Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Foto

Není bez zajímavosti, že i když přímé nebezpečí z občasného příjmu kyseliny mravenčí v nízkých koncentracích nehrozí, na čemž se shoduje i řada našich vědců, nesmí být v EU v souladu s legislativou uváděny na trh potraviny s jejím přídavkem a po zjištění, že pravidlo nebylo dodrženo, musí být výrobek stažen z trhu. Přičemž v USA je kyselina mravenčí stále uznávána jako bezpečná látka se statutem GRAS (Generally Recognized As Safe), neboť je potravinářskou přídatnou látkou, podléhající kontrole a schválení tamějšího Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), kdy je mezi kvalifikovanými odborníky obecně uznáváno, že její použití bylo dostatečně prokázáno jako bezpečné.

Což bude zřejmě tím, že tamější vědecká obec nejspíše nedosahuje takové odbornosti, jaké dosahují týmy „expertů“, ovlivňujících rozhodnutí Evropské komise (EK).

1 0
možnosti
Foto

Možná jsem to přehlédl, ale jaké je energetická účinnost celého procesu?

Pokud se vloží 1kWh elektrické energie do pochytání CO2, jeho přeměně všemi popsanými rerakcemi v reálném zařízení na syntetické palivo a přeměně toho paliva zpět na elektrickou energii, kolik té elektriické energie nakonec bude?

0 0
možnosti
HP

Pokud hledáte vyčerpávající informace, najdete je u původních zdrojů. Pokud jsem to nepřehlédla, pod tímto článkem se základními informacemi jsou odkazy.

0 0
možnosti
HP

I když kdo ví, co všechno nás v roce 2050 čeká...

1 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 13,00
  • Průměrná čtenost 2178x
příležitostný publicista
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.