Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Urazili hlavu státu

Podobné žblebty slýcháme opakovaně, když si někdo dovolí kritizovat nejchytřejšího liberálního ekonoma na světě, politika v pravdě národního, architekta světové pověsti, příslušníka naší současné nejvýznamnější spisovatelské rodiny, ekologa, pedagoga, před jehož kvalitami bledne i Jan Ámos Komenský.

Urazili hlavu státu

 

Podobné žblebty slýcháme opakovaně, když si někdo dovolí kritizovat nejchytřejšího liberálního ekonoma na světě, politika v pravdě národního, architekta světové pověsti, příslušníka naší současné nejvýznamnější spisovatelské rodiny, ekologa, pedagoga, před jehož kvalitami bledne i Jan Ámos Komenský.

To si o sobě ovšem myslí pouze on. Celý svět se díval, jak si strčil cizí pero do kapsy, jak si myslí, že jediný na celém světě ví, jak řešit ekonomické problémy. Když celý svět zaváděů šrotovné na automobily, tak on jedimý na celém světě, věděl, že se na to musí zcela jinak. Když ve Spojených státech krachovaly banky a pojišťovny jako následek ultraliberální politiky předchozího amerického prezidenta, dalšího světového myslitele G. W. Bushe, tak Václav, Mirek a Miroslav tvrdili, že naše ekonomika je přeregulovaná, že evropská komise příliš reguluje. Asi si někdo nechce pamatovat na jiné myšlenkové výplody našeho prezidenta, že soukromé banky nemusíme hlídat, že kapitálový trh se reguluje sám, že nezná špinavé peníze atd. Samotinký prezident jako jediný v celé republice ví, jak má vypadat Národní knihovna, a tak bychom mohli pokračovat.

Tento génius z přelomu století dnes „rozhodně vetoval, že by za milostmi mohla být korupce“.

Nemusíme si tedy dělat starosti, náš prezident nad vším bdí, nad vším dohlíží, vše má pevně v rukou. Můžeme se na „beton“ spolehnout, že by někde byla nějaká „černá ovce“. Náš největší spisovatel má vše pevně v rukou.

 

Nevím, kdo po 22 letech zkušeností s naším prezidentem něčemu takovému může věřit. Politikové kolem ODS se dísky jejich fanatického okruhu stoupenců, často podnikatelů buď všeho schopných nebo tedy řekněme na rovinu neschopných, v roce 1998 rescuscitovali a budou to táhnout do nekonečna, vždy se najde dost voličů, kteří by pro sebe chtěli snížit daně a zvýšit je většině obyvatelstva.

Neměli jsme v historii většího génia, než je Václav Klaus. To si ovšem myslí ty fanatické důchodkyně, které jsem zažil, jak potichu někomu šeptají, že to je náš nejchytřejší člověk.

Doufám, že brzo bude prvním člověkem na světě, který současně dostane Nobelovu cenu za mír, za literaturu, za ekonomii a možná jej někdo navrhne i na Fieldsovu cenu (To je cena pro mladé matematiky do 40 let, která se uděluje jednou za 4 roky u příležitosti Světového kongresu matematiků).

Máme takové politiky, jaké jsme si zvolili. Stále platí, že se Václav Klaus těší velké důvěře voličů. Je to přece „náš velký prezident“.

Zdá se, že celý svět špatně viděl šot z Chile. Nevím, jestli zrovna Vy hltáte „Zápisky z cest.“

Není tomu tak dávno, jak dostal na nějakém knižním veletrhu cenu za tyto zápisky. Já osobně se za našeho prezidenta stydím.

Možná, že jej budoucí prezident Přemysl Sobotka navrhne na státní vyznamenání a Václav to sám potvrdí, a pak si cenu bude sám předávat. Jako Marek Eben a Cena TýTý. Možná, že dostane Podvazkový řád. Ten se asi už neuděluje. Když jsem provozoval protiklausovské stránky, tak mi soudruzi z ODS posílali (nepodepsané) SMS, že na mě podají trestní oznámení.

Ano, urazili ústavního činitele, demokraticky zvoleného představitele, který pro nás usilovně pracuje již 22 let, tedy déle než Gustáv Husák nebo Milouš Jakeš.

Může přijít někdo ještě horší

.

Bacha na to, Václav publikuje a je to profesor. Jak říká další intelektuální hvězda konzervativního ražení, vyučená šička a úspěšná zpěvačka, Lucinka: „pan profesor nám to vysvětlí“. Jen nevím, jestli by tomu Lucinka rozuměla. Ale zpívá „krásně“.

Na rozdíl od vyhrožujících autorů SMS, já se podepisuji.

 

Aktualizace 22. 11. 2011: Kde jsou ty polopravdy a lži, kde je ta snižená inteligence? Václav Klaus se stal "profesorem". když byl premiérem, pokud stále platí to, co platilo dříve, tak jej ke jmenováním profesorem navrhl jeho podřízený, tedy ministr školství. Jan Švejnar uvádí, že byl v komisi, která rozhodovala, zda má nebo nemá být profesorem, a že souhlasil s jmenováním profesorem na VŠE, ale že by měl problém souhlasit s titulem profesora na nějaké renomované zahraniční univerzity. Stačí si přečíst, co uváděli depeše, které zveřejnil Assange a WikiLeaks, američtí diplomaté si dopisovali, že si o sobě hodně myslí. Co se týká funkce prezidenta, je to podobné jako s funkcí premiéra, stačí vybrat někoho, kdo má odborné a životní zkušenosti, vzdělání a kdokoliv se vynoří z kanálu, tak se "osvědčí" a lidé si jej "oblíbí". Stačí si vzpomenout na jmenování Jana Fischera premiérem. bylo dost hlasu, že by neměl být premiérem, protože jej nikdo nevolil, Nyní si jej lidé natolik "oblíbili", že by jej volili i na prezidenta.

Asi podstatná část VEŘEJNOSTI nepochopila, že podstatná část politiků vyniká tak akorát velkými ambicemi a hrabivostí. Řada z nich jsou naprosto druhořadí odborníci. Mezi kandidáty na prezidenta byl i Ívan Wilhelm a Illnerová, tedy tehdejší rektor Univerzity Karlovy a prezidentka Akademie věd. prostý lid jejich kandidaturu odmítali, protože nevystrkovali pravidelně zadnici v televizi. Nebyli dostatečně "renomovanými osobnostmi"

Mimo napadání, že uvádím lži a polopravdy, milí kritikové, sesmolte laskavě něco sami a dejte dohromady myšlenku a argumenty. Toho, milí Odésáci jaksi nejste schopni. Soudruzi z ODS jsou poněkud rigidní. Ano, Václav Klaus je "náš nejlepší člověk". Ale argument se nenajde

 

RNDr. Karel Vašíček

www.mathpublishing.eu

Autor: Karel Vašíček | úterý 18.10.2011 18:10 | karma článku: 25,06 | přečteno: 1326x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik