Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

oneill

8. 10. 2011 9:45
Je to předražené

Návratnost skutečných nákladů kontaktního zateplení je zcela reálná a k tomu je výhoda rovnoměrnější teploty v bytě, nižšího výkonu topení  a s tím spojeného prachu.

To, že v běžná cena na třípokojový byt je 400 tisíc kč nevypovídá o návratnosti. V té ceně jsou okna (návratnost oken záleží na stavu těch původních), výtahy, vchody a někdy i střecha a rozvody. Úpravy, které nesouvisí s teplem není možno započítat do návratnosti.

I když se mnou hodně lidí nebude souhlasit, reálné náklady na kompletní rekonstrukci běžného osmipatrového domu jsou poloviční než se platí na našem bytovém družstvu (těch 400). Jednak si to jde spočítat (na internetu jde zjistit i cena rekonstrukce výtahu od odborné firmy - 1,2 mil. kč pro 8 pater), druhak to vím od známého z jiného města, kde mají poctivější družstvo.

Takže je to dobrá investice, ale hlavně pro společenství vlastníků, kteří to vybírají firmu bez korupce !

0 0
možnosti
S

strasnypes

8. 10. 2011 9:38
Jejda

Pán si rád listuje v ročenkách a disertačních pracích. Říci, že je chytřejší koupit si akcie některých firem než vyměnit okna v paneláku může jenom člověk odtržený od reality. Že je lepší naučit lidi větrat. Vy jste asi viděl paneláková okna z vlaku - jsou zkroucená, špatně se zavírají, špatně se natírají, kování je po dvaceti letech odepsáno a o nějaké těsnící funkci nelze mluvit. Když fouká vítr, tak záclony lítají a v zimě promrzá zeď kolem oken. A vy tu jdete teoretizovat a dokazovat vybranými statistickými údaji :)).  Nová okna s dobrým těsněním a správně osazena ušetří domácnosti peníze, sníží se hluk a podstatně se zlepší komfort bydlení, o tom, že vypadají líp ani nemluvím. A k zateplení -  u panelů bez polystyrénové vložky se jednoznačně vyplatí zateplit - jednak se často vyskytují nedostatky - vady v panelu, pak vlivem tvorby rosného bodu zevnitř panelu vznikají plísně - toto se zateplením vyřeší a skutečně se ušetří na vytápění. V létě pak není v bytech tak teplo.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

8. 10. 2011 9:47
Re: Jejda

Jestli se "vyplatí" zateplit, měnit okna atd., toť otázka...

Pokud člověk bere v úvahu i takové věci, jako tepelnou pohodu, tak se vyplatí - přinejmenším ta okna, od kterých to táhne, určitě.

Přepočet na peníze už tak optimistický závěr nedává. Návratnost zateplení formou ušetřených nákladů na topení málokdy vyjde pod dvacet let, spíš víc. Tedy pokud člověk zatepluje za své. Pravda, huráakce "zelená úsporám" tady tu jasnou matematiku poněkud zdeformovala.

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

8. 10. 2011 8:13
Zdražování energie.

Před 7 lety mě stála 1kWh el. energie 0,96 Kč. Vloni to bylo již 2,6 Kč! Nějek mě do toho matematicky nepasuje ten 4% roční nárust!:-/

0 0
možnosti
R

roman36c

8. 10. 2011 8:16
Re: Zdražování energie.

Protože se jeho geniální výtvor zasekl v roce 2003. Další údaje nesehnal, tak je považovat za nepodstatné.

0 0
možnosti
AN

TondaN

8. 10. 2011 7:47
nedej te nakecy,autore

máte to dobře srovnáno:-)

0 0
možnosti
R

roman36c

8. 10. 2011 8:15
Re: nedej te nakecy,autore

Tj. Hlavně když ten blb do toho plete platy a důchody, což je naprosto irelevantní údaj. Nechápu proč by mě mělo těšit že vlastně za energie vydávám vlastně stejně jako v roce 1989, když za ně můžu dávat o 40% míň. To že ceny paliv na světových trzích stoupají je neoddiskutovatelný fakt. Jenže to by ten mamlas musel brát v potaz ekonomiku kde funguje tržní hospodářství déle než u nás. To že mu to v tomto případě vychází je spíš náhoda.

0 0
možnosti
C

czernej007

8. 10. 2011 7:39
teoretické žvásty

z hloupých keců je mi nanic,pro mě je daleko důležitější realita a skutečnost,kterou si můžu sám ověřit a z vlastní praxe vím,že na stejném sídlišti,stejný panelový dům, ve kterém bydlí kamarád a má ho zateplený a když porovnám svůj byt , který není zateplen,tak jsou to tak propastné rozdíly,že jsem to ani nechápal,když on měl v zimě zastavenou půlku radiátorů v bytě a měl tepleji ,než já,který jsem musel topit v každé místnosti,přitom byty jsou přibližně stejně situovanéRv

0 0
možnosti
R

roman36c

8. 10. 2011 7:31
Bože to je blábol.

Bydlel si někdy v paneláku? A jak si o okno pečoval? Má měl všechna okna na západ. Při sebemenším větříku vyluzovaly neuvěřitelné zvuky připomínající meluzínu z pohádky. Šly blbě otevírat, ještě hůř zavírat. A jejich mytí? Peklo. Jen to šroubování mi lezlo dost na nervi. S plastovými okny pohoda. Nefičí, nic nevrže, nemusím neustále kupovat nějaké těsnění,mytí je velmi snadné, navíc myju jen polovinu skel. Další výhodou je otevírání. Nesmyslné točící okno nahradilo okno s normálními panty, takže ani člověk v osmém patře nemusí mít strach že se s ním otočí a on vypadne. O výhodě použití ventilačky, nebo sítě proti hmyzu snad ani není potřeba psát. Za další fasáda. Ta zkrátka být udělána musí. Mezi spáry v paneláku po každém dešti zatékalo. I přes časté záplatování kdoví čím se stejně po chvíli mapy v rohu obejváku objevovaly. A jak je to s úsporami? To každý pozná na svých účtech. A je to velké překvapení.

0 0
možnosti
SS

Svent

8. 10. 2011 7:40
Re: Bože to je blábol.

co chces od ucitele jeste ex

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik