Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

17. 11. 2009 3:08
No to jste nám to osvětlit!

Ludvík Souček se musí v hrobě obracet a Danikem za Vás stydět i za živa!

Neměl byste mít u Vašeho blogu spíš podtutilek místo "Problematika anomálních jevů" správněji "Problematika an-álních jevů" ?

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 11. 2009 17:42
Na vině je ekologie

Víte, proč uhořela posádka Apolla 1? A že rusové dělali podobný experiment, u kterého taky nešťastně zahynul dobrovolník? Bylo to proto, že v obou případech dělali vědci pokus s atmosférou obohacenou kyslíkem. A jak se ukázalo, hoří v této atmosféře i věci, do kterých byste to nikdy neřekli.

Na Zemi po miliony let funguje autoregulační proces, který udržuje poměr kyslíku a ostatních příměsí v rovnováze tak, aby atmosféra byla dýchatelná a při tom ne moc redukční (je to správné slovo?). Vlivem působení ekologistů dochází posledni dobou k omezování množství CO2 v atmosféře a tím k přibývání kyslíku. Výsledek je, že teď všechno snáze chytá. Na stále častější případy samovznícení si budeme muset postupně zvykat :-)

p.s. Autorovi se tímto omlouvám za zlehčování celého problému.

0 0
možnosti
R

Rendlahopkirk

16. 11. 2009 16:59
Fyzikální příčiny, to se stane

Chemie, nebo fyzika? A neni to nakonec prašť nebo uhodˇ ? Furt de vo nějaký ty vědecký zjevy, né ? A eště sem neviděl v kostele nikoho kouřit, ani ty největší chuligány, páč to by je náš pan farář hnal svinskym krokem ! Tak jakýpak špatně típnutý cigáro... Ale víte co chlapi? Už toho nechte a pojte si s námi radši zastrašit do Strašecí, ju...? Tak " V šest v práci"  ! [>-]

0 0
možnosti
MB

buxus

16. 11. 2009 16:16
Mluvíte-li o fyzikálních příčinách ..

.. bylo by dobré vědět, že hoření (a tedy i samovznícení) je oxidační proces probíhající za vyvinu tepla - tedy děj chemický.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

16. 11. 2009 16:02
to se stane,

když neopatrný kuřák špatně odhodí netípnutého vajgla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista