Na obzoru Covid-19

Zprávy ze světa jsou alarmující. Koronavir nazvaný Covid-19, který se rozšířil v Číně je blízko našich hranic. Itálie je v ohrožení a vzhledem k cestovnímu ruchu v Česku, zaměřeném do Itálie, je otázkou několika týdnů.

Na obzoru Covid-19

 

Zprávy ze světa jsou alarmující. Koronavir nazvaný Covid-19, který se rozšířil v Číně je blízko našich hranic. Itálie je v ohrožení a vzhledem k cestovnímu ruchu v Česku, zaměřeném do Itálie, je otázkou několika týdnů, kdy bude i v Česku.

 

Nechci být falešným prorokem, ale můj odhad je, že během 2-4 týdnů, bude vir i na našem území.

Myslím, že šíření tohoto viru nejen v Asii, ale i už i na jiných kontinentech bude mít neblahé důsledky pro světovou ekonomiku. Tedy i na naši, stačí, aby pár tisíc lidí skončilo v karanténě a může vypuknout ekonomická panika.

Krize světové ekonomiky je na dosah, a co bude jejím spouštěčem, zatím nikdo neví. Je humorné, když někdo tvrdí, že krize bude mírnější než ta předchozí. Takové předpovědi jsou vyložené výmysly, neboť nikdo nemůže nijak vědět, ani kompetentně předpovídat, co se vyvrbí na světových trzích byť jen za několik týdnů.

Největší sranda je, když média uvádějí, že ekonom, který předpověděl předchozí krizi, už předpovídá další. Tedy, když každých 14 dnů vyprávíte v médiích, že bude krize, tak ji jednou tzv.“předpovíte“.

 

Nevím, co teď plodí „blogerka roku“ Markéta Šichtařová, která zásobuje média demagogií, jako např. Že stát by neměl podporovat sport. Sport je nejlevnější propagace státu, jeho kultury a tím i podpory cestovního roku. Když byl Emil Zátopek, Věra Čáslavská, nebo Martina Navrátilová sportovci světa, tak o nás věděl, nebo slyšel celý svět.

 

Já osobně si koupím roušky a hygienické rukavice. Kdy to začne, zatím nikdo neví. Je příznačné, že naši představitelé občany spíše konejší. Konzul v Itálii, jak jsem se dočetl, uvádí, že nevidí důvod, proč bych se měli vyhýbat Itálii. Vidím to tak, že nejlepší je necestovat raději nikam a omezit účast na masových akcích.

 

Pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vašíček | středa 26.2.2020 12:36 | karma článku: 11,79 | přečteno: 615x