Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

1. 10. 2011 16:16
vyzývám autora aby neurážel učně

navíc trojčlenku nezpočte ani dost vysokoškoláků. autor vystudoval pedagogiku za dělnické peníze a pak se na ní vykašlal koncem roku 1989...

0 0
možnosti
S

simsII

1. 10. 2011 12:37
Pan profesor Vopěnka

byl nejnadějnějším ministrem školství,  učitelé jen neměli rádi, ale on přesně věděl co chtěl od učitelů. To se však nelíbilo že?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 10. 2011 12:35
Systém je špatně

stát platí za "poskytnutí vzdělání", přičemž není schopen definovat co to poskytnutí vlastně je, a tím pádem není schopen kontrolovat, zda školy toto vzdělání "poskytují" a už vůbec není schopen postihovat ty, kteří vzdělání neposkytují.:-/

0 0
možnosti
VP

vlastmá

1. 10. 2011 9:42
MŮJ NÁZOR

Státní maturity jsou nutností. Školství doposud nemělo žádné srovnávací výsledky. Ve škole mé dcery jsem slyšel jen samou sebechválu a všeobecně jsem všude slyšel a četl potřeby mezd. Jmenovaná škola byla již před 8 lety mzdově nadprůměrná. Dnes však musím svou dceru doučovat, co ji nenaučili ve škole. Jedná se o stihnuté oblasti výuky.

Není pak hranice, kde začíná neschopnost žáka a neschopnost jeho učitele.

Není odměňování podle schopnosti jednotlivých škol, natož jednotlivých učitelů.

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

1. 10. 2011 9:05
souhlas

Ano, souhlasím.

Státní maturita - mimochodem v lehčí variantě na úrovni přijímaček na střední školu - jednoznačně odhalila, co už všichni věděli. Naše školství už není jen nemocné, ale blíží se klinické smrti. Na vině je především naprostá nekoncepčnost všech dosavadních ministrů.

Státní maturita a chystané testování žáků na záladních školách je jistě krokem správným směrem, jen se obávám, že tuto potřebnou věc zazdí náš typický šlendrián při její realizaci.

0 0
možnosti
JV

jafava

1. 10. 2011 7:37
Příliš dlouhé, ale přesto jsem to přečetla, protože

mne téma zajímá a sdílím Vaše názory.

I mne už mnohokrát napadlo, zvláště teď, když podzimní opakované maturity ukázaly holou skutečnost a zazněl požadavek na ještě větší ulehčení, ža snad opravdu by se studenti neměli zatěžovat studiem, ale škola by jim mohla maturitní vysvědčení posílat poštou. Úroveň všeobecných znalostí absolventů gymnázií je tristní a to by měli být elitou mezi maturanty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik