Koronavirus den dvanáctý – první vážné případy v Česku.

To, co muselo nevyhnutelně přijít, přišlo. Máme pacienty s velmi vážným průběhem. Je bohužel velmi pravděpodobné, že budeme mít brzy první mrtvé. Můj soukromý odhad, že na konci týdne budeme mít tak, 250-320 případů, vč.mrtvých  

Včera jsem telefonoval s kolegou, a ten mi popsal příhodu jedné jeho známé. Šlo o knihovnici, do knihovny přišlo hodně dětí, protože nechodí do školy. Když jim knihovnice řekla, proč chodíte teď, máte být doma. Žák osmé třídy údajně řekl: Nám se nic nemůže stát a na starých nám nezáleží.

 

Nevím, jestli žák je disociální osobnost, nebo prostě blbec. Každopádně není vyloučeno, že jeho nedostatek empatie povede v budoucnosti ke kriminální kariéře,

 

Slyšel jsem několik protichůdných údajů, co se týká průměrného počtu osob, které nakazí jeden postižený. Jeden údaj byl, že se nakazín 3 další, jiný údaj hovořil o 5 nakažených, a poslední, že se nakazí cca 7 osob. Tedy počty postižených budou narůstat geometrickou řadou.

 

Vláda včera nebo předevčírem oznámila, že objedníává dalších 600 tis. respirátorů, opět pozdě.

 

Původně objednaných respirátorů, tedy 200 tis. stačilo na několik dnů. Máme cca 35 tis. lékařů, dále zdravotní sestry, sanitáři, kuchařky, uklízečky. Ale také jiné pracovníky, kteří pracují  s lidmi, a mohou se také nakazit. A jsou důležití pro fungování státu.

 

 

Nedávno někdo filosofoval, že si kvůli nějakému koronaviru nenechá zkazit dovolenou. Napsal jsem, že nejlepší je při jeho pojetí svobody a demokracie, dovést své děti či rodiče až do krematoria.

 

Postižená je starší paní, která nikam nechodila, stýkala se jen s dcerou, která si udělala radost a vyrazila za lyžovačkou do Itálii. Na starých ji asi tedy nezáleželo, ani na zdraví a životu vlastni matky.

 

Pravý doktor přírodních věd

Z Pardubic Karel Vašíček

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vašíček | čtvrtek 12.3.2020 7:23 | karma článku: 15,07 | přečteno: 360x