vidět, co kamera s jiným vlnovým rozsahem kolem předmětů, údajně postrkovaných poltergeistem, zaznamenala :

 

http://www.dailymotion.com/video/xl4un8_the-exorcist-files-infestation-s01-e01_shortfilms

1 0
možnosti
KW

007karel

8. 5. 2012 16:40
VÍRA V PODVOD

Víra v podvod některých zde diskutujících skeptiků hraničí s fanatismem. Diskutují zde pod článkem, který si ani pořádně nepřečetli a své víry se drží tak pevně, že ji neváhají podložit spekulecemi, nad kte­rými rozum zůstává stát. Pokud se ale někdo hodlá uvedeným videem s "roztančenou televizí" vážně zabývat v daných souvislostech, tak mu jistě neunikne skutečnost, že k podobnému rozkývání, o mnoho silnějšímu, došlo též u skříně :

 

http://www.youtube.com/watch?v=9PkAtBDHmVs&feature=related

2 0
možnosti

Johny__S

8. 5. 2012 17:36
Re: VÍRA V PODVOD

Když já mám podezření, že se tvůrci podobných videí baví stejně, jako se baví tvůrci kruhů v obilí. Prostě mají radost z toho, že jim spousta lidí skočila na špek.

1 0
možnosti

Johny__S

8. 5. 2012 14:53
Video bohužel není k dispozici

K té "záhadě ve Strašicích". Kritizujete, že se ani pan Heřt ani pan Pekárek do domu nepodívali, a přesto vynesli soud, problém ale je, že je tam odmítli pustit sami obyvatelé domu. Nakonec tedy oba pánové vyslovili podezření, že ty "aktivity" ve skutečnosti způsobuje některý z obyvatel domu - což následně potvrdilo vyšetřování policie, jíž se syn rodiny přiznal. Sice ne ke všem případům, ale toto přiznání výrazně zpochybňuje i zbylé případy "poltergeista" v inkriminovaném domě.

0 0
možnosti
KW

007karel

8. 5. 2012 15:25
Re: Video bohužel není k dispozici

V případě strašických „hořících zásuvek“ vůbec nešlo o fenomén zvaný poltergeist. Podrobnější odpověď přesahuje vymezený prostor této diskuse. Najdete ji však jak ve starších článcích na tomto blogu, tak v publikaci Poltergeist existuje! (Československý spisovatel, 2011), kde je Strašicím věnována celá jedna dlouhá kapitola. Zde najdete podstatná fakta, důležitá pro posouzení celé kauzy.

2 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

8. 5. 2012 9:39
Neexistence důkazu není důkaz neexistence

Ono se stačí podívat, co všechno dokáží vytvořit profesionální iluzionisté jako David Copperfield a jak je trik ve výsledku vlastně jednoduchý. V případě té televize bych si dokázal představit několik způsobů, jak ji rozhýbat, aby retuš vůbec nebyl potřeba nebo byl jednoduchý. Nevíme ani, jestli je televize funkční, takže uvnitř může být motor se závažím, který bude mít stejný efekt. Teoreticky je možné použít vlasec, který by v horní části obrazu, která je stejně přesvětlená, nebyl vidět. No a pak také nějaký mechanismus ve stolku, kde by stačilo retušovat jen obraz, který pozoruje televizi v úrovni podstavce. Jediné, co bych vyloučil (nevylučuji ani pravého poltergeista), je konstrukce podobného filmu počítačovou grafikou, to nedělají ani filmaři, protože oproti jiným metodám je to v tomto případě zbytečně složité a výsledek nemusí být dostatečně přesvědčivý.

1 0
možnosti
P

Proprium

8. 5. 2012 9:59
Re: Neexistence důkazu není důkaz neexistence

Neexistence důkazu není důkaz neexistence ?Už to máte trochu pomotané;-)

2 0
možnosti
O

Obludni_K

8. 5. 2012 9:36
Vzhledem k tomu

že se mi přímo v zaměstnání rozkývával nový monitor od počítače když pod okny projel náklaďák (ne, nebylo to tolik jako ve videu ale dost na to aby se nedalo dělat) a zrovna tak se dělo když kolega poskočil o kus dál na podlaze (pružnost nosníků podlahy, chvění je skvěle vidět třeba na PETkách s vodou co stojí na stole, prostě je to starý barák) tak si docela dovedu představit že ve vedlejší místnosti skáče synchronně partička chlapů a vibrace na přání rozkývají televizi. Totéž se dělo když jsem třeba zmačkl on/off, obrazovka reagovala na noze pružně a ještě chvilku se kývala sem tam po impulsu při stisknutí čudlíku. Jak jsem dopadl? No, otravoval jsem nadřízené tak dlouho až monitor reklamovali (měl podle mě opravdu šmejdově pružné uchycení, nejspíš nějaký made in hongkong za levno) a vyměnili ho za jiný, a ejhle, ten už to nedělá. Však taky má stojan a uchycení pevné. Že v záznamu neskáčou reprobedny mi nepřijde divné, jsou na stranách a mají jinou konstrukci, nebo je pod nima žvejka

1 0
možnosti
P

Proprium

8. 5. 2012 14:25
Re: Vzhledem k tomu

Nejlepší ad absurdum: ve vedlejší místnosti skáče synchronně partička chlapů a vibrace na přání rozkývají televizi;-D

Kdyby se tu daly bodovat bohapusté a na hlavu postavené spekulace, zřejmě byste získal nevíce bodů.X

2 0
možnosti
MP

Martin5.35

8. 5. 2012 9:32
Smůla

Nemám moderní plochou televizi a stejně byste mi opět nevěřil, ale z dálky to vypadá, že síla působící na TV jí "drží" za horní rohy a tahá směrem nahoru a lehce ke středu TV. Možná to bude i důvod, proč je ta černá TV před přesvětlenou bílou stěnou a proč se pohyblivá kamera nedostává za TV vrchem, ale vždy po straně?

1 0
možnosti
JZP

Jožin z planin

8. 5. 2012 9:43
Re: Smůla

To bych považoval za nejpravděpodobnější, přesvětlená stěna je opravdu podezřelá.

Jinak jsem na tom s technikou podobně - televizi mám pořád CRT a počítačový monitor jsem si zavěsil na zeď a nepotřebný podstavec asi někam založil. Mohl bych zkusit rozhýbat notebook... ;-)

0 0
možnosti
R

reverend3

8. 5. 2012 9:28
Nevím.

Nehodlám rozebírat přítomnost ducha, nebo triků.Jenom je mi divné,že zrovna v době pohybu televize tam byly tři kamery, které běžely synchronně.A kdo vlastně vybral dobu akce?Že by duch čekal, až někdo nainstaluje techniku, seřídí a pak se teprve předvede?

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

8. 5. 2012 9:34
Re: Nevím.

Například já jsem schopen se svým duchem domluvit na akci, ovšem pan Wágner mi to nevěří :-(

0 0
možnosti