Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Injekční stříkačky k aplikaci očkovacích vakcín proti koronaviru, které ministerstvo zdravotnictví expresně objednalo z Číny, nejsou vhodné k aplikaci vakcíny Pfizer/BioNTech. :-/

0 0
možnosti
Foto

Ohrazuji se proti označení "chřipečkářů". Nikde a nikdy jsem nečetl ani neslyšel, že by kdokoli z tábora lidí nesouhlasících s interpretací kampaně Covid-19 snižoval závažnost chřipkového onemocnění. Chřipečka je termín, který vynalezli lidé snažící se znevěrohodnit argumenty odpůrců nastupující diktatury a přisuzující ho právě jim. Patříte k nim také?;-)

0 0
možnosti
Foto

Článek je o lakování faktů na růžovo v zájmu vládní politiky. Česká republika je na čele evropských statistik úmrtí v souvislosti s covid-19. Ministr zdravotnictví se to pokusil vysvětlit jako přílišnou českou pečlivost. Svými výroky však nahrál těm, kdo šíří dezinformace a nebezpečnost viru zlehčují:

https://www.idnes.cz/technet/veda/kvuli-covidu-umrti-s-covidem-na-covid.A210124_130130_veda_pka

0 0
možnosti
JF

Jak už na jaře správně řekl náš MicroMacroBigBossCzechstateTopManager Babiš, jsme prostě Best in Covid! Co Vám na tom není jasné?! :-P

0 0
možnosti
PS

P61e81t43r 97S16k13á86c43e66l

27. 1. 2021 17:26

Kam jsme došli? I v diskuzích se budeme bavit o nemocích, když už nám TV kanály vysílají příběhy z nemocnic?

0 0
možnosti
ZJ

Věřím pouze té statistice, kterou si sám zfalšuju.

Winston Churchill

1 0
možnosti
Foto

Konvalinka by si měl vzít morký hadr na hlavu nejvíce zemřelý u nás bylo v roce 198O. Za celý rok 2020 se však žádný nárůst počtu úmrtí nekonal Rok 2020 byl se 117 tisíci zemřelými na 26. místě za posledních 55 let. Tolik statistika UZIS.Dosud platí, že jen na covid-19 nezemřel v ČR nikdo a že do kategorie “zemřeli s covidem” jsou zařazovány případy, kdy zemřelý sice covid měl, ale neuvádí se kdy, intenzita, ani zda nějak souvisel se smrtí. Žádný guru z epidemiologie nebyl zatím schopen veřejnosti vysvětlit, proč nejsou schopni identifikovat skutečnou příčinu smrti lidí, kterou dávají do souvislosti s covid-19. Kolik lidí opravdu umřelo jenom na covid-19? Kolika lidem covid-19 opravdu zkrátil život? Kde jsou tato čísla? Od 1. 3. 2020 do 31. 12. 2020, umíraly každý den 4 osoby, Medicínská věda je tak daleko, že přinejmenším patologové by mohli dát odpověď na otázku, zda některý z těchto pacientů umřel jenom na covid-19. Bez této analýzy se mohou prezentovaná čísla o počtu mrtvých jevit veřejnosti jako příliš vysoká.

0 6
možnosti
Foto

Nesmysl.

117 tisíc je údaj jen za přibližně za 11 mesíců. Porovnávvat to s ostatními roky, kterým úmrrtnost sečtete za 12 měsíců, ja pak poněkud ... dejme tomu zvláštní.

Na stránkách statistického úřadu jsou údaje za 51 týdnů (takže týden ještě chybí) a po sečtení vyjde 125,4 tisíc zemželých (za 51 týdnů roku 2020).

Rok 2020 bude nejspíš úmrností nejvýše za posledních 30 let. Poslední vyšší úmrtnost byla nejspíš v roce 1990 - ale uvidíme po zvěřejnění kompletní statistiky za celý rok.

odkaz:

https://vdb.czso.cz/vdbvo2/faces/cs/index.jsf?page=vystup-objekt-vyhledavani&vyhltext=zem%C5%99el%C3%AD&bkvt=emVtxZllbMOt&katalog=all&pvo=DEMD007#w=

1 0
možnosti
Foto

Náš ministr zdravotnictví vůbec nehovoří o tom, jak přibývají důkazy svědčící pro potenciální riziko dlouhodobého poškození jednoho či více orgánových systémů u nemocných s dlouhotrvajícím onemocněním covid-19. A to i u nízce rizikových pacientů, kterých je v populaci většina. Kdy částečnou odpověď na otázku dlouhodobého dopadu infekce na organismus a možnosti predikce vzniku dlouhodobé infekce přinesly recentně publikované klinické studie. Jak se může každý dočíst v článku Zdravotní následky dlouhého průběhu COVID-19 (long covid) a prediktivní faktory jeho rizika, publikovaném již 26. 11. 2020, kde se nakonec dozvídáme, že riziko úměrně vzrůstá s přibývajícím věkem, přičemž nejvyšší bylo pozorováno u žen ve věku 50–60 let.

https://www.prolekare.cz/covid-19/zdravotni-nasledky-dlouheho-prubehu-covid-19-long-covid-a-prediktivni-faktory-jeho-rizika-125076

3 0
možnosti
HP

Ano, v případě nemoci covid-19 o některých skutečnostech náš ministr vůbec nemluví. A tak to vypadá, jako že u nás nedochází k opakovaným hospitalizacím, o nichž hovoří třeba studie týmu leicesterské univerzity. Vedoucí výzkumu, profesor Kamlesh Khunti z leicesterské univerzity je přesvědčen o tom, že jde v současnosti o největší studii zaměřenou na pacienty s onemocněním covid-19, kteří byli po hospitalizaci propuštěni. „Zdá se, že lidé se vrátí domů, rozvinou se u nich dlouhodobé následky, vrátí se do nemocnic a tam umírají. Opakované hospitalizace představují bezmála 30 procent, a to je spousta lidí. To číslo je opravdu vysoké," uvedl profesor Khunti s tím, že nejvíce byl překvapen skutečností, že pacienti jsou znovu hospitalizováni s novými diagnózami a rozvíjejí se u nich další komplikace. "Vláda aktuálně bere smrt jako související s covidem, pokud pacient zemře do 28 dnů od pozitivního testu. Ale skutečná úmrtnost může být mnohem vyšší, pokud se tisíce vyléčených vracejí do nemocnic měsíce poté, co se nakazili," podotkl k tomu deník Daily Mail.

1 0
možnosti
LV

Popravdě ti, co zesnuli v důsledku nemoci covid-19, v drtivé většině mohli žít ještě několik let, mohli být přínosem pro společnost i pro svou rodinu, i když se třeba jednalo o pacienty s chronickými onemocněními.

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764659&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To je obecně rozšířený blábol. Většina těch, kteří zemřeli s kovidem, byli lidé ve věku přes 80 let, s nejméně jednou, ale v 82 % případů s více komorbiditami. Tedy lidé, kteří byli upoutáni na lůžko, odkázáni na nepřetržitou lékařskou péči, lidé trpící bolestmi, mnozí trpící psychicky - ztrátou schopnosti sebeobsluhy a s tím spojeným pocitem ztráty důstojnosti. Byli to lidé, o kterých byste ještě před rokem bez uzardění řekl, že smrt byla pro ně vysvobozením. A paní Moudrá by Vám za to dala palec nahoru.

Smrt si mezi lidmi vysokého věku vybrala svou daň za neustálé prodlužování biologického života. Medicína dnes umí udržet při životě pacienty, kteří by ještě před pár lety neměli naději. Jenomže lidský organizmus v tomto věku už není schopen normálně fungovat, a přestože pomocí medikamentů a přístrojů lékaři dokážou odvrátit spoustu příčin úmrtí, nedokážou mu vrátit funkčnost a tím kvalitu života.

Ti lidé nežili. Přežívali, mnozí z nich pouze vykazovali základní životní funkce, nic víc. Ano, mohli je vykazovat i o několik týdnů či měsíců déle, ale zda to je či není život, ať si každý odpoví sám. Ostatně všichni si jednou budeme muset tím projít.

Dalek horší problém je to, že kovidová infekce vyvolává dramatické autoimunitní reakce u relativně zdravých lidí. A to jsou ti, kteří jsou kovidem opravdu ohroženi a kteří, pokud zemřou, opravdu zemřou v důsledku kovidu.

1 9
možnosti
HP

Infekce covid-19 není až tak nebezpečná, protože v jejím důsledku umírají zejména lidé, kteří už měli nějaké další chronická onemocnění? To je na první pohled lákavá interpretace statistik o úmrtích během pandemie. Jedná se však o hrubé a zavádějící zjednodušení, které popírá etické principy medicíny i lidské společnosti a snadno může sklouznout k „eugenickým řešením životů nehodných života“. Právě přítomnost infekce covid-19 spustila řetězec událostí, který u těchto pacientů vedl ke smrti. Nebýt nákazy, mohli tito lidé žít.

5 1
možnosti
KP

Proč tedy,ve století internetu a elektronizace právy, nejsou ve statistice údaje za celý rok 2020? A to bude konec ledna 2021!8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista