Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

iski

26. 4. 2012 20:24
Děkuji a chválím

Děkuji a článek, který je napsaný poutavě a věcně a za roztříděná videa. Naštěstí nic takového doma nemám. Přeji pěkný den a fandím :-)

3 0
možnosti
G

Gore

26. 4. 2012 14:37
Dokaz pre pana Wagnera o podvode

Minimalne jedno video z Australie je podvod a jasne to v nom vidno. Z toho logicky vychadza, ze podvodom su VSETKY. Panko ktory ich toci si nasiel milu zabavku ako sa v busi nenudit, sucasne si na dovercivych ludoch zvysovat sledovanost a dokonca si robit reklamu na svoj film.

Ide konkretne o video "Tancici pohovka", kde v druhej casti lietaju veci na zem. Najprv lietaju samotne dvierka, nasleduje strih, kedze lanka musia byt v inych polohach a zavadzali by si.

V sekunde 1:25 sa pohne vacsi predmet na zemi, pretoze lezi na nitke, ktora je potiahnuta a stiahne tak drziak riadu. O dve sekundy na to je vymrsteny druhy mensi predmet, ktory zase lezi na nitke, ktora potiahne smetny kos.

Oba predmety sa pohnu presne v tom momente, v akom by sa pohli, keby ste si tam tie neviditelne lanka predstavili. Na mieste toho australcana by som toto video z youtubu stiahol, kedze ho usvedcuje z podvodu.

Pekny den prajem a je mi vas trosku luto.

1 0
možnosti
HP

Evabezjablka

2. 5. 2012 12:59
Re: Dokaz pre pana Wagnera o podvode

Je mi vas trosku luto, lebo ste svoje tvrzení "video z Australie je podvod" vůbec nedokázal. Za důkaz vydáváte prachobyčejné spekulace, které jsou pouhým nactiutrhačstvím. O tom, co je dokazování, nemáte nejspíš ani potuchy.

0 0
možnosti
KW

007karel

17. 4. 2012 10:34
POLTERGEIST v Čechách

I u nás měl, a to na konci roku 2011, znovu takzvaně řádit poletgeist (21.11.2011) : „Několik oby­vatel Chlumu bylo svědkem paranor­málního jevu nazývaného Poltergeist. V domě jednoho z oby­vatel Chlumu se začaly dít události, pro které neexistuje v dnešním světě logické vysvětlení a kte­rým se dá jen těžko uvěřit. Svědkové popisují případy, kdy z ničeho nic začaly praskat kompotové sklenice ve sklepě a roztříštily se na kousíčky, kořenka z poličky prolétla kuchyň a rozbila se o zeď, plná pivní láhev prolétla z chodby a zarazila se hrdlem do dveří. Převrhával se těžký nábytek jako jsou skříně, knihovna plná knih. Svědkové popsaly i případ, kdy se převrhla i těžká pračka. Hrnek vlétl do okna a zůstal ve skle. Kdo tyto jevy neviděl a nezažil na vlastní kůži, většinou neuvěří a vyprávění svědků považuje za žert či pomatení mysli. Snad se někdy pro tyto jevy najde nějaké vysvětlení“ (http://www.decin-chlum.cz/aktual2011.php).

2 0
možnosti
KW

007karel

17. 4. 2012 10:34
Co je to POLTERGEIST

Co je označováno pojmem POLTERGEIST podrobně osvětluje Otevřený dopis Českému klubu skep­tiků Sisyfos, kde se, mimo jiné, říká: Ovšem i v případě fenoménu zvaného POLTERGEIST, leckdy v tisku označovaného za projev činnosti strašidel či duchů (stejně tak jako UFO za projev činnosti mimo­zemš­ťanů), se ve skutečnosti jedná o neoprávněné směšování pojmů, totiž že ten, kdo po­u­žije slova POLTERGEIST, tím má současně au­tomaticky považovat za prokázané, že jde o pro­jev čin­nosti strašidel či duchů. I zde se jedná evi­dentně o typicky chybné zkratové myšlení, které nemá ve vědě přirozeně co dělat, čili tato implikace prostě a priori neplatí.

2 0
možnosti
MP

Martin5.35

10. 4. 2012 13:21
Poltergeist v Čechách

Tak jsem místo práce číhal na PG. Vzhledem k tomu, že mám pouze jeden mobil, hledal sem náhradní řešení, nakonec mi přišla nejlepší dřevěná sponka do vlasů s minimem kovů, abych nebyl nařčen z podvádění s magnety. Duch si jí také oblíbil a když sem mu jen dvakrát( je opravdu učenlivý!) přehrál video s roztočeným mobilem na zemi, tak to také zvládl a já to úspěšně natočil.

http://tinypic.com/r/2dsokyt/5V

1 0
možnosti
MT

Fermi

10. 4. 2012 13:30
Re: Poltergeist v Čechách

Čaroděj!!! :-) U mě máte potlesk a nehynoucí obdiv. R^

0 0
možnosti
LS

Los Skeptikos

9. 4. 2012 19:34
Pro nick „Fermi“

Výše u článku chybí jedno důležité australské video s telefonem ručkou, kde autor píše: „Podařilo se mi zachytit zá­běry toho, jak si poltergeist hraje s jiným telefo­nem dole v mé kanceláři. Ten spadl z pultu a tak jsem ho nechal na zemi, abych zjistil, zda se bude i nadále pohybovat“. U tohoto roztočeného telefonu se ukazuje, že by opravdu bylo (samozřejmě za předpokladu že nejde o podvod) co měřit :

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=jPzo3HU7P0E

0 0
možnosti
MP

Martin V2

9. 4. 2012 21:05
Re: Pro nick „Fermi“

Pozoroval a filmovat tyto jevy i někdo jiný než autor těch videí?

0 0
možnosti
KW

007karel

9. 4. 2012 19:01
I u nás podivné jevy pokračují

I u nás měl, a to na konci roku 2011, takzvaně „řádit poletgeist“ (21.11.2011): „Několik obyvatel Chlumu bylo svědkem paranor­málního jevu nazývaného Poltergeist. V domě jednoho z obyvatel Chlumu se začaly dít události, pro které neexistuje v dnešním světě logické vysvětlení a kterým se dá jen těžko uvěřit. Svědkové popisují případy, kdy z ničeho nic začaly praskat kompotové sklenice ve sklepě a roztříštily se na kousíčky, kořenka z poličky prolétla kuchyň a rozbila se o zeď, plná pivní láhev prolétla z chodby a zarazila se hrdlem do dveří. Převrhával se těžký nábytek jako jsou skříně, knihovna plná knih. Svědkové popsaly i případ, kdy se převrhla i těžká pračka. Hrnek vlétl do okna a zůstal ve skle. Kdo tyto jevy neviděl a nezažil na vlastní kůži, většinou neuvěří a vyprávění svědků považuje za žert či pomatení mysli. Snad se někdy pro tyto jevy najde nějaké vysvětlení“. (http://www.decin-chlum.cz/aktual2011.php).

4 0
možnosti
KW

007karel

8. 4. 2012 7:41
Co je to POLTERGEIST

Co je označováno pojmem POLTERGEIST podrobně osvětluje Otevřený dopis Českému klubu skep­tiků Sisyfos, kde se, mimo jiné, říká: Ovšem i v případě fenoménu zvaného POLTERGEIST, leckdy v tisku označovaného za projev činnosti strašidel či duchů (stejně tak jako UFO za projev činnosti mimo­zemš­ťanů), se ve skutečnosti jedná o neoprávněné směšování pojmů, totiž že ten, kdo po­u­žije slova POLTERGEIST, tím má současně au­tomaticky považovat za prokázané, že jde o pro­jev čin­nosti strašidel či duchů. I zde se jedná evi­dentně o typicky chybné zkratové myšlení, které nemá ve vědě přirozeně co dělat, čili tato implikace prostě a priori neplatí. Více zde:

http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/243942/Otevreny-dopis-Ceskemu-klubu-skeptiku-Sisyfos.html

4 0
možnosti
MP

Martin V2

8. 4. 2012 18:44
Re: Co je to POLTERGEIST

Divné - Název je složeninou dvou německých slov polterig (hlučný) a Geist (duch).

A Vy si myslíte, že to duch není i když to pojmenujete duch.

:-)

0 0
možnosti
P

PosteRestante.2

8. 4. 2012 6:46
Pro pány Rendlhopkirk a Los Skeptikos

Pánové, napište už konečně něco obsažnějšího. Na rozdíl od většiny ostatních diskutujících zde jen mlátíte prázdnou slámu. Někdy mám dojem, že se za těmito pseudonymy skrývá zase jen autor tohoto blogu a hraje si na Dr. Jekylla a pana Hyda.

0 0
možnosti
KW

007karel

8. 4. 2012 7:45
Re: Pro pány Rendlhopkirk a Los Skeptikos

Kdy už si založíte ten svůj blog ? Jistě byste měl čím oslovit širokou veřejnost:-)

3 0
možnosti
S

studeny_cumak

7. 4. 2012 14:15
Bohužel jsem nikdy neviděl poltegeistra

ani jiné strašidlo. ;-(

Kromě vás.

0 0
možnosti
R

Rendlahopkirk

7. 4. 2012 14:49
Re: Bohužel jsem nikdy neviděl poltegeistra

To se vám to plive po lidech ze svého teplíčka od počítače a hlavně ze své anonymity, že ?;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista