Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odejděte, dokud je čas! otevřený dopis členům ČSSD

Tento dopis nepíšu jako někteří, kteří tak činili z anonymní e-mailové adresy a své útoky směřovali členům, jejichž seznam získali zřejmě poloilegálním způsobem.  

Otevřený dopis členům ČSSD.

 

 

Jediná šance, jak ještě zachránit, co se zachránit dá, je požádat celé širší vedení ČSSD, aby opustilo své funkce. Hrobařem ČSSD je nejen Jan Hamáček, který se angažoval, aby ČSSD vstoupilo do vlády. Jako jiní tak činil proto, aby získal další velmi dobře placenou funkci, bez ohledu na zájem řadových členů a potenciálních či skutečných voličů.

Jediný předseda ČSSD, který za posledních více než 10 let za něco stál, byl Jiří Paroubek. Je příznačné, když vyhrál volby a vytáhl řadu dalších kandidátů do Poslanecké sněmovny, tak se naštval a opustil svoji předsednickou funkci. Pak ho ti, kteří mu vděčiliza mnohé a řekněme si to na rovinu, téměř za vše, začali špinit a pomlouvat. Někteří „zasloužilí“ členové strany neumí nic jiného, než šplhat s přírazem a podrážet. To byla v mnoha případech hlavní kvalita některých zasloužilých partajníků.

 

Stačí se podívat na poslanecký klub ČSSD: Onderka, který začínal jako vozmistr a mechanik, pak zjistil, že je vlastně génius a stal se z něj vynikající politik. Je příznačné, že když se řešil jeho zázračně získaný titul „Bc.“, kterým se ostatně může chlubit jen trouba, tak když novináři řešili jeho bakalářskou práci, tak na ně, jestli se nemýlím, posílal advokáty.

Lodník Foldyna, který cca 20 let po vyučení získal maturitu a „dokáže se dostat do médií“, způsobem hodným tak akorát členů Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Klenotem je samotný předseda strany, který uvádí, že s vyznamenáním vystudoval gymnázium, plynně hovoří, jak uvádí, asi 7 jazyky, jen se mu jaksi nepodařilo dokončit FF UK v letech, když už studoval opravdu každý nejen gymnázium, ale i univerzitu, a kdy nechali prolézt každého, kdo se udržel na nohou.

A co Bc. Milan Chovanec, který zázračně vystudoval, domnívám se, myslím správně, Právnickou fakultu ZČU, kterou dokázali studovat někteří geniální podnikatelé i z vazební věznice, jako developer R. Vítek, nebo jiní, kteří byli usvědčeni a odsouzeni za podvody. „Zářný“ životopis nejen Chovance nevadil ani Sobotkovi, ani Hamáčkovi.

Ve svém posledním dopise členům ČSSD uváděl předseda Hamáček, že ČSSD ctí dohody a že ČSSD stojí za tím, že ministra doc. Antonína Staňka je třeba vyměnit. Pan docent je jediný člen poslaneckého klubu, který má větší odborné renomé. Pan Hamáček uvádí, že tweety p. Staňka ukazují, že je třeba jej vyměnit. Pana docenta by měl nahradit absolvent gymnázia, místopředseda strany Šmarda, který se po maturitě věnoval „poradenství“. Kdo si od něj mohl nechat radit, nad tím, ať se každý zamyslí sám.

Vyměnit potřebuje zjevně někdo jiný a není to jen předseda strany, ale zjevně celé širší vedení strany. S polovinou vedení a poslaneckého klubu si inteligentní člověk vytře zadek.

Části členské základny a tehdejšího vedení nevadil vyučený železničář Stanislav Gross, který byl „komuativní a populární“. Tak jste si ho vybrali jako nejmladšího ministra a předsedu vlády a bylo to jako za socialismu: jsi zasloužilý soudruh, budeš studovat. Jak dopadl, všichni víme, ke konci života prosil za odpuštění.

Vedení nevadil Vladimír Dryml, Petr Wolf, Snitilý, Rath a další. Dosud jim nevadí ani , superambiciozní JUDr. Miroslav Antl, který na státním zastupitelství „bojoval proti zločinu“, česky řečeno, systematicky se velebil a tlačil do médií. Ostatní státní zástupci v HK jej proto pochopitelně měli plné zuby. Pak se sám zachoval jako gauner, protože se opil a řídil pod vlivem alkoholu a potom se vší mocí vyhýbal zaplacení pokuty. Jeho „kouzlo“, zdá se, ještě nepominulo. Nevím, zda ještě stačí učit základy práva na UHK. Od jeho studentek jsem slyšel, že se chlubí, že byl opět přistižen pod vlivem alkoholu.

Jak zazářil, tak rychle pohasl „PhDr. Marcel Chládek, MBA“. Nadějný a perspektivní politik. Ve svém životopisu uváděl, že deset let učil na základních a středních školách, úzkostlivě přitom tajil , co vlastně učil. Potom v sobě objevil politického génia a už jako politický exponent si udělal PhDr. a MBA. To MBA, které dnes má každý trouba, často i ten, který nemá ani to hrdé „Bc.“.

 

Patolízalství, šplhání s přirazem a velké ambice, byly a jsou v některých případech hlavní a někdy i jedinou kvalifikací. Pracovitost často zcela chybí.

ČSSD se v Pardubicích nedokázali a nechtěli rozejít s usvědčeným a odsouzeným korupčníkem. Jako jiný zářný příklad politické komety místního významu je možno uvést PhDr. (nebo Mgr.?) Jindřicha Taubera, který byl prezentován jako manažer v úspěšné rodinné firmě, která jaksi prosperovala, dokud nebyla konkurence. Jak toto podnikání skončilo, někteří Pardubičané možná vědí. Jako absolvent FF měl na magistrátě investice, jezdil si na dovolenou, kdy se mu chtělo a kolik protelefonoval ze svého služebního telefonu, ví nejlépe sám. Uchytil se na MPSV, stejně jako Zdeněk Škromach, který sveřepě odmítal říct, co bude na MPSV dělat.

Zajímalo by mě, co by dělal v Evropském parlamentu Petr Kolman, který do něj kandidoval před pěti lety, a podle vlastních slov zastává 14 funkcí v ČSSD. O jeho „fluent english“ nepochybuji. Proč to ostatně nezkusit.

Nezmínil jsem se o jiných politických talentech, jejichž hlavní kvalifikací byla či ještě je, aktivita v odborech, jako je Milan Štěch a jiní, nemluvě o ambiciozních řidičích trolejbusu.

Na jedné poslední schůzi jsem se dozvěděl, že jeden aktivista ČSSD netuší, kdo to je Marián Čalfa.

Uvedl jsem pár zářných příkladů některých věrných a zasloužilých straníků. Ryba ale smrdí od hlavy. Navzájem se velebíte a 14 dnů po volbách se podrážíte.

Když Jiří Paroubek vyhrával předvolební průzkumy, tak jste netvrdili, že se to „dělá bůh ví jak“. Teď ti, kteří o sociologii a statistice nikdy neslyšeli, a jsou schopni tvrdit, že se jimi zabývali, statečně blábolí, že to ty agentury dělají všelijak, nebo, že se agentury sekly atd.

Miloš Kopecký před rokem 1989, myslím, že to bylo na nějakém sjezdu pracovníků v kultuře, uváděl: „odejděte, dokud je čas, dokud Vám ještě někdo poděkuje“.

Tak tedy, pane Hamáčku, Foldyno,. Onderko, Šmardo, Štěchu, odejděte, dokud je čas. Nemáte předpoklady ani výkon řadové funkce úředníka, někde na obci.

 

Nicméně, nepochybuji, že ČSSD je pevně semknutá a plně stojí za milovným vůdcem Hamáčkem, až do úplného konce. Je otázka, čí konec přijde dříve, že?

Situace v ČSSD začíná připomínat poměry v KSČ těsně před pádem socialismu. Nepotismus, protekce, patolízalství a neschopnost sebereflexe ze strany vedeni.

Vedoucí figury ČSSD připomínají Milouše Jakeše nebo Vasila Bilaka, nikoliv JUDr. Gustáva Husáka.

Ostatně Milouš Jakeš pár dnů před převratem, říkal o Miroslavu Štěpánovi, že stojí pevně po jeho boku. Pak se to během pár dnů rozsypalo. Teď říká Honza Hamáček, že ČSSD dospěla k názoru, že, že ministra Staňka je třeba odvolat. Nevím, který francouzský král říkal: Stát jsem já. Podle Hamáčka, ČSSD je on.

Stranická „jednota“ se ovšem brzo začne drolit.

 

Pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

 

Autor: Karel Vašíček | neděle 7.7.2019 13:54 | karma článku: 32,92 | přečteno: 1342x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Geniální odbornice nebo nezodpovědná podvodnice Soňa Peková?

Na webu SEZNAM.CZ se objevil článek o „geniální odbornici“ Soně Pekové, tzv. odbornici na COVID-19. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/testovat-budeme-jen-ockovane-planuje-souzena-pekova-a-tahne-na-snemovnu-173334

31.8.2021 v 18:03 | Karma: 19,60 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – den 362.- od pondělí se mohou zaregistrovat další občané na očkování.

Od pondělí se budou moct zaregistrovat další zájemci o očkování. Bude se registrační systém opět hroutit? S největší pravděpodobností ano, rada bývalého programátora: s registrací nespěchejte. Situace se stále zhoršuje, pomůže jen

25.2.2021 v 10:41 | Karma: 11,79 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavir – den 359. - senátor Goláň v Interview na ČT24 lže jako když tiskne.

Teď jsem sledoval Interview na ČT24 rozhovor se senátorem Tomášem Goláňem. Pan senátor přišel s obvyklou demagogii, že vláda jedná chaoticky, zmateně atd. Ty bláboly již posloucháme deset měsíců.

22.2.2021 v 19:21 | Karma: 39,35 | Přečteno: 1908x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Koronavirus – den 351. - vše se má rozvolnit – čeká nás Sodoma a Gomora

Blatný je evidentně znechucený počínáním opozice a chováním občanů. Ve čtvrtek jsem byl v Máte slovo, ne vše tam bylo vyřčeno. Geniální bakalář Ferjenčík se cítí být kompetentnějším než profesoři epidemiologie.

17.2.2021 v 21:10 | Karma: 41,47 | Přečteno: 4094x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Štědrý večer nastal, koledy přichystal

Sledoval jsem v úterý jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a hlouboce mě to zarmoutilo. Bláboly a zase bláboly. Když jsem psal tento příspěvek, tak jsem nevěděl, jak dopadne hlasování o „daňovém balíčku“ a prodlou

24.12.2020 v 15:57 | Karma: 9,02 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

2. května 2024  10:32

Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  10:28

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20,  aktualizováno  10:24

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik