Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Skutečně zemřelo v listopadu víc lidí. Věřím, že i díky kombinaci Covidu s jinou nemocí https://zpravy.aktualne.cz/domaci/neobjasneni-mrtvi-cesko-ma-navic-stovky-zemrelych/r~eb3d3c863bbe11eb9d470cc47ab5f122/, protože záhadní "chybějící" covidoví dost přesně odpovídají očekávané falešné negativitě testů. Do října žádný nárůst zemřelých nebyl, ani v tzv. první vlně na jaře.

Nárůst lze nejspíš připsat vládní intenzivní kultivaci viru v populaci díky inteligentní "antikaranténě" v kombinaci s nárůstem komplikací způsobených odloženou léčbou, což též nařídila vláda. Dá se tedy shrnout, že kdyby slavná vláda nezasahovala do normálního průběhu zdravotní péče a třeba zvýšeně chránila ohrožené - jako za každé chřipkové epidemie - nemuselo k nárůstu úmrtí vůbec dojít.

Také odhad lidí, kteří již chorobou prošli, je konzervativně pře 800 tisíc, spíše ty 2 miliony prof. Jiřího Berana.

Teď se všichni proočkujeme a budeme děsně překvapeni, že zemřelých zas trochu přibylo - díky kombinaci komplikací po očkování se zanedbanou péčí. Ale musíme, jinak se do Německa už nepodíváme. A tím Německo skutečně utrpí, protože kdo by jim myl záchody a staral se o dědečky a babičky, když ne absolventky pedagogické fakulty v těžce chybějícím oboru němčina-angličtina.

https://www.youtube.com/watch?v=mkcRDiBeuxs

Ať žije mír!

0 0
možnosti
Foto

Víra je pěkná věc pro přijetí některého z Bohů či nebožského transcendentna.

Ale jste si naprosto jist, že je ji vhodné používat i na poznávání reálného světa? Nebylo by lepší použít některé z metodik používaných vědou?

0 0
možnosti
Foto

J80i26ř92í 81K52i11n19d27l

15. 12. 2020 16:27

Jaký je rozdíl mezi chřipkou a covidem ? Chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Oba viry se přenáší kontaktem, kapénkami, Pro COVID-19 má 80 % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 15 % nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a kyslík, a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilace Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou, lidi s rakovinou, a podobně. Mezi průvodními znaky chřipky je horečka, silná únava, bolest těla a svalů, suchý kašel a zimnice. Nemocný se ještě ráno může cítit dobře, ale odpoledne už je mu příšerně, Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění. Onemocnění COVID-19 se oproti chřipce projevuje postupně. Většinou ho provází horečka, suchý kašel a znatelná dechová nedostatečnost Covid se dětem vyhýbá, ale chřipka jim způsobuje hnisavé záněty plic.

0 0
možnosti
Foto

No vida. Proti Vašim předchozím vyhlášením přibylo 5% závažných případů. Znamená to, že se podle Vás nebezpečnost toho viru za poslední měsíc a půl o tolik zvýšila?

Ale naopak v tomto příspěvku chybí Vaše obvyklé hlášení o pořadí letošního roku v počtu zemřelých od roku 2015.

Odkazuji se tímto na Vaše tvrzení z konce října. Vizme jako jeden příklad za všechny: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog/diskuse.aspx?iddiskuse=A201027_759792_blogidnes&vlakno=103787538 .

0 0
možnosti
Foto

Na jaře jeho propočty donutily vládu k rychlé akci proti koronaviru, teď šéf Direct pojišťovny Pavel Řehák říká: „Musíme se spojit a provést rychlé proočkování populace“. Podle Pavla Řeháka je třeba aby distribuce a očkování probíhaly co nejefektivněji. „Když se porovnáme s ostatními zeměmi, většina z nich plánuje mít proočkováno 20 až 25 procent populace na konci prvního kvartálu. My tu kalibraci zatím máme zhruba na deset procent. Můžeme být rychlejší a myslím, že se máme bavit bez jakékoliv politiky - o tu tady vůbec nejde. Je v národním zájmu, abychom se co nejrychleji proočkovali do normálního fungování. Každý den a každý měsíc fungování v tom, co dnes máme, je strašně drahý z pohledu životů, ekonomiky i společenské nálady,“ míní Řehák.

1 0
možnosti
Foto

J24i97ř81í 26K91i79n72d20l

15. 12. 2020 16:12

Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. se v polovině března podílel na vzniku velkého koronavirového manuál u Pokud velmi intenzívně testujeme, je logické, že nacházíme více pozitivních případů. Prokázaná přítomnost viru v organismu člověka však ještě neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní, neškodný nebo se s ním člověk jen setkal a k onemocnění nedošlo. Jde tedy o bezpříznakovou infekci. Proto tvrdím, že množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá, neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná virová infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce denně. Opakovaně již mnozí lékaři konstatovali, že až kolem 95 % osob, u kterých byl covid-19 odhalen testy, má bezpříznakový, případně lehký průběh.

0 0
možnosti
Foto

Covid19 je trochu silnější chřipka a proto bychom se měli chovat jako při každé jiné chřipkové epidemii.

1 0
možnosti
HP

Tedy je zřejmé, že někteří se před ním mohou chránit očkováním, tak jako se někteří lidé vakcínou chrání před klasickou chřipkou. A je na každém z nás, jak se rozhodne.

2 0
možnosti
Foto

Společnosti Moderna a BioNTech navrhly každá svou messengerovou RNA, kterou by bylo možné nasadit do buněk ke stimulaci imunitní odpovědi. Výsledná účinná látka je podávána formou injekce, přičemž obě vakcíny vyžadují dvě dávky s odstupem několika týdnů. Liší se však svou chemickou strukturou, způsobem, jak jsou látky vyráběny, a tím, jak transportují mRNA do buněk. Vznikly tak možné mRNA vakcíny na covid-19 pro klinické studie, tedy testování na lidech. BioNTech potřeboval silného partnera pro výrobu vakcíny, a tak se spojil s Pfizerem, především proto, že obě společnosti už dříve spolupracovaly na vývoji vakcín mRNA proti chřipce. Společnost Pfizer pak zahájila zkoušky s prvními dobrovolníky 27. července (ve stejný den jako Moderna) na University of Rochester.

3 0
možnosti
JK

Stručně , jasně napsáno . Doufám , že lidé chytnou rozum do hrstí a budou se očkovat , jinak budeme nosit roušku do smrti .

5 1
možnosti
Foto

Až se necháte očkovat a přežijete to, pak se možná pár lidí přidá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,18
  • Průměrná čtenost 2417x
příležitostný publicista