Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve vysílání televize CNN Prima News prezident Miloš Zeman prohlásil, že se také nechá očkovat. „Nechám se očkovat, ale nebudu dělat žádnou televizní show před kamerami. Počkám si, první jsou zdravotníci a já se pak zařadím mezi všechny ostatní občany. Rád bych se nechal očkovat jen jednou, protože jehly nemám rád,“ řekl v pořadu prezident Miloš Zeman.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-ockovani-koronavirus-televize.A201227_110214_domaci_remy

0 0
možnosti
PC

Žádná druhá (třetí...desátá...) vlna by nebyla (nikde!), kdyby nebyla celosvětově uměle vyvolávána a kdyby se k viru přistupovalo jako ke všem ostatním virům!

Nastala by pravděpodobně běžná epidemie, typická pro sychravé měsíce, ale odezněla by stejně jako všechny epidemie, které tu byly předtím.

Pokud je nyní počet nemocných (i zemřelých) větší, vůbec to ještě neznamená, že kvůli covidu - mohou to být docela logicky i následky všech nesmyslných restriktivních opatření.

3 0
možnosti
Foto

Proč se ale zvýšená úmrtnost nad průměr minulých let tak těsně přimyká k číslům úmrtí na/s COVID?

Podle hypotézy o restriktivních opatřeních by měla křivka zvýšené úmrtnostikopírovat míru opatření. Například na jaře, kdy byla opatření přísnější, by podle té hypotézy měla být i velká míra celkově zvýšené úmrtnosti. Jenže u náz nic takového nenastalo.

0 0
možnosti
PN

Pane Wagner, to snad nemyslite vazne, nebo ano? " Vedoucí laboratoře Tilia Soňa Peková byla internetovými diskutéry na jaře považována za jednu z největších českých odbornic na koronavirus. Její předpovědi budoucího vývoje pandemie však nevyšly.”

Dr. Pekova predevsim o virech prakticky nic nevi a pokud vi, tak sve znalosti uspesne taji. Ty nesmysly, co pousti z pusy jsou v pohode jako PR (bylo skvele, o tom zadna), ale jinak jsou to kraviny.

Zacala s tim, ze ona vyvinula test na COVID. Na to staci rozeznat ctyri pismena, a to A, C, G a T (adenine, guanine, cytosine and thymine) a vedet, ze adenine se vaze na thymine a cytosine na guanine. Tohle zvladne pologramotny clovek. Nechci se dotknout virologu (coz se netyka Pekove, protoze neni virolog), vim, ze je potreba vybrat amplikon s konzervativni casti viru. Mimochodem, muj student strojniho inzenyrstvi si pripravuje testy sam, na horecku dengue, rakovinu, chromosome 21 a 18. Jinak normalni soudny clovek si testy na COVID nepripravuje sam, ale vzhledem k jeho (jeji) gramotnosti je tento clovek schopen najet na stranky WHO a tam si precist doporucene primery pro triplikaty (tri ruzne geny) COVIDu od Charite a ty si objednat. To same udelal na COVID muj student, abychom byli kompatibilni s jinymi laboratoremi a bylo mozne vysledky porovnavat.

Pohadka Pekove o zlevneni testu na COVID na 1/3 neni ani k smichu. My ho mame 100x levnejsi a to tim, ze pouzivame misto 20 uL roztoku jen 0.2 uL a tim padem mame 100x mene chemikalii. sice mame take 100x horsi citlivost a tohle mnozstvi je v realu neda pripravit, ale to se nemusi nikde vnucovat, proste to mame skvele :-).

Abych si to ujasnil, myslite tu Dr. Sonu Pekovou, na kterou bylo v lednu 2020 podano trestni oznameni za zproneveru asi 280 milionu vykazovanim nesmyslnych ukonu ve firme Chambon? Pry jen zamestnanec. No, byla sefova cele laboratore, takze jeji pohadky, ze vsechno delal Janousek a ona o tom nic netusila. Hezky den.

0 0
možnosti
HP

Asi jste nepochopil, co vlastně autor píše... To že chřipečkáři a odpůrci vakcín považovali (a dosud někteří ještě považují) Dr. Sonu Pekovou za jednu z největších českých odbornic na koronavirus (dokonce jim vykládala, jak byl uměle vytvořen v laboratoři) je prostě fakt. Buď nesledujete diskuse na internetu, nebo žijete mimo realitu. ;-)

3 2
možnosti
MK

Očkování má smysl tehdy, pokud jeho případné vedlejší účinky nejsou horší než choroba sama. Tuto podmínku splňuje například očkování proti tetanu.

Ale očkování proti chorobě, o které 90% nakažených ani neví? Proti chorobě, ze které nemám žádné obavy?

Děkuji, nechci.

5 0
možnosti
HP

Očkování je dobrovolné. Nikdo Vám ji necpe :-)

1 2
možnosti
Foto

J82i50ř70í 16K95i18n40d77l

19. 12. 2020 15:06

Molekulární genetička Soňa Peková, dne 3. 6. 2020 Domnívám se, že žádná druhá vlna nebude. Plošně mezi lidmi už se to šířit nebude. Tady jsme to vyčistili. Nabádám pouze k obezřetnosti před lokálními náhodnými výskyty, především po návratu z ciziny, kde epidemiologická situace není ještě vyřešená. Navíc tady u nás se nakonec, z dnešního pohledu, nedá mluvit ani o první vlně šíření koronaviru. Vlna je něco, co člověka, populaci, smete. A nic takového se vlastně v epidemiologickém slova smyslu v Česku nestalo. Její předpovědi budoucího vývoje pandemie po konci první vlny v Česku však vůbec nevyšly. Roman Janoušek, mediálně známá lékařka Soňa Peková a tři další lidé půjdou před soud kvůli finančním machinacím kolem firmy Chambon. Způsobili škodu za 24O milionů.

0 0
možnosti
Foto

J11i38ř70í 28K30i38n25d29l

19. 12. 2020 14:58

Po pravdě řečeno, virus SARS-CoV-2 způsobuje nemoc covid 19 a je to respirační onemocnění , které u 89 procent nemá žádný příznaky a nebo mírné nevyžadující hospitalizaci a v naprosté většině infekce se odehrává na úrovni sliznice dýchacích cest. Co se týká zemřelých tak ve statistce zemřelých na covid jsou zahrnuti ti u kterých byl po smrti zjištěn covid.

1 0
možnosti
VB

Vakcíny Pfizer a Moderna nebyly zatím (řádně) schváleny, pouze povoleny pro nouzové užití u širší populace (budou pokračovat další studie a pak tyto vakcíny možná získají ono řádné schválení). Sami výrobci informují, že tyto vakcíny nechání každého očkovaného, u někoho mohou být neúčinné (nikdy neexistuje 100% účinnost). Přehodnotila bych priority při očkování: zatím bych ho nabídla spíše mladším a zdatnějším (více vystaveným nákaze v profesi), se seniory s více nemocemi bych ještě vyčkala: u nich byly vakcíny zkoušeny jen minimálně, s málo účastníky. Západ. země to zpravidla řeší tak, že senioři se mohou o vakcinaci "aktivně" ucházet, nebude jim vnucována.

0 0
možnosti
HP

A co tím chtěl básník říci? U nás (jsme nebo nejsme vlastně podle Vás záp. zemí?) je snad vakcinace seniorům vnucována? Kterým nařízením ?? Můžete sem dát odkaz?

1 4
možnosti
Foto

R^

Také Vám přeji příjemné prožití Vánočních svátků.

A děkuji Vám za Vaše kvalitní informativní články v letech minulých a letos.

1 0
možnosti
LT

L95u22d77ě73k 95T48o93n38d58r

19. 12. 2020 12:10

Zatím jsem nikde nečetl, jak dlouho po očkování bude imunita trvat. Půl roku? Rok?

0 0
možnosti
JF

Kdo to ví, odpoví, odpoví nám na otázku co je lexikon ... lexikon je když ... ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista