Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Není bez zajímavosti, že i když přímé nebezpečí z občasného příjmu kyseliny mravenčí v nízkých koncentracích nehrozí, na čemž se shoduje i řada našich vědců, nesmí být v EU v souladu s legislativou uváděny na trh potraviny s jejím přídavkem a po zjištění, že pravidlo nebylo dodrženo, musí být výrobek stažen z trhu. Přičemž v USA je kyselina mravenčí stále uznávána jako bezpečná látka se statutem GRAS (Generally Recognized As Safe), neboť je potravinářskou přídatnou látkou, podléhající kontrole a schválení tamějšího Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), kdy je mezi kvalifikovanými odborníky obecně uznáváno, že její použití bylo dostatečně prokázáno jako bezpečné.

Což bude zřejmě tím, že tamější vědecká obec nejspíše nedosahuje takové odbornosti, jaké dosahují týmy „expertů“, ovlivňujících rozhodnutí Evropské komise (EK).

  • Počet článků 408
  • Celková karma 13,40
  • Průměrná čtenost 2323x
příležitostný publicista