Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle Biologického centra Akademie věd se vakcína z Ruska na covid nebude k nám dovážet, protože není klinicky otestovaná a u 38 osob naočkovaných se objevilo 144 závažných vedlejších účinků a není známa její účinnost. Přesto v Rusku se hodlají s touto vakcínou očkovat. Vakcíny z Ruska jsou známé nízkou kvalitou, například vakcína proti klíšťové encefalitidvě byla silně znečištěna embryi japonských křepelek Ještě horší byla vakcína dodaná z Ruska, která byla životu nebezpečná, protože byla kontaminován množstvím buněčných složek. Z mé zkušenosti. V 80 letech jsem se já a dcera nechal jednou a naposled očkovat proti chřipce. Následně jsem já a dcera dostali horečku přes 40, která nešla srazit a trvala tři dny. Manželka , která osobně znala primáře se jej na to ptala. On ji řekl, že jsme nebyli sami, kdo takto dopadl a důvodem byla znečistěná vakcína dodaná z SSSR. Řekl manželce ať o tom mlčí.

0 0
možnosti
HH

Podle ECDC je počet hospitalizovaných 20-30% z pozitivně testovaných. To je blbost. V ČR bylo pozitivně testováno 44000 a dle ECDC by mělo byt od března do dneška hospitalizováno cca 10000lidí a to není!!! To jsou opravdu odborníci.

1 0
možnosti
Foto

Jde o souhrnná data v zemích EU, Lichtenštejnsku, Norsku a Velké Británii. Nevím o tom, že by ECDC uvádělo něco jako že by v ČR "mělo byt od března do dneška hospitalizováno cca 10.000 lidí". Pokud to však někde ECDC tvrdí, dejte prosím odkaz, ať si to všichni můžeme přečíst.

3 0
možnosti
DP

Čína i Rusko mají tu výhodu, že mají hodně obyvatel, takže mohou oželet ztráty na testovaných jedincích.

0 3
možnosti
JH

Pro ubožáky je i pandemie dobrá - kopnout si do nepřítele!

0 2
možnosti
VB

Jestliže Čína "už očkuje", proč upírá zásadní informace o vývoji onemocnění a účincích vakcíny, vč. ev. nežádoucích účinků, proč k tomu nepřizve zahranič. odborníky? A věřit na ruskou, příliš rychle vyvinutou "vakcínu"? Patrně jim nestačí pokrýt vlastní obyvatelstvo a už ji nabízejí Indii, a zajímalo by mě, kolik Rusů má k vakcíně důvěru. U WHO si lze ověřit hlavní zásady lékař. výzkumu vč. vývoje vakcíny, kdy je nutno dodržet určité fáze mj. ověřování na dobrovolnících vč. povinné reakce výzkumníků na objevení se nežádoucích účinků u některých jedinců. To nejde uspěchat.

0 2
možnosti
Foto

Vždyť také v závěru článku píšu, že se "k nám žádná vakcína na covid-19 z Číny ani z Ruska dovážet nebude". ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,18
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista