Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolím si požádat vědce, kteří nahlédnou do zdejší diskuse, aby věnovali trochu času pod tě­mito řádky odkazovanému dokumentu. Zde je vidět jak byly již dříve odebírány vzorky a prove­dena analýza DNA, která nemá nic společného se současným skandálem. Zde najdete své dva kolegy a můžete si vyslechnout jejich vyjádření k testovaným vzorkům: Curt Nelson (University of Minesota) a Mehrdad Hajibabaei (University of Guelph). Tyto lze prostřednictvím internetu kontaktovat a vše si ověřit.

 

Zde dřívější odběr vzorků a výsledky analýzy :

http://www.youtube.com/watch?v=51ddKjAWJsE

1 0
možnosti
Foto

A něco pro náhodné čtenáře této diskuse, kteří se nikdy o danou problematiku nezajímali:

28. 2. 2013, 21:50 - Discovery Science - Pátrání po Yettim

Dokument, 50 min

podtitul - Zachycen okem kamer

0 0
možnosti

Podle mě žádný yetti není. Soudím tak z faktu, že se údajně vyskytuje po celé severní polokouli, a přesto ho nikdo nikde zatím neviděl. Jo, kdyby to bylo jedno velmi odlehlé útočiště, asi lze jeho existenci připustit, ale takhle? Mongolsko, Himaláje, Sibiř, Severní Amerika... Myslím, že je to jako s lochneskou.

2 2
možnosti

Ve vaší logice sasquatch, jako lochneska. To se až příliš podobá starému přísloví: hodinky, jako holinky - oboje se natahuje... Zřejmě jste skutečný odborník v oboru zoologie.

1 1
možnosti

Extremne skeptický sem uz jenom vuci te ,,vede¨  ktera se nazíva kryptozoologie. Nevim pani kolem toho  extremne moc  mlzi a vymejsli - nekde tam bude zakopanej ten pes. Kdyz je nejakej prevratnej objev takse publikuje   v renomovaných casopisech s dobrým ohodnocením. 

To zas, ze se  to objevuje jenom ruzne po forech hodne pachne jako nejakej sikovne vymyslenej mem.

2 2
možnosti
Foto

Zřejmě jste četl úplně jiný text než článek, který je nad touto diskusí. V článku se nehovoří o kryptozoologii, ale o genetickém výzkumu. Kryptozoologem není profesor Bryan Sykes z Oxfordu, ani v prvopočátku pětiletého výzkumu značně skeptická Dr. Melba Ketchumová není kryptozooložka. V jejím týmu působili Dr. Pat Wojtkiecicz, Aliece Watts, David Spence, Dr. An­dreas K. Holzenburg, Dr. Douglas G. Toler, Dr. Thomas M. Prychitko, Dr. Fan Zhang a Sarah Bollinger.

 

Který z těchto odborníků je kryptozoolog ?

1 1
možnosti
Foto

Doporučuji paní doktorce Melbě Ketchumové publikovat svoji práci na blogu IDnes. Vedle blogů pana Gabriela a pana Čelechovského to jistě najde svoje místo.

2 1
možnosti

Me vzdy fascinuji tihle vedci, kteri jsou skalopevne presvedceni, ze maji pravdu, maji jasne dukazy na urovni geneticke DNA, jsou schopni je kdykoliv dokazat a kdykoliv opakovane (pod kontrolou) jsou schopni verifikovat sve zavery....ale clanek o tak obrovskem a zasadnim objevu (ktery by si povazovalo za cest publikovat jakekoliv vedecke medium a pysnilo by se tim dalsich 100 let) publikuji v mediich typu "Blesk" :)R^ A vse s vymluvou, ze preci nebudou presvedcovat o sve pravde tu zkostnatelo vedeckou komunitu ! ;-D

1 2
možnosti
Foto

Možná jste si nepřečetl článek pozorně, neboť se tam píše o tom, že se paní doktorka zdiskreditovala, což je fakt.

Na druhé straně je třeba namísto rychlých soudů dočkat věcí příštích, neboť zde nejde o žádného amatéra.;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista