Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KW

007karel

28. 6. 2010 13:49
Můžete vše vidět na vlastní oči.

Na portálu Elektrika.cz budete mít možnost od 10.7.2010 shlédnout přednášku Ing. Cimbolince:

http://diskuse.elektrika.cz/index.php?new=1&topic=16505.msg112780

0 0
možnosti
KW

007karel

25. 6. 2010 11:56
Proč ve Strašicích strašilo?

Ve čtvrtek 24. června se konala ve společenském sále Základní školy K. Vokáče ve Strašicích přednáška Ing. Ivana Cimbolince z katedry Elektroenergetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT "O výsledcích výzkumu anomálních elektrických jevů ve Strašicích v r. 2009".

Záhada strašických hořících zásuvek, o které informovaly v minulém roce naše sdělovací prostředky, je tak konečně objasněna. Vzhledem k tomu, že v domku manželů Mračkových již nestraší a podivné úkazy přestaly být spojovány s duchy a nadpřirozenými silami, byl zájem o tuto přednášku tristně malý, či spíše mizivý. Přítomno bylo celkem 17 osob, z toho manželé Mračkovi z inkriminovaného "strašidelného" domku.

http://zpravy.idnes.cz/ocima-ctenaru.asp?idc=100625795

0 0
možnosti
KW

007karel

23. 6. 2010 13:08
Kdo si počká, ten se dočká ?

Muzeum Středních Brd ve spolupráci s Obcí Strašice a ZŠ Karla Vokáče ve Strašicích zve zájemce na přednášku Ing. Ivana Cimbolince z katedry Elektroenergetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT "O VÝSLEDCÍCH VÝZKUMU ANOMÁLNÍCH ELEKTRICKÝCH JEVŮ VE STRAŠICÍCH V R. 2009". Přednáška se koná ve čtvrtek 24. června v 18 hodin ve Společenském sále Základní školy ve Strašicích.!!R^

0 0
možnosti
KW

007karel

6. 5. 2010 7:59
Přesná citace

Na strašickém diskuzním fóru naleznete přesnou citaci z tiskové zprávy rokycanské pilicie:

"Neobjasněný zůstává důvod vypadávání elektrických jističů v domě, kdy se jedná s největší  pravděpodobností o technickou závadu a zjišťování příčiny této závady není v kompetenci řešení policie."

0 0
možnosti
KW

007karel

28. 4. 2010 8:24
Zavinění

Malá poznámka k diskutérům, kteří v případě Strašic hovoří o podvodu:

Zapojte se, prosím, do dlouhodobé diskuze (přečtěte nejdříve i staré příspěvky) na diskuzním fóru obce Strašice, které je k tomu určeno. Jak už někdo na strašicém fóru psal, hypotéza lidského zavinění je dobrá hypotéza. Ale chtělo by to trochu rozvést na danou realitu. Ve všední dny chodil malý Mraček do školy a v domku v době, kdy si vzal pan Mraček dovolenou a hlídal tu zmiňované poruchy, nebyl vůbec dopoledne přítomen. V té době se tu pohybovali pracovníci Čezu a vše v domku prohlíželi, protože neustále vypadávaly jističe. Co tedy provedl malý Mraček, který tu zřejmě (podle Vás) musel něco zanechat, že to nikdo z elektrikářů neobjevil ?

0 0
možnosti
KK

Santa1

28. 4. 2010 13:36
Re: Zavinění

U mě se pan Mraček znevěrohodnil, když ukazoval, jak mu v koupelně zajiskřilo mezi zásuvkou a vodovodní baterií vzdálenými od sebe asi metr. Aby k tomu mohlo dojít, bylo by zapotřebí napětí řádově 1.000.000 V. A to měla způsobit vodárna nebo lokomotiva v Rokycanech vzdálených vzdušnou čarou asi 8km. Na tohle teda solidní vědeckou hypotézu nevytvoří ani nositel Nobelovy ceny.

Pokud se bavíme o bludných proudech, pak různá přepětí, problémy s uzemňovací soustavou atd. jsou to, co může nastat. Ale ta pyrotechnická šou, to je vážně trošku moc a tyhle jevy taky skutečně žádný důvěryhodný svědek neviděl. A proto je takový problém se závěrečnými zprávami vědeckých a jiných institucí. Taky by Mračkovi měli zveřejnit vyšetřovací spis Policie ČR, kde se mladý Mraček k většině těch "srandiček" přiznal.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

28. 4. 2010 0:44
Rozumím tomu správně, že celý tento článek

je založen na vyprávění pana Mračka? :-)

0 0
možnosti
JZD

Jiří Z Doležral

3. 5. 2010 10:27
Re: Rozumím tomu správně, že celý tento článek

Toho co lže, jako když tiskne? Mluví o nesmyslných půlmetrových výbojích, které by bezproblémů zabily. Chlapeček údajně jeden schytal a tatínek mu v životu nebezpečném domě (kde tedy může dojít k výboji kdekoliv) půjčí na hraní vadasku a ještě ho s ní nechá fotit, jak měří "něco" na jakýchsi staniolových elektrodách zavěšených na lustru s rozbitou zářivkou? 8-o Tomu říkám výsměch pitomcům - záhadologům a pseudovědcům. ;-D;-D

0 0
možnosti
KW

007karel

27. 4. 2010 17:34
Malá poznámka k diskuzi

Někteří z diskutérů (a možná i čtenářů) jsou přesvědčeni, že závěrečná zpráva ČEZu byla zveřejněna a poukazují na novinové články a na web ČEZ, kde je jakési prohlášení s názvem Ve Strašicích nestrašil „poltergeist“, rodinu trápily bludné proudy. Nechci se Vás dotknout, ale v tomto případě se hluboce mýlíte. To, co uvádíte ve svém odkazu, je pouhá tisková zpráva mluvčího Sobotky. Ale závěrečná zpráva ČEZu z šetření úkazů (ani průběh a výsledky měření) ve Strašicích nebyla dosud nikde zveřejněna. Zrovna tak nebyla dosud nikde zveřejněna studie Ing. Cimbolince z ČVUT, na kterou se pan Sobotka odvolává.;-)

0 0
možnosti
KK

Santa1

27. 4. 2010 15:29
Nesmysly pokračují.

Totální nesmysl, cituji: V prázdných zásuvkách později docházelo k malým výbojům, vždy mezi nulou (vpravo) a kolíkem, na špici kolíku se objevoval vý­palek. - Elektřina si zjednodušeně řečeno hledá vždy cestu nejmenšího odporu. Vzduch je izolant a čím větší vzduchová mezera, tím vyšší odpor. Uvnitř zásuvky je vzdálenost svorky PE-kolík a N-středního vodiče (nulák) cca 3-4 mm. Vzdálenost vrcholu kolíku a nejbližší části svorky N je 24mm!!! Elektřina nebude dobrovolně protékat místem s několikanásobně vyšším odporem. Na tom videu jsou jakési ohořelé vodiče, ozve se nějaké cvaknutí a poté se objeví záblesk. Slušně řečeno: Nepřesvědčivé. Žádné popisované výboje v zásuvkách. Navíc každý, kdo pozoroval blesky ví, že světlo je rychlejší než zvuk. Odčeho asi bude to cvaknutí. 

0 0
možnosti
KK

Santa1

27. 4. 2010 15:36
Re: Nesmysly pokračují.

Dále cituji: Nikdy nedošlo rovnou k zahoření. Zásuvka postupně jiskřila, postupně černala a krabatěla, až se objevil nakonec (někdy dříve, někdy později) malý plamínek, který se dal lehce sfouknout. - Proboha, k téhle hovadině by se měl vyjádřit někdo z EZÚ, kteří testují elektrotechnické výrobky uváděné na trh, zapálit samozhášivý plast zásuvky elektrickým obloukem, takové tepelné účinky má leda tak TRVALÝ oblouk na úrovni svařovacích zařízení.

Na závěr jen dodám, že jsem elektrikář, bydlel jsem u nádraží a s bludnými proudy jsem si užil svoje, ale to co se uvádí v dosud publikovaných článcích je sbírka nesmyslů.

0 0
možnosti
J

jhami

27. 4. 2010 13:13
ČEZ k těmto jevům vydal závěrečnou zprávu 14.4.2010

Hezký den, upozorňuji, že ČEZ zveřejnil na svých stránkách zprávu vypracovanou odborníky z ČVUT - http://www.cezdistribuce.cz/cs/informace-o-spolecnosti/tiskove-zpravy/152.htmlV

0 0
možnosti
R

Rendlahopkirk

27. 4. 2010 16:43
Re: ČEZ k těmto jevům vydal závěrečnou zprávu 14.4.2010

Tož vašnosto, nepleťte si tiskovou zprávu mluvčího Sobotky se závěrečnou zprávou ČEZ z šetření strašických poruch. Ani závěrečná zpráva ČEZ s výsledky šetření, ani závěrečná zpráva Ing. Cimbolince z ČVÚT nebyly dosud zveřejněny;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,18
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista